«ریچارد سیلورشتاین» Richard Silverstein در مطلبی با عنوان «حمله غرب به سوریه مرهمی برای نتانیاهو نخواهد بود» در میدل ایست آی به بررسی ناکامی های رژیم صهیونیستی در سوریه پرداخته است.

به گزارش روز دوشنبه ایران پرس، در این یادداشت تحلیلی آمده است؛ ایالات متحده امریکا، فرانسه و انگلیس در واکنش به حمله ادعایی سوریه به مواضع شورشیان در شهر دوما، به تاسیسات تسلیحات شیمیایی این کشور حمله کردند.

حمله هوایی هماهنگ امریکا و متحدانش به سوریه، اقدامی جدی در درگیری های سوریه و اولین عملیات نظامی مشترک غرب محسوب می شود که دولت «بشار اسد» را در جریان جنگ داخلی سوریه هدف قرار داده بود.

امریکا در این حمله موشکهای تاماهاک Tomahawk خود را از کشتی های خود در دریای مدیترانه شلیک کرد و جنگنده های فرانسه و بریتانیا نیز به سه مکانی که در آنها سلاح های شیمیایی سوریه ساخته و استفاده می شد، حمله کردند.

 

دولت سوریه اعلام کرده است که دستکم هشت موشک را پیش از رسیدن به اهداف، رهگیری و منهدم کرده است.

تاکید وزیر دفاع امریکا به پایان عملیات علیه سوریه

حمله اخیر امریکا و متحدانش، شدیدتر از حمله مشابهی بود که امریکا در سال گذشته میلادی در پی ادعای حمله شیمیایی دیگری انجام داد، اما در حمله اخیر همچنان محدودیت های شدید وجود داشت.

اگرچه «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور امریکا گفته بود که ایالات متحده حق حملات جدید را برای خود محفوظ خواهد داشت، اما «جیمز ماتیس»، وزیر دفاع امریکا تاکید کرده که این حمله یک مرحله ای بوده و عملیات به پایان رسیده است.

خبرنگاران از ماتیس پرسیده بودند، آیا امریکا حمله به مواضع ایران در سوریه را در نقاط حساس برای اسرائیل مورد بررسی قرار می دهد؟ پاسخ وزیر دفاع امریکا روشن بود،«نه»

سوال  از ماتیس: آیا می توانید کمی درباره اهداف مربوط به ایران که شما در ابتدا در نظر داشتید صحبت کنید؟ چرا ممکن است به آنها حمله نکنید؟

پاسخ ماتیس: نگاه ما به اهداف خاصی بود که برای رفع تهدید سلاح های شیمیایی که وجود داشت، طراحی شده بودند... اینها تنها هدف هایی بودند که برای اقدام، مورد بررسی قرار دادیم.

نفوذ حزب الله و نیروهای ایرانی در سوریه و ناامیدی نتانیاهو

افزایش نفوذ حزب الله و نیروهای ایرانی در جنوب غربی سوریه برای «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر اسرائیل مایه ناامیدی است.

همزمان که اسد کنترل مناطق بیشتری از سرزمین سوریه را از دست شورشیان خارج می کند، ایران و حزب الله نیز حضور نظامی خود را در مرز جولان افزایش دادند.

اسرائیل این حضور بیشتر و رو به رشد ایران را در سوریه می بیند و از ناحیه جبهه شمالی خود احساس خطر می کند.

این خطر در واقع تهدید حضور حزب الله در جبهه لبنان است، اما فکر باز کردن جبهه دوم درگیری در سوریه چیزی نیست که به نفع اسرائیل باشد.

اسرائیل حتی قبل از تحولات سوریه، حزب‌ الله را به عنوان دشمن اصلی خود در میان دشمنانش در نظر می گرفت.

اسرائیل در سال 2006 با حزب الله وارد جنگی شد که در آن شبه نظامیان لبنانی در دفاع از مواضعشان در جنوب لبنان به طور شگفت انگیزی خوش درخشیدند.

تلاش های بی ثمر اسراییل در مقابله با حزب الله

سالهاست که نیروهای ارتش اسرائیل برای درگیری مجدد با حزب الله برنامه ریزی می کنند. سوال این نیست که آیا این درگیری جدید رخ خواهد داد یا خیر بلکه سوال این است که این جنگ چه زمانی صورت می گیرد.

نتانیاهو سعی کرده است، در جهت مقابله با تحقق اهداف ایران در سوریه، رویکردی دوجانبه ای اتخاذ کند.

وی در دیداری با «ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهور روسیه تلاش کرد، وی را متقاعد کند که دست از ائتلاف با ایرانیان بکشد؛ اما اسرائیل در این زمینه نتوانست کاری از پیش ببرد چرا که پوتین سالها پیش در چرخشی ناگهانی به سمت متحد ایرانی خود، در سوریه سرمایه گذاری زیادی کرده است.

نتیجه این ناامیدی هشدارهای مکرر اسرائیل است مبنی بر اینکه حضور ایران را در مرزهای اسرائیل تحمل نخواهد کرد.

اگر کشوری بخواهد مسئول جلوگیری از اقدامات تهاجمی اسرائیل برای مقابله با تهدید ایران باشد، آن کشور روسیه خواهد بود.

رویکرد دیگر اسرائیل، ایالات متحده را شامل می شود.

نتانیاهو و نخست وزیران پیشین اسرائیل برای بیش از یک دهه نتوانستند روسای جمهور امریکا را برای حمله به تاسیسات هسته ای ایران متقاعد کنند؛ اما با روی کار آمدن دولت ترامپ که موضعی بسیار نزدیکتر در قبال تل آویو دارد، اسرائیل قطعا امیدوارتر است و شاید حتی انتظار دارد پاسخ قابل قبولتری به چنین درخواست هایی دریافت کند.

ترامپ گرچه بارها موضع خصمانه خود را در قبال ایران نشان داده است، اما وی همچنان مایل نیست به لفاظی های خود جامه عمل بپوشاند.

وی توافق هسته ای گروه 1+5 با ایران را رد نکرده، ایران را به اقدام نظامی تهدید نکرده است و تنها به همان تهدیداتی اکتفا کرده که دو رئیس جمهور پیشین امریکا نیز مطرح کرده بودند و آن این است که دستیابی ایران به سلاح هسته ای، خط قرمز امریکا است.

ادامه دارد...

مترجم: علی مولوی

133/110

بیشتر بخوانید:

حمله موشکی به فرودگاه نظامی حمص سوریه+ ویدئو

بیانیه ارتش ایران در محکومیت حمله موشکی آمریکا به سوریه

تجمع مردم سوریه در دمشق در اعتراض به حمله موشکی سه کشور غربی به کشورشان + ویدئو