تحللیل:

ایران پرس: کمیته حفاظت از روزنامه نگاران در بیانیه‌ای با اشاره به جنایتهای رژیم اسرائیل علیه خبرنگاران، از جامعه جهانی خواست، این رژیم را در قبال جنایتش در غزه پاسخگو کند.

رژیم صهیونیستی از 15 مهر 1402 - 7 اکتبر 2023 حملات همه‌جانبه را علیه باریکه غزه آغاز کرده و در این حملات مرتکب جنایت‌های متعددی شده است. اقشار مختلف مردم غزه از پیر و جوان، کودکان، زنان، بیماران و آوارگان هدف بمباران روزانه جنگنده‌های صهیونیستی قرار گرفتند. طی این مدت بیش از 150 هزار نفر از مردم غزه در اثر بمباران صهیونیست‌ها شهید و یا مجروح شده‌اند. 

نکته حائز اهمیت این است که صرفاً مردم غزه قربانی جنایت صهیونیست‌ها در این مدت نبوده‌اند بلکه هر کسی که به مردم غزه کمک می‌کرد نیز قربانی جنایت صهیونیست‌ها شد. خبرنگاران و روزنامه‌نگاران از جمله این افراد هستند. بنا بر اعلام دفتر رسانه‌ای دولت فلسطین در غزه از هفتم اکتبر 2023 که جنگ و نسل‌کشی اسرائیل در غزه آغاز شد، 196 خبرنگار به شهادت رسیده‌اند.

تنها در یک هفته گذشته به گفته کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران (CPJ)، چهار خبرنگار فلسطینی در غزه به شهادت رسیده‌اند. «احمد اللوح» تصویربردار شبکه الجزیره، هنگام پوشش حمله‌های هوایی رژیم صهیونیستی به اردوگاه آوارگان النصیرات در مرکز نوار غزه، «محمد القریناوی» خبرنگار خبرگزاری سند بر اثر بمباران اردوگاه آوارگان النصیرات، «محمد بعلوشه» خبرنگار شبکه المشهد در بمباران محله شیخ رضوان در غزه و «ایمان الشنطی» گوینده رادیو الاقصی بر اثر حمله هوایی رژیم صهیونیستی به محله شیخ رضوان در غزه به شهادت رسیدند.

در همین حال، کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران هشدار داد: "خبرنگاران در شمال غزه با شرایط فاجعه‌باری روبرو هستند و می‌گویند که یک پاکسازی نژادی در حال انجام است و رسانه‌ها قادر به پوشش آن نیستند."

گزارشگران بدون مرز (RSF) در گزارش پایان سال 2024 خود اعلام کرد: "غزه به‌عنوان خطرناک‌ترین منطقه جهان برای خبرنگاران شناخته می‌شود و بیشترین تعداد روزنامه‌نگاران در ارتباط با کارشان در پنج سال گذشته در این منطقه به شهادت رسیده‌اند."

علاوه بر این رژیم صهیونیستی از اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون بیشترین تعداد خبرنگاران عمدتا فلسطینی و اهل غزه را زندانی کرده است. هدف اصلی رژیم صهیونیستی از کشتار خبرنگاران، ممانعت از انتقال خبرها و پوشش خبر و تصاویر مربوط به نسل‌کشی این رژیم در غزه است.

در همین راستا، دفتر رسانه‌ای مقاومت فلسطین تاکید کرد: "جنایت کشتار خبرنگاران، در چارچوب تلاش‌های مذبوحانه و شکست خورده دشمن صهیونیستی برای پنهان کردن حقیقت جنایات این رژیم علیه مردم ما در نوار غزه است."

 نکته حائز اهمیت دیگر این است که نسل‌کشی رسانه‌ای رژیم صهیونیستی در سایه بی‌عملی و بی‌تفاوتی جامعه جهانی و ناتوانی آن در محاکمه مقامات صهیونیست روی داده است.

در بیانیه کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران با اشاره به مسوولیت اسرائیل در مرگ و میر دوسوم روزنامه‌نگاران کشته شده در سال 2024  تصریح شده است: "جامعه بین‌الملل در عمل به تعهدات خود برای محاکمه مقامات اسرائیل به دلیل جنایاتش ناکام مانده است."

در همین حال، «آدری آزولای»، مدیرکل صندوق کودکان ملل متحد (یونسکو) نیز گفت: "این غیرقابل قبول است که خبرنگاران جانشان را برای انجام کار هزینه کنند؛ من از همه کشور‌ها می‌خواهم که براساس قوانین بین‌المللی، حمایت خود را از کارکنان رسانه‌ها تضمین کنند."

نویسنده: سیدرضی عمادی

117