این نشست که به درخواست روسیه، چین و الجزایر برای گفتگو و به منظور رسیدگی به جنگ غزه و اوضاع اسفبار مردم غزه برگزار شد، بار دیگر به عرصه تقابل آمریکا با دیگر کشورها به دلیل حمایت از رژیم صهیونیستی تبدیل شد.
در حالی که نمایندگان روسیه، چین و الجزایر از وخامت اوضاع و فرو ریختن بیش از ۵۰ هزار بمب بر سر مردم غزه سخن گفتند، اما آمریکا با حمایت از اسرائیل، توپ را همچنان به زمین حماس انداخت.
این در حالی است که در دهمین ماه جنگ غزه آمار شهدای غزه به حدود 40 هزار نفر رسیده و چشم انداز امید بخشی نیز برای قبول آتش بس از جانب تل آویو وجود ندارد.
«محمد هادی» معاون هماهنگ کننده ویژه سازمان ملل متحد برای روند صلح خاورمیانه و هماهنگ کننده امور بشردوستانه در دفتر غزه ضمن تاکید بر ضرورت محافظت فوری برای جمعیت غیرنظامی غزه و همچنین برای عملیات های بشردوستانه، خواستار آتش بس در غزه شد.
«آنتونیو ماری دی میو» معاون رئیس «آنروا» نیز اعلام کرد: "آنروا اکنون بیش از هر زمان دیگری به حمایت مالی و سیاسی نیاز داشته و باید به ارائه خدمات تا دستیابی به یک راه حل سیاسی ادامه دهد. این راه حل باید به وضعیت اسفبار پناهندگان فلسطینی نیز پایان دهد."
«واسیلی نبنزیا» سفیر و نماینده روسیه در سازمان ملل هم در نشست شورای امنیت گفت: "تاکنون بیش از ۵۰ هزار بمب بر سر ساکنان نوار غزه ریخته شده و منازل و زیرساخت های شهری آن ویران شده است. آنچه در نوار غزه اتفاق می افتد، مجازات جمعی با هدف نابودی کل جمعیت این منطقه است."
همچنین سفیر و نماینده نماینده چین در سازمان ملل در این نشست شورای امنیت با این پرسش را مطرح کرد که چقدر باید کشته شوند، و میزان ویرانی چقدر باید باشد تا فاجعه نوار غزه متوقف شود؟
در این رابطه، «عمار بن جامع» سفیر و نماینده الجزایر در سازمان ملل در این نشست با اشاره به استفاده اسرائیل از گرسنگی به عنوان سلاح تصریح کرد: "مجازات دسته جمعی یک جنایت جنگی است و اسرائیل مسئولیت رنج سنگین مردم نوار غزه را برعهده دارد. ما خواهان بازگشایی گذرگاه ها از جمله گذرگاه رفح برای ورود کمک ها هستیم."
در مقابل این اظهارات و اعتراضات کشورهای عضو شورای امنیت به عملکرد جنایتکارانه و غیر انسانی رژیم صهیونیستی در غزه؛ آمریکا به دفاع همه جانبه از اسرائیل و تلاش برای توجیه جنایات آن با مقصر دانستن حماس پرداخت.
«رابرت وود» سفیر و معاون نماینده آمریکا در سازمان ملل در این نشست ضمن حمایت از اسرائیل با انداختن توپ در زمین حماس و مقصر دانستن آن در وضع کنونی گفت: "حماس می تواند رنج در غزه را با موافقت خود با آتش بس پایان دهد."
وی مدعی شد: "دولت «جو بایدن» به تلاش برای دستیابی به توافق آتش بس در غزه پایبند است."
این اظهارات در حالی است که حماس تاکنون در چندین نوبت موافقت خود با آتش بس در جنگ غزه را اعلام کرده و این رژیم صهیونیستی است که به بهانه های مختلف از قبول آتش بس خود داری نموده است.
آمریکا به عنوان متحد استراژیک اسرائیل در جنگ غزه که اکنون دهمین ماه آن نیز به روبه پایان است شریک مستقیم جنایات تل آویو علیه مردم مظلوم غزه است.
دولت بایدن همچنان بر تسلیح رژیم صهیونیستی تاکید ورزیده و محموله های عظیم حاوی مهمات و بمب های بسیار قدرتمند برای کشتار مردم مظلوم غزه را برای این رژیم ارسال می کند.
در واقع حمایت بی چون و چرای کاخ سفید از تل آویو همواره به مثابه چراغ سبزی به رژیم صهیونیستی برای تداوم اقدامات جنایتکارانه اش به خصوص نسل کشی مردم غزه و استفاده از سلاح گرسنگی و ایجاد قحطی در باریکه غزه بوده است.
به رغم درخواست ها از جانب بسیاری از نمایندگان کنگره آمریکا و نیز شمار قبابل توجهی از نهادهای دولتی این کشور و نیز جنبش دانشجویی گسترده در آمریکا در حمایت از فلسطینی ها و محکومیت نسل کشی اسرائیل در باریکه غزه، اما دولت بایدن همچنان بر ادامه سیاست کنونی خود مبتنی بر حمایت همه جانبه از رژیم صهیونیستی تاکید می کند.
با وجود امتناع این رژیم از قبول خواسته جامعه جهانی و از جمله درخواست آمریکا برای برقراری آتش بس در جنگ غزه، اما دولت بایدن و مقامات ارشد آمریکایی صرفا به بیان هشدارهای غیر موثر به تل آویو پرداخته و از اهرم فشارهای سیاسی و مالی برای وادار کردن اسرائیل به توقف جنگ غزه استفاده نمی کنند.
از سوی دیگر به رغم انزوای جهانی رژیم صهیونیستی، اما آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل همواره با وتو قطعنامه های ارائه شده از سوی کشورهای مختلف به حمایت همه جانبه سیاسی و دیپلماتیک از اسرائیل پرداخته است.
ضمن اینکه هواداران رژیم صهیونیستی با دعوت از «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای سخنرانی در کنگره تلاش کرده اند تا به نحوی وجهه سیاسی او را ترمیم کنند.
نتانیاهو در نطق آتشین خود در کنگره، درحالی که هزاران تظاهرکننده طرفدار فلسطینیها در بیرون تجمع کرده بودند، از تداوم جنگ غزه دفاع کرد.
با این حال در کنگره آمریکا نیز مخالفت ها با اسرائیل رو به افزایش است. به نوشته اکسیوس، ۱۱۲ نفر از مجموع ۲۱۲ نمایندگان دموکرات و ۲۴ نفر از ۵۱ دموکرات و مستقل سنا در نشست سخنرانی نتانیاهو حاضر نشدند. اسرائیل حتی در میان سیاستمداران واشنگتن هم در حال منفور شدن است.
نویسنده: سیدرضا میرطاهر
117