به گزارش خبرگزاری ایران پرس، دکتر سعید کلانتری محقق اصلی پروژه واکسن کووپارس (مؤسسه تحقیقاتی و سرم سازی رازی) امروز (دوشنبه) در نشست خبری درباره ادامه روند کارآزمایی بالینی واکسن کووپارس در محل بیمارستان حضرت رسول اکرم (ص) با تشریح نتایج اولیه تزریق واکسن به ۱۳ پیش قراول گفت: این تزریق هفته گذشته به ۱۳ نفر شامل ۱۰ مرد و ۳ زن انجام شد و تاکنون هیچ نوع واکنش نامطلوبی به جز درد مختصر در محل تزریق در این پیش قراولان دیده نشده است.
دکتر کلانتری افزود: درباره اثربخشی یا عوارض طولانی مدت طبیعتا به زمان بیشتری نیاز داریم تا بتوانیم درباره آن قضاوت کنیم.
به گفته دکتر کلانتری، طی فاز دوم ۱۲۰ داوطلب به چهار گروه ۳۰ تایی تقسیم می شوند، در این چهار گروه یک گروه چیزی را که ماده موثره واکسن را ندارد، دریافت می کنند. یک گروه واکسن را در دوز ۵ و گروهی در دوز ۱۰ و گروه آخر در دوز ۲۰ دریافت میکنند.
وی افزود: هموطنان ما به ویژه کسانی که نزدیک سایت کارآزمایی واقع در بیمارستان رسول اکرم (ص) تهران هستند، برای شرکت در مطالعه داوطلب شوند. ما تمایل داریم افراد نزدیک این سایت باشند تا برای مراجعات راحت باشند و مشکل رفت و آمدی نداشته باشند. افرادی که نزدیک سایت هستند می توانند با مراجعه به سایت اینترنتی ما به آدرس covid.rvsri.ac.ir مراجعه کرده و ثبت نام کنند. ما در این مرحله به داوطلبین سالم ۱۸ سال تا ۵۵ سال نیاز داریم.
مسعود سلیمانی دودران، مسئول اپیدمیولوژیک مطالعه کارآزمایی بالینی واکسن رازی کوو پارس نیز در این نشست گفت: برای فازهای مختلف تست انسانی واکسن کرونا رازی کوو پارس داوطلب گیری می شود. سلیمانی افزود: از مردم درخواست می کنیم در این مطالعه شرکت و به ما کمک کنند تا شواهد لازم برای بی خطری و اثر بخشی واکسن تهیه کنیم.
سلیمانی درخصوص دلایل دز استنشاقی این واکسن روی داوطلبان گفت: چون این ویروس در قسمت بینی و حلق وجود دارد و ایمنی ترشحی در این منطقه فعال می شود باید بتوانیم جلوی لانه گزینی این ویروس را بگیریم به همین دلیل نوع استنشاقی این واکسن را انتخاب کردیم.
واکسن کووپارس به عنوان اولین واکسن تزریقی - استنشاقی پروتئین نوترکیب کووید- ۱۹، در موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی و مطابق با دستورالعمل سازمان جهانی بهداشت تولید شده است.
مجتبی نوفلی، از داوطلبان پشقراول دریافت کنندگان واکسن رازی کوو پارس نیز در ادامه این نشست گفت: ۲ روز پیش واکسن رازی کوو پارس را دریافت کردم و پس از طی شدن مدت مراقب (۲۴ ساعت) توسط پزشکان و حدود ۲۶ ساعت بعد از تزریق واکسن به کوهنوردی رفتم.
وی که فارغ التحصیل پزشکی عمومی و متخصص ژنتیک ملکولی است، تصریح کرد: این کار را انجام داده تا این اطمینان را به سایرین بدهم که این واکسن هیچ عارضه ای اعم از موضعی شامل خارش، درد، قرمزی و تورم و همچنی عوارض سیستمیک شامل تب و اختلالات در ارگان های مختلف، نداشته است.
نوفلی که بالاترین دوز این واکسن (۲۰ میکروگرم) را دریافت کرده است، افزود: پس از تزریق این واکسن، عارضه ای خاصی پیدا نکرده ام. با اینکه اسهال در برخی از واکسن های خارجی در ۲۴ ساعت اول تزریق در دریافت کنندگان دیده می شود، من به هیچ وجه اسهال و عوارض سیستم عصبی نداشتم.