به گزارش ایران پرس، در این نامه اعلام شده که این نفتکش روز جمعه 28 تیر 1398 در تنگه هرمز با یک کشتی ماهیگیری ایرانی برخورد و به آن خسارت وارده کرده است و حال شماری از خدمه و ماهیگیران صدمه دیده کشتی ایرانی نیز وخیم است.
بر اساس این نامه، کشتی انگلیسی پس از این حادثه، هشدارهای مسئولان ایرانی را نادیده گرفت و با خاموش کردن سیستم های ناوبری خود، در اقدامی خطرناک، مسیرش را تغییر داد و با حرکت در جهت مخالف، در حال تلاش برای فرار بود که نیروهای ایرانی آن را توقیف کردند.
در این نامه اعلام شده است اقدام ایران برای برقراری نظم و قانون و حفظ امنیت دریانوردی در تنگه هرمز ضروری بوده و براساس قوانین بین المللی صورت گرفته است.
بر اساس این نامه، این نفتکش که دستور توقیف آن را مقامات قضایی محلی صادر کردند، متعاقبا به بندرعباس هدایت شد.
نمایندگی دائم ایران در این نامه اعلام کرده است، بر اساس دستور مقامات قضایی، تحقیقات درباره تخلفات این نفتکش، از جمله خساراتی که به محیط زیست دریایی و کشتی ماهیگیری ایرانی و خدمه و ماهیگیران آن وارد کرده است، در حال انجام است.
نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران با استناد به این اطلاعات، ادعاهای مطرح شده در نامه اخیر انگلیس به شورای امنیت درباره نفتکش "استنا ایمپرو" را رد کرده است.
در این نامه، همچنین نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده است، هدف همه اقدامات کشورمان، اجرای قوانین، برقراری نظم و حفظ ایمنی و امنیت دریانوردی در منطقه حساس خلیج فارس و تنگه هرمز است.
در این راستا، نمایندگی ایران به عنوان یک نمونه به اقدام اخیر ایران در توقیف کشتی ریاح نیز اشاره و اعلام کرد، این کشتی در حال قاچاق سوخت بود.
نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی عصر جمعه یک فروند نفتکش انگلیسی را در تنگه هرمز به دلیل رعایت نکردن مقررات بین المللی دریایی توقیف کرد.
سردار سرتیپ دوم "رمضان شریف" سخنگوی سپاه پاسداران روز شنبه اعلام کرد نفتکش انگلیسی "استنا ایمپرو" stena impero برخلاف قوانین و مقررات دریانوردی، دستگاه موقعیتیاب خود را خاموش کرده و به جای حرکت به سمت ورودی خلیج فارس در تنگه هرمز از مسیر خروجی در جنوب در حال ورود بود.
سازمان بنادر و دریانوردی استان هرمزگان نیز اعلام کرد این نفتکش در مسیر تردد خود با یک کشتی صیادی در تنگه هرمز برخورد کرده است.
نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روز پنجشنبه هم یک فروند کشتی خارجی حامل نفت قاچاق را در خلیجفارس با حکم قضایی توقیف کرده بود.
وزارت دریانوردی پاناما روز یکشنبه تخلف این کشتی با نام "ریاح" را که با پرچم این کشور حرکت می کرد، تایید کرد.
در چارچوب قوانین دریانوردی از جمله کنوانسیون حقوق دریاها در سال 1982، یک کشتی نظامی می تواند در دریای آزاد برای اجرای قواعد حقوق بینالملل در مواقعی که یک کشتی (کشتی غیرنظامی و غیردولتی) مقررات بین المللی دریایی را رعایت نکند آن را متوقف و مورد بازرسی قرار دهد.
117
بیشتر بخوانید:
سردرگمی لندن درباره مساله توقیف نفتکش بریتانیایی توسط ایران/تحلیل
درخواست لندن از تهران برای رفع توقیف نفتکش متخلف بریتانیایی
واکنش پمپئو به توقیف نفتکش بریتانیایی در تنگه هرمز
امیر حاتمی: توقیف نفتکش بریتانیایی نشان دهنده اراده پاسخگویی ایران به هر تهدیدی است
ربیعی: اقدام ایران در توقیف نفتکش انگلیسی قانونی بود