واسیلی نبنزیا سفیر و نماینده دائم روسیه در سازمن ملل متحد اظهار داشت: شورای امنیت سازمان ملل در انجام وظیفه خود برای حفظ صلح پیرامون توافقات مینسک شکست خورده است.

توافقنامه مینسک برای پایان دادن به جنگ در منطقه دونباس در سال ۲۰۱۴ با میانجیگری رهبران فرانسه ، آلمان ، توسط اوکراین، فدراسیون روسیه و سازمان امنیت و همکاری اروپا نوشته و سال بعد پس از گفت و گوهای گسترده توسط سران وقت جمهوری دونتسک و لوهانسک امضا شد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل روز جمعه در نشست شورای امنیت گفت، شورای امنیت نتوانست به وظیفه خود برای حفظ صلح و امنیت پیرامون توافقات مینسک عمل کند.

وی در این جلسه که به تقاضای روسیه در سالگرد توافقات مینسک برگزار شد، گفت: شورای امنیت سازمان ملل متحد هشت سال پیش، در ۱۷ فوریه ۲۰۱۵، قطعنامه ۲۲۰۲ را تصویب کرد که مربوط به به اجرای توافقات مینسک بود.

سفیر روسیه در سازمان ملل ادامه داد: پس از آن، شورای امنیت به طور منظم، عمدتاً به ابتکار روسیه، برای بحث در مورد اجرای توافقنامه مینسک گرد هم می آمد. بیانیه رئیس شورای امنیت سازمان ملل متحد در حمایت از این روند در سال ۲۰۱۸ به تصویب رسید.

نبنزیا تصریح کرد: با این حال، روند مینسک شکست خورد و تبدیل به شکست آشکار شورای امنیت سازمان ملل از نظر دیپلماسی پیشگیرانه شد که بسیاری از اعضای شورای امنیت از آن به عنوان یکی از مهمترین وظایف این نهاد یاد می کنند.

وی افزود: این شکست اقتدار شورای امنیت را تضعیف می کند زیرا این نهاد نتوانسته وظیفه مستقیم خود را در حفظ صلح و امنیت بین المللی انجام دهد.

ریچارد میلز سفیر و معاون نمایندگی دائم آمریکا در سازمان ملل نیز در این نشست گفت: از نظر واشنگتن توافقنامه میسنک باطل شده است.

وی ادعا کرد: تلاش برای تحریف تاریخ این واقعیت که روسیه مسئول حملات بی رحمانه و ویرانگر خود علیه اوکراین است را تغییر نمی دهد.

این دیپلمات آمریکایی افزود: روسیه مدت هاست که به دنبال پنهان کردن و انکار نقش خود در درگیری های شرق اوکراین بوده است، درحالی که از سال ۲۰۱۴ به آموزش و رهبری نیروهای خود در شرق اوکراین بوده است.

میروسلاو جنچا، دستیار دبیرکل سازمان ملل متحد هم اعلام کرد که مدت ها پیش از بروز فاجعه کنونی در اوکراین، سازمان ملل به همه بازیگران مربوطه در مورد خطرات ناشی از نارضایتی از نحوه اجرای توافقات مینسک و خطرات تداوم درگیری هشدار داده بود.

وی خاطرنشان کرد: سازمان ملل همچنین از همه فرصت‌ها، از جمله در شورای امنیت، برای درخواست از طرف ها جهت اجتناب از انجام هر اقدام یکجانبه‌ای که می‌تواند اختلافات را بیشتر کند یا از روح و متن توافق‌نامه‌های مینسک فاصله گیرد، استفاده کرده است.

میروسلاو جنچا، تاکید کرد که ما به صلح پایدار و قابل اجرا نیاز داریم که به علل اصلی مناقشه رسیدگی کنند و مطابق با منشور سازمان ملل متحد و قوانین بین المللی باشد.

وی خاطرنشان کرد که دبیرکل سازمان ملل تاکید کرده است که این سازمان آماده حمایت از همه تلاش‌های معنادار برای برقراری صلح در اوکراین، مطابق با منشور و قوانین بین‌المللی است.125