نخست وزیر پیشین قطر با بیان اینکه شورای همکاری خلیج فارس کارایی خود را از دست داده است؛ تصریح کرد، این شورا با درخواست غرب تشکیل جلسه می‌دهد.

به گزارش ایران پرس، «حمد بن جاسم» پنجشنبه شب در سلسه توییت‌هایی به اظهارات «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی در نشست اقتصادی ریاض، واکنش نشان داد.

بن جاسم از عملکرد کشورهای همپیمان سعودی طی یک سال گذشته انتقاد کرد و اظهار داشت، شورای همکاری خلیج فارس تاریخ‌ گذشته است.

نخست وزیر پیشین قطر در توییتر نوشت: «از وضعیت شورای همکاری خلیج فارس به عنوان یک نهاد در عجبم و در این شرایط به فکر فرو می‌روم؛ نهادی که نقش آن به پایان رسیده مگر اینکه غرب برای منفعتی سیاسی، نظامی یا اقتصادی درخواست نشست کند؛ در این موقع است که می‌بینی جلسات آن تشکیل می‌شود؛ اما نه برای منفعت این شورا. بلکه برای این که در ظاهر مناسبی دیده شویم و خدماتی را ارائه دهیم که باید برای دوستان انجام می‌دادیم».

بن جاسم از اینکه شورای همکاری خلیج فارس به بهانه تحریم قطر، اقدام به تشکیل جلساتی با هدف تحقق مصالح شهروندان کشورهای عضو این شورا نمی‌کند، انتقاد کرد.

وی نوشت: «کسی نمی‌تواند ادعا کند به نیابت از دیگری می‌تواند حافظ منافع شود. بنابر این، فرار از رویارویی با کسی که با او اختلاف نظر داری، در شرایط کنونی به نفع منطقه نیست».

نخست‌وزیر پیشین قطر خطاب به رهبران شورای همکاری خلیج فارس گفت: «آشتی نکنید، اما حافظ منافع باشید».

امیر قطر: اختلافات، شورای همکاری خلیج فارس را فلج کرده‌است

«شیخ تمیم بن حمد آل ثانی» امیر قطر هم سوم مهرماه در هفتاد و سومین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد با انتقاد از تحریم های اعمال شده علیه کشورش از سوی عربستان و متحدانش گفت: اختلافات، شورای همکاری خلیج فارس را فلج کرده است.

وی افزود: محاصره اقتصادی علیه قطر به ماهیت شورای همکاری خلیج فارس آسیب زده و این در حالی است که برخی همچنان به دنبال افزایش تنش ها در منطقه هستند.

عربستان و همپیمانانش(مصر، امارات و بحرین) از پنجم ژوئن 2017 به دلیل همسو نبودن دوحه با جریان عربی به رهبری ریاض روابط دیپلماتیک خود را با قطر قطع و علاوه بر اعمال تحریم، مرزهای زمینی - دریایی و هوایی شان را به روی این کشور بستند.

با این حال، محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی در کنفرانس ابتکار عمل سرمایه‌گذاری آینده در عـربستان موسوم به «داووس صحرا» مدعی شد که اصلاحات اقتصادی در عربستان به نفع همه در منطقه خواهد بود؛ حتی قطر.

نشست داووس صحرا؛ سه‌شنبه و چهارشنبه این هفته در سایه تحریم‌ کشورها، سرمایه‌گذاران و شرکت‌های بین‌المللی به دلیل قتل «جمال خاشقجی»، روزنامه‌نگار منتقد سعودی در ریاض برگزار شد.

مقامات سعودی از شهروندان این کشور برای پر کردن برخی صندلی‌ها در روز نخست این نشست استفاده کردند.

«جمال خاشقجی» روزنامه نگار منتقد رژیم سعودی، سه شنبه 2 اکتبر پس از ورود به کنسولگری عربستان در استانبول ترکیه ناپدید شد.

رژیم سعودی جمعه شب، بعد از 18 روز سکوت و تکذیب سرانجام تحت فشارهای جامعه جهانی تایید کرد، «خاشقجی» در کنسولگری این کشور به قتل رسیده است.

بسیاری از کشورها روایت ریاض از قتل خاشقجی را در تناقض با اظهارات پیشین سعودی ها مبنی بر خروج خاشقجی از ساختمان کنسولگری عنوان کردند.

«جمال خاشقجی» در فهرست افراد بازداشتی و تحت تعقیب رژیم سعودی قرار داشت.  وی از بیم دستگیر شدن در خارج از عربستان زندگی می کرد.

روزنامه بریتانیایی گاردین اخیرا در گزارشی اعلام کرد روند تحولات عربستان در سال های اخیر از یک الگوی واضح پیروی می کند؛ از زمانی که «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان شده است، ریاض  هرگونه مخالفتی را صرفنظر از آنکه از سوی چه کسی باشد به طرز وحشیانه سرکوب می کند.

117/110

بیشتر بخوانید:

صندلی‌های خالی در کنفرانس بین‌المللی «داووس صحرا»+ ویدئو

بی‌خاصیت شدن «داووس صحرا»؛ تحریم بن‌سلمان

امیر قطر: دوحه پس از بحران با 4 کشور عربی قوی تر شده است

بازندگان قضیه خاشقجی/ تحلیل