در این همایش که با همکاری کمیسیون حقوق بشر اسلامی برگزار می شود، شیوهها و مصادیق اسلام ستیزی و نژاد پرستی و نیز علت افزایش اسلام ستیزی در غرب مورد بررسی قرار می گیرد.
این همایش در حالی برگزار میشود که بر اساس آمارها، اسلام هراسی ناشی از نفرت به بالاترین سطح خود در انگلیس رسیده است و این مساله به جنایات متعددی از قتل گرفته تا خشونت علیه اشخاص و حملات علیه مساجد، منجر شده است.
عدۀ زیادی میگویند دولت انگلیس نیز در این زمینه مقصر است. از این رو، همایش لندن هشداری برای انگلیس است که حمایت دولت از این پدیده میتواند در نهایت به جنایات ناشی از نفرت در خیابانهای این کشور منجر شود.
در واقع، مسلمانان انگلیس، قربانی اسلام هراسی هستند که از سوی دولت یا دستگاههای وابسته به دولت به آن دامن زده میشود.
بسیاری از کارشناسان، همسو با مسلمانان انگلیس معتقدند سازمانها و دستگاههای ضد تروریستی، عامل اصلی اسلام هراسی در این کشور هستند، اتخاذ استراتژیهای ضد تروریسم که در آن تبعیض علیه مسلمانان حرف اول را می زند و با هدف اسلام زدایی دنبال می شود، به ایجاد سیستمی میانجامد که به مسلمانان آسیب میزند.
یک آمار تکان دهنده حاکی است که 86 درصد از افرادی که در فهرست برنامۀ رادیکال زدایی انگلیس قرار دارند، مسلمان هستند و فقط 14 درصد غیرمسلمان هستند. همچنین 123 نفر از هر 124 نفری که در انگلیس به اتهام تروریسم زندانی هستند، مسلمان هستند. نکته تاسف آور این است که به هیچ یک از شکایات مسلمانان رسیدگی واقعی نمی شود.
در واقع، قوانین نظارتی به بهانه مبارزه با تروریسم به پوششی برای اقدامات علیه مسلمانان تبدیل شده و در چنین فضایی میزان احساسات منفی نسبت به مسلمانان نیز تا حد زیادی تابع فضای سیاسی است. از این رو، با وجود انکار مسلمانان انگلیس در زمینه همسویی یا همکاری با تروریستها و حتی محکومیت هر نوع اقدام تروریستی، اکثر نظرسنجیهای انجام شده در این کشور حاکی از انگشت اتهام به سوی آنها است.
در همین راستا ، یکی دیگر از اهداف شرکتکنندگان در همایش لندن این است تا موضوع اسلام هراسی در کانون توجهات منطقهای و بینالمللی قرار گیرد و در واقع ، در باره خطرات آن آگاه سازی شود. چرا که موضوع مبارزه با تروریسم بهانهای شده است برای حمله دولتهای غربی به کشورها و افرادی که با دیدگاه و رویکردهای آنها مخالفند.
در چند سال اخیر حملات خیابانی به مسلمانان علاوه بر انگلیس، در اروپا افزایش یافته است؛ اما از این مهمتر افزایش بازداشتها و جاسوسی در مسائل خصوصی مسلمانان توسط دستگاههای دولتی و امنیتی به بهانههای تامین امنیت است که نتیجه این رویهها نیز ایجاد فضای تنفر و نژاد پرستی بوده است. در واقع هدف برگزارکنندگان همایش اسلام هراسی در لندن این است که با اصلاح قوانین و رویکردهای دولتها، با اسلام هراسی، نژادپرستی و تروریسم به معنای واقعی مبارزه شود.
از سوی دیگر، از قوانین مبارزه با تروریسم در غرب، علاوه بر پوششی برای اقدامات علیه مسلمانان غربی ، حتی به منظور حمله به کشورهای مخالف نیز طراحی شده است.
حمله غرب به افغانستان به بهانه مبارزه با تروریسم انجام شد و در سوریه نیز غربیها مدعی اند با تروریسم مبارزه می کنند، اما جنگهایی که آمریکا و انگلیس و هم پیمانان آنها علیه تروریسم در خاورمیانه به راه انداختند، مستقیم وغیرمستقیم باعث نابودی مسلمانان، از میان رفتن زیرساختهای آنان، ایجاد گروههای تروریستی و بروز جنگهای نیابتی در منطقه شده است.
در واقع ظهور داعش و همچنین ویرانی کشورهایی چون افغانستان، سوریه، یمن و لیبی به خاطر همین جنگهای غیرقانونی علیه تروریسم حاصل شده اند.
بر همین اساس همایش لندن، هشدار درباره عواقب اسلام هراسی است.