در این نشست، «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز حضور خواهد داشت.
بحران سوریه، بحران اوکراین، مساله هسته ای ایران، اوضاع لیبی، اقدامات موشکی کره شمالی و مبارزه با تروریسم از مهم ترین موضوعات این نشست دو روزه اعلام شده است.
برغم بررسی مسائل و بحران های مهم بین المللی در این نشست، به نظر می رسد مهمترین موضوع مطرح در این اجلاس که آشکارا دیگر مسائل را تحت الشعاع خود قرار داده است، اوضاع سوریه و چشم انداز آینده این کشور با توجه به تحولات اخیر بویژه حمله موشکی آمریکا به یک پایگاه هوایی سوریه است.
بررسی سیاست امریکا در قبال سوریه در نشست گروه هفت
انتظار می رود که وزرای خارجه ایتالیا، آلمان، فرانسه، بریتانیا، کانادا و ژاپن، خواهان ارائه توضیحات و شفاف سازی سیاست آمریکا در قبال سوریه از سوی «رکس تیلرسون» وزیر خارجه آمریکا شوند.
بویژه برای شرکای آمریکا در گروه هفت، این مساله اهمیت دارد که آیا آمریکا خواهان تغییر نظام سوریه و به خصوص کنار رفتن «بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه از قدرت است یا طرح دیگری را مد نظر دارد؟
گرچه «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا تا قبل از این، بر عدم پیروی خود از سیاست «باراک اوباما» رئیس جمهوری قبلی آمریکا در باره سوریه بویژه در بحث سرنگونی بشار اسد تاکید می کرد و در عین حال ادعا می کرد که هدف اصلی وی گسترش مبارزه با داعش در سوریه است، ولی حمله موشکی اخیر آمریکا به پایگاه هوایی الشعیرات به بهانه حمله شیمیایی ارتش سوریه به «خان شیخون»، نشانگر تغییرات مشخصی در رویکرد واشنگتن در قبال بحران سوریه است.
اکنون آمریکایی ها آشکارا از لزوم کنار رفتن بشار اسد سخن می گویند و ترامپ در نامه ای به کنگره به صراحت اعلام کرده که اقدامات دیگری نیز در سوریه صورت خواهد داد.
با این حال به نظر نمی رسد که دیگر اعضای گروه هفت و حداقل اعضای اروپایی آن، چنین رویکردی یعنی راه حل نظامی برای سوریه را مد نظر داشته باشند، چنانکه آلمان به صراحت اعلام کرد که شریک اقدامات نظامی احتمالی آمریکا در سوریه نخواهد شد.
موگرینی: بحران سوریه، راه حل نظامی ندارد
فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اشاره به حمله موشکی اخیر آمریکا اذعان کرد که بحران سوریه، راه حل نظامی ندارد.
از نگاه مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که طبیعتا رویکرد مد نظر کشورهایی مانند آلمان، فرانسه و ایتالیا نیز محسوب می شود، تنها راه حل پایان دادن به درگیریها در سوریه، گفتگوهای سیاسی است.
باید دید که آیا وزیر خارجه آمریکا، از اروپاییها میخواهد تا راه کار نظامی را برای کنار گذاشتن بشار اسد از صحنه سیاسی سوریه اتخاذ کنند یا اینکه حملات موشکی آمریکا به سوریه تنها به معنای یک هشدار به نظام سوریه بود.
این مساله بویژه با توجه به مواضع متناقض مقامات ارشد دولت ترامپ بر پیچیدگی مساله افزوده است.
کما اینکه «نیکی هیلی» سفیر آمریکا در سازمان ملل در روزهای اخیر گفته است، تغییر رژیم در سوریه برای ترامپ یک اولویت است، اما در مقابل تیلرسون روز شنبه اظهار داشت که اولویت اصلی واشنگتن، شکست گروه تروریستی داعش است.
این پیامهای متناقض، شرکای آمریکا را در گروه هفت دچار تردید و سرگشتگی در باره اهداف واقعی آمریکا در سوریه کرده است.116/110
بیشتر بخوانید:
آغاز ریاست ایتالیا بر گروه هفت/ تحلیل