دولت میانمار با بازرس ویژه حقوق بشر سازمان ملل برای بررسی اوضاع مسلمانان روهینگیا در این کشور همکاری نمی کند.

به گزارش ایران پرس، دولت میانمار روز چهارشنبه به «یانگی لی» Yanghee Lee بازرس ویژه حقوق بشر سازمان ملل در این کشور اعلام کرد، تا پایان دوره دولت فعلی میانمار، وی اجازه ورود به این کشور را نخواهد داشت.

در این زمینه یانگی لی، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل گفت، وی قرار بود در ماه ژانویه برای بررسی ارزیابی حقوق بشر در میانمار به ویژه نقض حقوق مسلمان روهینگیا در ایالت راخین، به این کشور سفر کند.

یانگی لی افزود، اعلام همکاری نکردن میانمار با مأموریت وی تنها می تواند نشانه اتفاقات بدی باشد که ضد مسلمانان روهینگیا اتفاق افتاده است.

در این زمینه سازمان بهداشت جهانی (WHO)، ضمن هشدار درباره اوضاع بد انسانی آوارگان روهینگیایی اعلام کرد؛ اخیراً 21 مسلمان روهینگیایی در اردوگاه های بنگلادش بر اثر بیماری عفونی دیفتِری جان خود را از دست داده اند.

وضعیت غیرانسانی مسلمانان روهینگیا 

مسلمانان روهینگیا عمدتا در شمال ایالت راخین میانمار متمرکز هستند.

مقامات میانمار، روهینگیایی ها را اتباع این کشور نمی دانند و این موضوع سبب شده تا از سال 2012 تاکنون این اقلیت شاهد اعمال بدترین سیاست های تبعیض نژادی، کشتار، تجاوز و رانده شدن از خانه های خود را شاهد باشند.

همچنین تاکنون «آنگ سان سوچی» و مسئولان ارتش میانمار از افزودن نام اقلیت روهینگیایی به ۱۳۵ گروه نژادی این کشور خودداری کرده اند و می گویند مسلمانان روهینگیا به صورت غیرقانونی از بنگلادش به میانمار مهاجرت کرده اند.

در جدیدترین دور خشونت های دولت میانمار علیه مسلمانان روهینگیا از 25 اوت گذشته تاکنون حدود شش هزار و 700 تن کشته،هشت هزار نفر مجروح شدند.

با توجه به آمار آوارگانی که پیش‌تر در بنگلادش حضور داشتند؛ بیش از هشتصد هزار روهینگیایی در بنگلادش و اردوگاه‌های آوارگان در شرایط بسیار نامساعد انسانی و بهداشتی حضور دارند.

این سیاست ها که هر از گاه توسط ارتش این کشور و گروههای عمدتاً بودایی افراطی شدت می گیرد، روهینگیایی ها را با خشنونت های وحشتناک بسیار زیادی مواجه ساخته است.

سازمان ملل اقلیت مسلمانان روهینگیا را یکی از بزرگترین اقلیت هایی توصیف کرده که در معرض ظلم و ستم کم سابقه ای هستند.

116/110

بیشتر بخوانید:

کشف گور جمعی در میانمار

سازمان ملل درباره ادامه نسل‌کشی مسلمانان در میانمار هشدار داد

انتقاد گوترش از بازداشت خبرنگاران و نقض حقوق بشر در میانمار

آیا روهینگیایی‌ها به میانمار بازمی‌گردند؟/ تحلیل