"ماریانو راخوی" نخست وزیر موقت اسپانیا در رایگیری روز پنجشنبه پارلمان این کشور از مجموع 350 رای، 170 رای را کسب کرد.
راخوی برای موفقیت در کسب رای اعتماد از پارلمان اسپانیا نیاز به مجموع 50 درصد به اضافه یک رای (176 رای) از پارلمان داشت.
این اقدام پارلمان علیه ضد راخوی در حالی است که نخست وزیر موقت این کشور روز شنبه در دومین رایگیری پارلمان اسپانیا، شانس خود برای اخذ رای اعتماد پارلمان را خواهد داشت.
فلیپه ششم" پادشاه اسپانیا روز چهارشنبه به طور رسمی "ماریانو راخوی" نخست وزیر موقت این کشور از حزب حاکم محافظه کار "مردمی " را مسوول تشکیل دولت جدید کرده بود.
حزب مردمی به ریاست راخوی در انتخابات پارلمانی اسپانیا با کسب 137 کرسی به پیروزی رسید، اما اکثریت مطلق 176کرسی از مجموع 350 کرسی پارلمان را از دست داد.
راخوی برای تشکیل دولت جدید در اسپانیا باید حمایت دیگر احزاب سیاسی اسپانیا را جلب کند تا بتواند دولت جدید را تشکیل دهد.
احزاب سیاسی اسپانیا از انتخابات پارلمانی دسامبر 2015موفق نشده اند دولت جدید تشکیل دهند و ماریانو راخوی و کابینه وی فقط به امور جاری رسیدگی می کنند.
برغم پیش بینی های قبلی در باره قطعی بودن رای مثبت به راخوی در نشست پارلمان برای دادن رای اعتماد به نخست وزیر جدید، مسیر وقایع بر خلاف انتظارات قبلی پیش رفت.
این مساله نشانگر درهم ریختگی صف بندی های سیاسی در این کشور بزرگ جنوب اروپا است که از دسامبر 2015 و در پی برگزاری انتخابات پارلمانی در بحران سیاسی بزرگی به دلیل عدم توافق در انتخاب نخست وزیر جدید به سر می برد.
با توجه به اینکه تحولات بزرگی در حزب سوسیالیست اسپانیا به عنوان مهمترین حزب مخالف راخوی با کنار رفتن پدروسانچز رهبر این حزب رخ داد ، امید می رفت که سوسیالیست ها با دادن رای ممتنع ونه مخالف راه را برای تشکیل دولت جدید هموار کنند.
اما ظاهرا شمار نمایندگان مخالف در پارلمان اسپانیا بیشتر از آنی بوده که قبلا تصور می شد. مخالفان راخوی را در واقع هر سه حزب عمده دیگر این کشور یعنی حزب سوسیالیست ، حزب سیودادانوس(شهروندان) وحزب چپ گرای رادیکال پودوموس تشکیل می دهند .
هر چند که حزب سیودادانوس در دو ماه اخیر مذاکراتی را با حزب مردمی که راخوی رهبری آن را بر عهده دارد برای دادن رای مثبت ومشارکت در دولت ائتلافی صورت داده بود ، اما این حزب لیست بلند بالایی از مطالبات را نیز به راخوی ارائه کرده بود.
راخوی برای این که بتواند رای اعتماد مجلس نمایندگان را برای تشکیل یک دولت اقلیت جلب کند، دستکم به رای ممتنع 32 نماینده حزب سیودادانوس (شهروندان) و همچنین عدم مخالفت رقیب سنتی خود یعنی حزب سوسیالیست که 85 کرسی در پارلمان را در اختیار دارد، نیاز داشت.
موضع حزب سوسیالیست تا قبل از استعفای سانچز این بود که از دادن رای ممتنع خودداری خواهد کرد و به کابینه پیشنهادی راخوی رای اعتماد نخواهد داد، اما پس از کنار رفتن سانچز وعده دادند که در رای گیری پارلمان به راخوی رای ممتنع خواهند داد.
سران حزب سیودادانوس نیز در ابتدا فقط حاضر بودند به کابینه پیشنهادی راخوی رای ممتنع بدهند اما بعدا تصمیم گرفتند در صورت تحقق شروط و خواسته های خود به کابینه راخوی رای مثبت بدهند تا اسپانیا از بن بست سیاسی کنونی خارج شود.
با توجه به ناکامی راخوی در کسب رای اعتماد پارلمان اسپانیا در رای گیری روز پنج شنبه می توان پیش بینی کرد که به دلیل عدم تغییر صف بندی های سیاسی و یا دیدگاه نمایندگان احزاب حاضر در پارلمان اسپانیا ، امیدی وجود ندارد که وی در رای گیری روز شنبه نیز بتواند رای لازم را به دست آورد.
بدین ترتیب اسپانیا در بحران سیاسی عمیق تری فرو رفته و این مساله بر اوضاع اقتصادی این کشور که اکنون نیز دچار انواع و اقسام معضلات مالی و اقتصادی و نیز بیکاری گسترده است تاثیر نامطلوبی خواهد گذاشت ودر عین حال به تنزل موقعیت اسپانیا در اتحادیه اروپا خواهد انجامید.