غنی در نشست موسوم به "پروسه کابل" که با هدف بررسی راههای کمک به مبارزه با تروریسم و برقراری صلح در افغانستان و با حضور نمایندگان بیش از 20 کشور و سازمان های بین المللی گشایش یافت، افزود، اگر طالبان حاضر به گفت وگو شوند، در هر کشوری که خواسته باشند، حتی درافغانستان، فرصت گفت وگو را با آنها فراهم و امنیت آنان را تامین خواهد کرد.
وی در عین حال هشدار داد، چنانچه گروه طالبان حاضر به گفت و گو نشود، دولت افغانستان از سازمان ملل متحد درخواست می کند تا تحریم های همه جانبه ای علیه این گروه اعمال کند.
رئیس جمهوری افغانستان همچنین تاکید کرد، این فرصت برای طالبان دائمی نخواهد بود و اگر آنان از گفت وگوهای صلح سرباز زنند با مردم متحد و یکپارچه افغانستان مواجه خواهند شد.
اجلاس بین المللی موسوم به "پروسه کابل" در شرایطی گشایش یافت که در روزهای گذشته شهر کابل پایتخت افغانستان،با موج فراینده خشونت ها روبروبود.
انفجارتروریستی در روز چهارشنبه گذشته در شهر کابل که صدها کشته و مجروح برجای گذاشت، بی سابقه ترین عملیات تروریستی در پایتخت افغانستان لقب گرفت. پس از آن هم در روز شنبه گذشته در مراسم تدفین پسرمعاون سنای افغانستان وقوع حمله ای دیگر از سوی تروریست ها،بشدت مردم پایتخت افغانستان در نگرانی و ترس فرو برد.
اوضاع امنیتی در افغانستان به خصوص در شهر کابل که رو به وخامت رفته موجب نگرانی جدی دولت این کشور و تند شدن انتقادهای مخالفان از سیاست های محمد اشرف غنی در بخش امنیتی شده است.
در چنین شرایطی که ناامنی و خشونت در افغانستان افزایش چشمگیری پیدا کرده،دولت این کشور با میزبانی نشست بین المللی در کابل به منظور جلب حمایت های منطقه ای و جهانی از روند مبارزه با تروریسم و برقراری صلح درافغانستان، تلاش کرد با هشدار درباره عدم کمک جامعه بین المللی به مقابله با افراط گرایی در این کشور، آنان را به همکاری بیشتر در دو روند جنگ و صلح در افغانستان ترغیب کند.
از نظردولت افغانستان تازمانی که جامعه جهانی از مبارزه با افراط گرایی در این کشور حمایت جدی و موثر نداشته باشد، ضمن آنکه تروریسم در افغانستان رشد خواهد یافت، این تهدید بیش از گذشته فرا روی همه کشورهای جهان هم قرارخواهد گرفت.
مقامات کابل، در چارچوب مبارزه جدی با تروریسم خواستار افزایش فشارهای بین المللی برپاکستان برای همکاری بیشتر این کشور در مقابله با افراط گرایی و شفاف شدن سیاست های اسلام آباد در این زمینه هستند.
دربعد کمک به برقراری صلح در افغانستان هم دولت این کشور انتظار دارد تا کشورهای منطقه ای و فرا منطقه ای با در نظر گرفتن جایگاه و نقش کابل در رهبری و مدیریت مذاکرات صلح در این کشور، ضمن پرهیز از هر گونه گفتگوی مستقیم با طالبان، تنها نقش کمک کننده در این روند را ایفاء کنند.
در سال های گذشته برخورد دو گانه برخی کشورها در برخورد با تروریسم موجود در افغانستان و نادیده گرفته شدن جایگاه این کشور درمدیریت مذاکرات صلح با گروه طالبان،مورد انتقاد جدی مقامات کابل بوده است.113/111
بیشتربخوانید:
معاون اول مجلس سنای افغانستان: امریکا اراده ای برای مبارزه با تروریسم در افغانستان ندارد
نشست مبارزه با تروریسم در کشورهای حامی تروریسم، جایگاهی ندارد
حامیان مالی تروریسم مدعی مبارزه علیه منابع مالی تروریسم/ تحلیل