به گزارش روز شنبه ایران پرس به نقل از ایرنا، نفتکش «مونته تولدو» که ظرفیت حمل یک میلیون بشکه نفت را دارد، اواسط خرداد ماه در بندر خارک بارگیری کرده و 21 تیر به بندر «سن ویسنته» شیلی خواهد رسید.
چین، هند، کره جنوبی و ژاپن مشتریان اصلی نفت ایران هستند.
اتحادیه اروپا نیز پس از لغو تحریم های هسته ای خرید نفت از ایران را از سر گرفت و اکنون بزرگترین خریدار نفت ایران است که پارسال به طور متوسط 624 هزار بشکه در روز نفت از تهران خریداری کرد.
چین فروردین ماه گذشته معاملات آتی با سیستم قیمت گذاری یوان را راه اندازی کرد و اعلام کرده به خرید نفت از ایران که به احتمال زیاد پول آن را به یوان پرداخت خواهد کرد؛ ادامه دهد.
تهران و مسکو نیز قراردادی را امضا کردند که براساس آن همه معاملات به جای اینکه در قبال دلار آمریکا باشد به صورت تهاتری انجام می شود، زیرا هر دو کشور خواهان کاهش نفوذ آمریکا بر اقتصادشان هستند.
ایران نیز تسویه حساب قراردادهای واردات کالا به دلار آمریکا را ممنوع و یورو را جایگزین آن کرد.
برخی تحلیلگران معتقدند؛ ممکن است با اعمال تحریم های آمریکا این بار نفت ایران از بازار خارج نشود زیرا در تجربه گذشته تحریم ها، آمریکا و اتحادیه اروپا هر دو نفت ایران را تحریم کرده بودند اما این بار واشنگتن در تحریم نفت ایران تنهاست و کشورهای اروپایی امضاکننده برجام به وضوح نشان داده اند که از برجام خارج نخواهند شد.
«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا سه شنبه هشتم ماه می با تکرار اتهام های بی اساس علیه ایران، خروج واشنگتن از برجام و بازگشت تحریمهای هستهای ظرف مدت سه تا 6 ماه آینده را اعلام کرد.
137/110
بیشتر بخوانید:
رئیس شرکت ملی نفت: خروج آمریکا از برجام بر صادرات نفت ایران تاثیری نداشته است
اختصاصی/ رییس شرکت ملی نفت: خروج احتمالی امریکا از برجام تاثیری در توسعه صنعت نفت ایران ندارد+ ویدئو
وزیر نفت عراق: توافق مبادله نفتخام با ایران قابل تمدید است
افزایش 45 درصدی صادرات نفت خام کشور از پایانه خارک