برغم کارشکنی های آمریکا؛ امسال نیز جمهوری اسلامی ایران با حضور فعال در نشست مجمع عمومی سازمان ملل به بیان مواضع روشن خود درباره صلح و امنیت جهانی می پردازد.
«محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران قرار بود دوشنبه (16 سپتامبر) به نیویورک سفر کند، اما دولت آمریکا در اقدامی خصمانه، روادید هیأت ایرانی برای سفر به نیویورک را با تأخیر صادر کرد.
سران کشورهای جهان هر سال از فرصت اجلاس عالی رتبه مجمع عمومی سازمان ملل متحد استفاده می کنند تا درباره مسایل، مشکلات و بحران های جهانی و همچنین چگونگی اداره سازمان ملل دیدگاه ها و مواضع دولتشان را تبیین کنند.
هفتاد و چهارمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد امسال در حالی کار خود را آغاز کرد که دولت آمریکا با رفتارهای یکجانبه گرایانه خود در راستای تضعیف این نهاد به عنوان یکی از اصلی ترین نمادهای چندجانبه گرایی عمل می کند.
اصرار «دونالد ترامپ» برادامه یکجانبه گرایی چالش های تازه ای را در جهان ایجاد کرده است.
«دنیل لاریسون» تحلیلگر مسائل بین الملل در نوشتاری تحلیلی در نشریه آمریکایی «آمریکن کانسرواتیو» americancoservative ضمن بررسی سیاست "فشار حداکثری" علیه ایران می نویسد: "هنگامی که ترامپ به طور یکجانبه از توافق هستهای ایران خارج شد، ظاهراً در جستجوی توافق نامه «بهتر» دوباره اقدام به اعمال تحریمهای اقتصادی علیه ایران کرد. نتایج سیاست فشار حداکثری اکنون مشخص است؛ بیثباتی فزاینده در خلیج فارس..."
جامعه بینالملل باید بطور جدی درمقابل سیاست یکجانبه گرایی آمریکا بایستد و نشان دهد که در دنیای امروز، تحریم، ابزاری ناکارآمد و منسوخ شده است و آمریکا نمیتواند بر سر راه تعاملات ملتها و دولتها مانع ایجاد کند.
واقعیت این است که سیاست های مداخله جویانه آمریکا منجر به جنگ های فاجعه بار همچون مناقشه های چندین ساله در سوریه، عراق و یمن شده است. دولتمردان آمریکا اما همچنان ایران را مسبب ناامنی و جنگ در منطقه معرفی می کنند.
آمریکا در هفته های اخیر تلاش کرده است تا ائتلافی از کشورهای مختلف را برای آنچه تامین امنیت کشتیرانی در خلیج فارس و تنگه هرمز عنوان می کند، تشکیل دهد. اما هدف این سیاست فقط داغ ترکردن بازار فروش سلاح و دوشیدن کشورهای عرب منطقه خلیج فارس است که ترامپ آنها را «گاو شیرده» توصیف کرده است.
محمدجواد ظریف روز جمعه پیش از عزیمت به نیویورک در صفحه شخصی توئیتر خود در پاسخ به اظهارات «مایک پامپئو» همتای آمریکایی خود نوشت: "«مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا اشتباه متوجه شده است؛ این ایران نیست که میخواهد تا آخرین آمریکایی بجنگند. بلکه این "تیم ب" است که میخواهد تا آخرین آمریکایی با ایران بجنگد."
ظریف تاکید کرد: "ایران هیچ تمایلی به جنگ ندارد، البته ما از مردم و کشور خود دفاع کرده و خواهیم کرد."
وزیر امور خارجه ایران همچنین در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: "ایران در سال 1985 با ارائه طرح امنیت در خلیج فارس، 1997 با ارائه طرح گفتگوی تمدنها، 2013 با ارائه طرح دنیا علیه خشونت، 2014 با ارائه طرح مجمع گفتگوی منطقهای، 2015 با ارائه طرح صلح یمن، 2017 با ارائه طرح فرایند آستانه و 2019 با ارائه طرح پیمان منطقهای عدم تجاوز نشان داده است همواره به دنبال حل مسائل از طریق گفت وگوی مسالمت آمیز است."
طعنه توئیتری ظریف به پمپئو؛ «تیم ب» خواستار جنگ است نه ایران
آمریکا اما هیچگاه بدنبال صلح و امنیت پایدار در منطقه نبوده است.
«نوام چامسکی» نظریه پرداز مشهور آمریکایی می گوید: "... آمریکا ایران را بزرگترین تهدید برای صلح می داند، در حالیکه جهان براین باور است که آمریکا بزرگترین تهدید برای صلح جهانی است."
بسیاری از ناظران سیاسی و محافل دیپلماتیک، حضور رییس جمهور و وزیر امورخارجه ایران و سخنرانی های هیات ایران در نشست امسال مجمع عمومی را با توجه به مسایل منطقه دارای اهمیت می دانند و می گویند که مقام های آمریکایی به این سخنان توجه ویژه ای خواهند داشت.
نویسنده: جمشید امین زاده
116
بیشتر بخوانید:
ظریف وارد نیویورک شد