صدها مسلمان روهینگیای ساکن دو روستا در غرب میانمار، در محاصره بودایی های افراطی قرار گرفتند.

به گزارش ایران پرس، بودایی های افراطی، حدود 700 تن از مسلمانان ساکن روستای «زای دی پین» را از خارج شدن منازل، حضور در محل  کار و تهیه غذا و آب از چند هفته پیش منع کرده اند.

علاوه بر این روستا که در فاصله 65 کیلومتری شمال «سیتو» مرکز استان راخین قرار دارد، در روستای دیگری بنام «آوک نان یار» نیز نیروهای امنیتی میانمار از ماه جاری مانع عبور و مرور مسلمانان شده اند.

ناظران و امدادگران بین المللی در مورد سرایت خشونت های بوداییان افراطی علیه مسلمانان که تاکنون محدود به نقاط شمالی استان راخین و در مرز بنگلادش بوده است به سایر نقاط اظهار نگرانی کرده اند.

جنایات گسترده سازمان یافته علیه اقلیت روهینگیا در میانمار

 

دولت میانمار حدود یک میلیون روهینگیا را مهاجران غیر قانونی می داند که از کشور بنگلادش به این کشور آمده و شهروندی آنها را انکار می کند، حتی اگر خانواده روهینگیاها برای چند نسل در میانمار زندگی کرده باشند.

حملات بوداییان افراطی و نیروهای ارتش میانمار ضد مسلمانان روهینگیا در ایالت راخین از اکتبر سال 2016 تا کنون دهها کشته و بیش از90 هزار آواره برجای گذاشت.

بسیاری از آوارگان روهینگیا نیز برای فرار از حملات به بنگلاش فرار کرده اند.

مسلمانان روهینگیا ازحقوق شهروندی درمیانمار محروم هستند و بیش از 120 هزار نفر از آنها در اردوگاه هایی با حداقل امکانات زندگی می کنند.

ایالت راخین، در غرب میانمار، محل اصلی زندگی مسلمانان روهینگیا است و از زمان استقلال این کشور درسال 1948، بودائیان افراطی و نیروهای ارتش میانمار به شکلی سازمان یافته و هدفمند آن‌ها را سرکوب می‌کنند.

سازمان ملل در گزارشی در ماه فوریه با استناد به مصاحبه با برخی از آوارگان روهینگیا ، کشتار جمعی و تجاوزهای گروهی بوداییان افراطی را  به مسلمانان روهینگیا، به مثابه ارتکاب جنایت علیه بشریت و احتمالا پاکسازی قومی توصیف کرد.116/110

بیشتر بخوانید:

افشای جنایات ارتش میانمار از سوی مسلمانان روهینگیا

سازمان ملل خواستار اعطای حق شهروندی به مسلمانان روهینگیا میانمار شد

میانمار از همکاری با کمیته حقیقت یاب درباره کشتار مسلمانان روهینگیا سرباز زد