تحلیل:

ایران پرس: شورای امنیت سازمان ملل متحد روز چهارشنبه باز هم قطعنامه آتش بس در غزه را با کارشکنی آمریکا رد کرد.

آمریکا، قطعنامه پیشنهادی به شورای امنیت از سوی برزیل که خواستار توقف درگیری‌ها برای ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه بود را وتو کرد.

این قطعنامه 12 رأی مثبت آورد، دو رأی ممتنع یعنی بریتانیا و روسیه به آن رأی ممتنع دادند.

در قطعنامه پیشنهادی برزیل به این مساله اشاره نشده بود که رژیم صهیونیستی در حال حمله به اماکن عمومی، بیمارستان‌ها و مدارس است. بنابراین روسیه از موافقان این قطعنامه نبود. آمریکا از حق وتوی خود استفاده کرد و این قطعنامه را رد کرد. بنابراین این قطعنامه تصویب نشد و در عمل باز جلسات شورای امنیت باز هم بدون هیچ نتیجه‌ای پایان یافت.

وتوی دوباره قطعنامه شورای امنیت در باره غزه توسط ایالات متحده با واکنش شدید دو قدرت بین المللی رقیب آمریکا یعنی روسیه و چین مواجه شد.

هیات نمایندگی روسیه در این سازمان در بیانیه‌ای با انتقاد شدید از اقدام آمریکا تصریح کرد: "نقاب‌ها کنار رفتند."

«واسیلی نبنزیا» نماینده دائم روسیه در سازمان ملل در سخنانی گفت: "روسیه متاسف است که شورای امنیت سازمان ملل با تصویب نکردن قطعنامه روسیه در مورد غزه در روز دوشنبه زمان را از دست داد و افراد بیشتری کشته شدند."

 «ژانگ جون» نماینده چین در سازمان ملل نیز اعلام کرد: "وتوی قطعنامه پیشنهادی برزیل در مورد توقف درگیری میان (رژیم) اسرائیل و حماس در شورای امنیت از سوی آمریکا قابل توجیه نیست."

پیش از این آمریکا و شرکای غربی آن قطعنامه پیشنهادی روسیه برای آتش بس در غزه را در روز دوشنبه وتو کرده و بدین ترتیب به رژیم صهیونیستی برای تداوم حملات به غزه و کشتار مردم مظلوم فلسطین چراغ سبز دادند.

آنها اعلام کردند که در قطعنامه پیشنهادی روسیه از رژیم صهیونیستی و حق دفاعش حمایت نشده و در کنارش حماس هم به خاطر این حملات محکوم نشده است و به این دلیل به چنین قطعنامه‌ای هیچ گاه رأی نخواهند داد.

نکته مهم این است که آمریکا، بریتانیا و فرانسه به عنوان اعضای دائم شورای امنیت از بلوک غرب  بر مبنای حمایت همه جانبه از رژیم صهیونیستی عزم خود را به اصطلاح جزم کرده اند که قطعنامه‌ای که نتیجه اش توقف حملات به غزه باشد  تصویب نشود.

در عین حال این کشورها هیچ قطعنامه یا پیشنهادی برای آتش بس و توقف حملات رژیم صهیونیستی پیشنهاد نمی‌دهند و حتی در نشست روز چهارشنبه نیز هم هیچ پیشنهاد و قطعنامه جدیدی از جانب آنها مطرح نشد.

« ریاض منصور» سفیر فلسطین در سازمان ملل متحد در نشست شورای امنیت گفت: "این شورا در توقف کشتار فلسطینیان توسط رژیم صهیونیستی ناکام بوده و شکست خورده است."

این در حالی است که روند حملات رژیم صهیونیستی به غزه در روزهای اخیر تشدید شده است. تل آویو در واکنش به شکست مفتضحانه نظامی، امنیتی و اطلاعاتی برابر مقاومت فلسطین در عملیات طوفان الاقصی، با استفاده از بمب‌های هدایت شونده، زیرساخت‌های مسکونی و حیاتی نوار غزه را آماج حملات وحشیانه خود قرار داده است.

رژیم صهیونیستی شامگاه سه شنبه در جنایتی وحشیانه، بیمارستان معمدانی در غزه را هدف قرار داد که بنابر گزارش ها حدود هزار نفر که بیشتر آنها را کودکان و زنان تشکیل می دادند شهید شدند.

در عین حال آمریکا به رغم ارتکاب این جنایات بی سابقه از سوی رژیم صهیونیستی بر تداوم و افزایش کمک های نظامی به تل آویو در جریان سفر اخیر «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا به فلسطین اشغالی تاکید کرده است.

بایدن در روزهای گذشته با وجود بمباران نوار غزه بارها وعده کشورش را برای حمایت از رژیم صهیونیستی تکرار کرده و گفته است که کمک به اسرائیل از حمایت گسترده دو حزبی در کنگره آمریکا برخوردار است.

وی در حال بررسی بسته صد میلیارد دلاری کمک‌های نظامی واشنگتن به اسرائیل و اوکراین است. در صورت تصویب کنگره برای ارسال کمک‌های نظامی آمریکا به اسرائیل، این رژیم در رتبه دوم دریافت کننده کمک‌های نظامی از آمریکا قرار خواهد گرفت.

اطلاعات منتشر شده توسط وزارت خارجه آمریکا نشان می دهد که اسرائیل از سال 2001 تا 2023 بیش از 63 میلیارد دلار کمک نظامی از ایالات متحده دریافت کرده است.

نویسنده: سیدرضا میرطاهر

117