وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت: غرب باید مسوولیت و هزینه بیشتری در قبال امنیتی که به واسطه مبارزه ایران با قاچاق مواد مخدر به دست می‌آورد، تقبل کند.

«محمدجواد ظریف» وزیر خارجه ایران روز دوشنبه در دیدار با «یوری فدوتوف» معاون دبیرکل سازمان ملل متحد و مدیر اجرایی دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم ملل متحد در تهران، افزود: ناکامی غرب در جلوگیری از قاچاق مواد مخدر مساله مهمی است اما نباید موضوع مبارزه با مواد مخدر سیاست‌زده شود.

همزمان با این دیدار، کنفرانس بین المللی بررسی روند قاچاق مواد مخدر از مسیر بالکان و مقابله با قاچاق و جرایم سازمان یافته با حضور نمایندگان 35 کشور و 19 سازمان بین‌المللی در تهران برگزار شده است. 

برگزاری این کنفرانس در چنینی سطح عالی در تهران نشان می‌دهد، جمهوری اسلامی ایران سیاستی روشن و تاثیرگذار در مبارزه با مواد مخدر و جرائم سازمان یافته دارد و این سیاست، برگرفته از آموزه‌های اسلامی - اخلاقی و نقش آفرینی به عنوان بازیگری مسئولیت‌پذیر در سطح منطقه و جهان است.

پیشتازی ایران در جهان در زمینه مبارزه با مواد مخدر و تروریسم

ایران همواره در مبارزه با مواد افیونی مخدر و تروریسم، سیاست واحدی داشته و در این راه، هزینه‌هایی هم متقبل شده است.

جمهوری اسلامی ایران، به عنوان خط مقدم مبارزه با قاچاق مواد مخدر در جهان بیش از سه هزار و 500 شهید و بیش از 10 هزار زخمی در این راه تقدیم کرده است.

نیروهای امنیتی و انتظامی ایران در سال 2016 موفق شدند با اجرای دو هزار و 300 مورد عملیات، 681 هزار و 576 کیلوگرم انواع مواد مخدر را کشف کنند که در مقایسه با سال 2015 حدود 9 درصد افزایش را نشان می‌دهد.

به اذعان یوری فدوتوف، مدیر اجرایی دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم ملل متحد، حدود 75 درصد از کشف و ضبط مواد مخدر جهان توسط ایران انجام می‌شود.

هزینه‌هایی که ایران در زمینه مبارزه با مواد مخدر متقبل می‌شود، به ویژه از بعد انسانی و اجتماعی بیشتر از هزینه‌های غرب در این زمینه بوده که سیاست اعلامی و اعمالی آن در مبارزه با پدیده‌های شوم پرابهام است.

سیاست های ابهام آمیز غرب، کمک به گسترش کشت مواد مخدر در افغانستان

سیاست ابهام‌آمیز غرب به ویژه آمریکا در افغانستان، مصداق روشنی برای تداوم معضل جدی و خانمان‌سوز کشت و قاچاق موادمخدر است.

این سیاست، به گسترش کشت و تولید موادمخدر در افغانستان و سپس قاچاق آن به دیگر مناطق مختلف از جمله اروپا از مسیر ایران افزایش هم یافته است.  

گزارش ارزیابی دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل از تولید مواد افیونی مخدر نشان می‌دهد میانگین تولید این مواد در افغانستان در سال 2016 در مقایسه با سال ما قبل آن 43 درصد افزایش نشان می‌دهد.

این گزارش نشان می‌دهد، غرب در مبارزه با مواد مخدر ناکام بوده و نگاه سیاسی به این موضوع داشته است.

کشت جایگزین و استفاده از نیروی کار افغانستان برای کاهش کشت و قاچاق مواد مخدر، راهکاری جدی و عملی برای مبارزه با مواد مخدر است که غرب با حضور در افغانستان از سال 2001 از عمل به آن خودداری کرده است.

در چنین وضعیتی، همکاری‌های منطقه‌ای و سالم در سطح جهانی برای نابودی موادمخدر ضروری است و در این چارچوب، ایران زمینه‌های لازم را برای همکاری‌های اطلاعاتی و عملیاتی با ساختارهای منطقه‌ای و بین المللی فراهم کرده است.116/112

بیشتر بخوانید:

آمادگی ایران برای همکاری با افغانستان در زمینه مقابله با قاچاق مواد مخدر

ظریف: مبارزه با مواد مخدر نباید سیاسی شود

کنفرانس بین المللی تهران با موضوع همکاری برای مبارزه با مواد مخدر آغاز شد