"تخت روانچی" در این نامه تصریح کرده است، در حال حاضر علائمی وجود دارد که محافل خاصی خارج از این منطقه از طریق دروغپراکنی، ارائه اطلاعات جعلی و اخبار گمراه کننده و با اتکای به حمایت متحدان خود در خاورمیانه و همچنین اعزام نیروی دریایی به منطقه در صدد تعقیب منافع غیرمشروع خود هستند.
حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب چندی قبل در بیاناتی در دیدار اعضای مجمع جهانی اهل بیت علیهمالسلام و اتحادیههای رادیو و تلویزیونهای اسلامی، نقشه آمریکایی ها در منطقه را در سه جریان اصلی تبیین کردند. ایشان این سه جریان را شامل: "سیاست ایجاد اختلاف بین کشور های منطقه" ؛ "نفوذ سیاسی و اقتصادی و فرهنگی در کشورهای اسلامی "و"سیاست اختلاف افکنی میان مسلمانان" برشمردند.
مسایل کنونی در منطقه خلیج فارس را می بایست در همین راستا ارزیابی کرد. با توجه به حساسیت منطقه نماینده ایران در سازمان ملل در نامه خود به دبیر کل این سازمان ضرورت گفت وگو بین کشورهای منطقه را به عنوان تنها راه حل مسائل منطقه خلیج فارس مورد تاکید قرار داده و خواستار اقدام دبیرکل در این زمینه شده است.
ایران بر اساس احترام به اصول حاکم بر روابط بین الملل و اهمیت حفظ ثبات و امنیت منطقه درگیری و جنگ را همواره رد کرده است و هرگز جنگ را به عنوان یک گزینه یا راهبرد جهت تعقیب سیاست خارجی خود انتخاب نخواهد کرد.
حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی اخیرا در بیاناتی با اشاره به حرفهای بی ادبانه مقامات رژیم آمریکا درباره تحریم، جنگ و مذاکره گفتند: تأکید می کنیم جنگ نخواهد شد و مذاکره نخواهیم کرد. ایشان افزودند: جنگی رخ نخواهد داد چرا که ما مثل گذشته هیچ وقت شروع کننده جنگ نخواهیم بود و آمریکاییها هم حمله را آغاز نمی کنند چون می دانند که صددرصد به ضررشان تمام خواهد شد زیرا جمهوری اسلامی وملت ایران ثابت کرده اند به هرمتعرّضی، ضربه بزرگتری وارد خواهدکرد.از نظر جمهوری اسلامی ایران، مسائل فعلی منطقه منحصراً از طریق تعامل سازنده و گفت وگو میان کشورهای حوزه خلیج فارس قابل مهار شدن و حل و فصل است.
محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه در همین راستا، پیشتر پیشنهاد ایجاد یک مجمع گفتوگوی جمعی در منطقه خلیج فارس برای تسهیل تعاملات را ارائه کرده است.
اکنون نیز نماینده ایران در سازمان ملل در همین راستا و با توجه به اینکه بند 8 قطعنامه 598 (1987) شورای امنیت که در خصوص پایان جنگ تحمیلی عراق علیه ایران صادر شد، دبیرکل را به بررسی «اقدامات لازم جهت تقویت امنیت و ثبات در منطقه» فراخوانده است.
این بند از قطعنامه مذکور مربوط به همکاری 8 کشور حوزه خلیج فارس شامل 6 کشور عربی عضو شورای همکاری خلیج فارس و ایران و عراق میشود که برای جلوگیری از ایجاد تنش و پیشگیری از وقوع جنگ است. تخت روانچی از دبیر کل سازمان ملل خواسته است که با اجرایی کردن این بند چتر بینالمللی لازم برای راه اندازی چنین گفتوگوی منطقهای را فراهم سازد.
از دیدگاه ایران گفت وگوهای منطقهای به تقویت تفاهم وتوافق در مورد طیف وسیعی از مسائل منجر خواهد شد. این گفت و گوها می تواند شامل اقداماتی جهت تقویت اعتماد وامنیت، مبارزه با تروریسم و افراط گرایی و تضمین آزادی دریانوردی و جریان آزاد انرژی شود. این فرآیند درنهایت حتی میتواند شامل ایجاد ترتیبات رسمی درزمینه عدم تجاوز و همچنین همکاریهای امنیتی نیز باشد. 113/118
نویسنده: جمشید امین زاده
بیشتربخوانید:
هشدار ایران درباره تلاش های فتنه جویانه خارج از منطقه
ظریف: تهران با واشنگتن وارد مذاکره نخواهد شد
روحانی: اقدامات آمریکا علیه ملت ایران جنایت علیه بشریت است