ایران پرس: لیز تراس که حدود یک ماه قبل دوره نخست وزیری خود در بریتانیا را آغاز کرد، در یک سخنرانی، خودش را "شدیدا صهیونیست" توصیف و بر تقویت روابط بریتانیا - اسرائیل تاکید کرد.

نخست وزیر بریتانیا درحالی بر حمایت خود از رژیم صهیونیستی اذعان دارد که سال هاست کشورهای غربی به ویژه بریتانیا و آمریکا به حمایت همه جانبه خود از سیاست های رژیم صهیونیستی به صورت آشکار ادامه می دهند.

رژیم صهیونیستی دهه ها است با اعمال ظلم و جور بر فلسطینیان، کشتار بی رحمانه آنان، ادامه شهرک‌ سازی ها، نادیده گرفتن حقوق فلسطینیان، ممانعت از کمک رسانی به آنها حتی در بخش های دارویی و تجهیزات پزشکی، درصدد گسترش سلطه خود بر سرزمین های فلسطینیان و غصب بیشتر آن است.

اعمال این سیاست ها علیه مردم بی دفاع فلسطین خشم بسیاری از مردم و افکار عمومی جهان را در پی داشته  است. این درحالی است که مقامات کشورهای غربی به ویژه بریتانیا و آمریکا آشکارا از این سیاست ها پیروی کرده و خود را حامی رژیم صهیونیستی می دانند؛ چنانکه اکنون تراس به آن اذعان کرده است.

"سامی ابوزهری" از رهبران جنبش حماس در این زمینه می گوید: «اظهارات لیز تراس در خصوص حمایت از صهیونیسم به معنای ایستادن در صف رژیم صهیونیستی و تجاوزات علیه ملت فلسطین است، چنین افرادی هستند که بر قتل کودکان بیگناه سرپوش می گذارند و این ننگی برای بشریت است.»

فروش حجم زیادی از سلاح و تجهیزات نظامی مورد نیاز اسرائیل از سوی لندن موضوعی است که همواره مورد انتقاد گروه های مداقع حقوق فلسطینیان بوده است.  چنان که چندی پیش گروهی از فعالان و حامیان حقوق فلسطینی‌ها در مقابل بانک بارکلی در شهر منچستر بریتانیا تجمع کرده و توقف حمایت مالی این بانک از شرکت‌های اسلحه‌ سازی رژیم صهیونیستی را خواستارشدند.

سازمان جنگ علیه فقر در این باره اعلام کرد: مدیریت بانک بارکلی ، رژیم اسرائیل را مسلح می‌کند و از رویکرد خشونت‌ آمیز این رژیم علیه مردم فلسطین پول در می‌آورد.

پیروی از سیاست ها و خواست های رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان همواره سبب شده است تا روابط میان اسرائیل و بریتانیا در سطح خوبی در جریان باشد. اکنون نیز تراس در مورد تغییر مکان سفارت بریتانیا از تل اویو به  قدس اشغالی متعهد شده است و اعلام کرده که این موضوع در دست بررسی است. تاکنون چهار کشور حامی اسرائیل یعنی آمریکا، کوزوو، گواتمالا و هندوراس سفارتخانه های خود را به قدس اشغالی منتقل کرده اند.

این در حالی است که اکثریت قریب به اتفاق کشورها از انتقال سفارت‌ های خود از تل آویو به قدس اشغالی خودداری کرده‌اند زیرا آن‌ها، اشغال بخش شرقی شهر قدس توسط رژیم اسرائیل را به رسمیت نمی‌شناسند و آن را غیر قانونی می‌دانند.

رژیم اسرائیل در سال 1967 قدس شرقی و کرانه باختری را اشغال و سپس اعلام کرد که بخش شرقی شهر قدس را به سرزمین‌های اشغالی الحاق کرده است، تصمیمی که توسط اکثریت جامعه بین المللی به رسمیت شناخته نشده است.

 عبد اللطیف القانوع، سخنگوی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس تصمیم تراس برای انتقال سفارت این کشور از تل آویو به قدس را طرفداری و حمایت علنی از رژیم اشغالگر صهیونیست و صف بندی در کنار این رژیم در دشمنی با ملت فلسطین دانست و خاطر نشان کرد: شهر قدس، سرزمین اشغال شده فلسطین است و این شهر متعلق به ملت ماست و انتقال سفارت به قدس، تغییری در حقایق ایجاد نمی کند یا تاریخ آن را جعل نخواهد کرد.

درواقع  فلسطینی‌ها امیدی به حمایت‌های غرب ندارند. آنها به حمایت و پشتیبانی میلیون‌ها نفراز آزادگان که در سراسر جهان از آرمان فلسطین حمایت می‌کنند، چشم دوخته اند. این درحالی است که مقامات غربی از جمله  نخست وزیر جدید بریتانیا رسما خود را حامی اسرائیل می داند.

نویسنده: آتوسا دینیاریان