بحران موشکی کره شمالی از دو جهت این نشست را تحت تاثیر منفی قرار داده است. اول انکه سیاستهای نظامیگرایانه امریکا و تحریک کره شمالی به ادامه ازمایشهای موشکی کشورهای منطقه جنوب شرق اسیا را نگران بروز جنگ می کند که کنترل ان بسیار مشکل خواهد بود.
دوم تلاشهای جدید امریکا برای منزوی کردن کره شمالی با درخواست از« آ. سه . آن» جهت قطع روابط با این کشوراست که حرکتی مداخله جویانه تلقی می کند. فیلیپین به عنوان رئیس دوره ای این اتحادیه این درخواست امریکا را رد کرد اما از انجا که سیاست اصولی «آ . سه . آن» تعامل با کره شمالی است بحران موشکی این کشورهمچنان از مهمترین موضوعات اجلاس وزرای خارجه این اتحادیه در مانیل است.
امریکا تاکنون راههای مختلفی را برای وادارکردن پیونگ یانگ به تسلیم و منزوی کردن ان اجرا کرده که همگی با شکست روبرو شده اند. از جمله این راه کارها دستور سال 2014 باراک اوباما رئیس جمهوری قبلی امریکا مبنی بر مقابله با توانایی های موشکی کره شمالی از طریق حملات سایبری و جنگ الکترونیک بود که به نظر می رسد چندان توفیقی نداشته است.
«سر مالکوم ریفکیند» کارشناس مسایل بین المللی در انگلیس:
امریکا ممکن است با استفاده از انتشار پرتوهای الکترومغناطیسی در حملات سایبری به سامانه ها و مدارهای الکترونیک داخل موشک حمله کرده و موجب گیج شدن سامانه های هدف گیری موشکهای کره شمالی شده باشد اما ادامه ازمایشهای این کشورموفقیت انرا با تردید مواجه می کند.
آ.سه .آن ازآن جهت نگران پیامدهای ادامه مناقشه میان امریکا و کره شمالی است که اولا امریکا نه تنها هیچ برنامه مشخصی برای حل بحران موشکی شبه جزیرکره بلکه تمایلی نیز برای ان ندارد دوم انکه کره شمالی با اتخاذ سیاست «قدرت در برابر قدرت» همچنان درصدد تقویت قدرت بازدارندگی خود دربرابر هرگونه تهاجم احتمالی امریکا است که در این صورت ،جنگ کره شمالی مانند جنگ افغانستان و عراق برای امریکا و منطقه نخواهد بود .
«دمیتری کورنیف» رئیس مرکز مطالعات نظامی روسیه:
ورود نیروهای امریکایی به خاک کره شمالی به راحتی ورودشان به افغانستان و عراق نخواهد بود زیرا نیروهای کره شمالی تلفات و خسارات سنگینی به متجاوزان از جمله در کره جنوبی وارد خواهند کرد و شاید حداقل تا 6 ماه نیز سرسختانه مقاومت کنند.
با توجه به اینکه اقتصاد کشورهای حوزه «آ. سه . آن» تجارت محور و مبتنی برصادارات است ناامنی حوزه پیرامونی این اتحادیه به شدت برآن تاثیر منفی خواهد داشت و با بحرانی شدن اوضاع، توسعه نفوذ گروههای تروریستی در این منطقه نیزدور از ذهن نیست. به همین دلیل اتحادیه آ.سه آن موضوع نشستهای اخیر خود را عمدتا در مورد تامین امنیت ومقابله با تروریسم وهمچنین تعامل با کره شمالی برای پرهیز ازهرگونه درگیری قرار داده است. با این حال این اتحادیه هنوز نتوانسته است بر سیاستهای تحریک امیز و جنگ افروزانه امریکا تاثیر بگذارد.118/112
بیشتر بخوانید:
هشدار چین به آسه آن/ تحلیل
در خواست برای حمایت آسه آن از حقوق مسلمانان روهینگیا / تفسیر خبر