اقدام دولت السالوادور کمتر از یک هفته بعد از تصمیم دولت آمریکا برای تمدید یک ساله حمایت موقت از السالوادوریهای ساکن آمریکا، صورت گرفت. «نایب بوکله» Nayib Bukele رئیس جمهوری السالوادور با حمایت از «خوان گوایدور» رهبر مخالفان وابسته به واشنگتن در ونزوئلا اعلام کرد که هیات دیپلماتیک جدید ونزوئلا را که گوایدو معرفی خواهد کرد، در این کشور خواهد پذیرفت و او منتظر است در آینده نزدیک اعتبارنامه های نمایندگان دیپلماتیک جدید ونزوئلا را دریافت کند.
این اقدام السالوادور با پاسخ کاراکاس مواجه شد. وزارت خارجه ونزوئلا در پیامی در حساب رسمی توئیتر خود با بازنشر پیام «خورخه آریزا» وزیرخارجه این کشور نوشت: براساس اصل اقدام متقابل، ونزوئلا کارکنان دیپلماتیک السالوادور در کاراکاس را اخراج میکند.
وزارت خارجه ونزوئلا تصریح کرده است، متاسفانه ابوکیله رئیس جمهوری السالوادور با حمایت از راهبرد تجاوزگرانه آمریکا در قبال ونزوئلا، آلت دست سیاست خارجی ایالات متحده شده است.
به موازات شکست اقدامات براندازانه آمریکا و متحدانش علیه ونزوئلا طی ماه های گذشته، تحریم ها و فشارهای سیاسی و اقتصادی آمریکا علیه کاراکاس ادامه دارد. در این راستا مقامات واشنگتن همچنان در تلاشند با رایزنی و دادن امتیازات مختلف به برخی کشورهای آمریکای لاتین آنها را با سیاست های خود به ویژه علیه نیکلاس مادورو همراه سازند.
مشکلات اقتصادی، بیکاری و بحران های سیاسی و اجتماعی در بسیاری از کشورهای آمریکای لاتین سبب شده است تا مقامات این کشورها برای به دست آوردن حمایت واشنگتن و دریافت کمک های مادی، مجری سیاست های آمریکا در منطقه شوند؛ چنان که این اقدام السالوادور نیز کمتر از یک هفته بعد از تصمیم دولت آمریکا برای تمدید یک ساله حمایت موقت از السالوادوری های ساکن آمریکا صورت گرفت.
"الکساندر هیل" وزیر خارجه السالوادور با تاکید بر این که آمریکا بهترین متحد دولت نایب بوکله است، گفت: کشورش در دو جبهه مبارزه با گروه های تبهکار به منظور بهبود اوضاع امنیتی کشور و سرمایه گذاری بیشتر به کمک واشنگتن نیاز دارد.
این امتیاز آمریکا در حالی است که به گفته مقامات آمریکا گواتمالا، السالوادور و هندوراس "مثلث شمال" را تشکیل می دهند که مبداء اکثر مهاجران و پناهجویانی است که برای فرار از فقر و خشونت راه آمریکا را در پیش می گیرند.
از این رو دادن چنین امتیازی خشم بسیاری را در داخل آمریکا برانگیخت. آمریکا پیش از این نیز با دادن امتیازاتی به گواتمالا و هندوراس تلاش کرده است این کشورها را هم با سیاست منطقه ای خود به ویژه براندازی دولت قانونی نیکلاس مادورو در ونزوئلا همراه سازد.
از همین رو "نیکلاس مادورو" رئیس جمهوری ونزوئلا با متهم کردن" دونالد ترامپ" رئیس جمهوری آمریکا به باج خواهی از سران کشورهای جهان گفت: ترامپ در سطوح مختلف به باج خواهی از ملتها و دولتها در جهان میپردازد تا با ونزوئلا مبارزه کند.
اقدامات و فشارهای آمریکا علیه ونزوئلا و دولت های چپ گرا و حامی ونزوئلا مانند کوبا همچنان ادامه دارد اما به رغم همه فشارها، این دولت ها همچنان به آرمان مبارزه با امپریالیسم آمریکا، پای بندند؛ چنان که مادورو و میگل دیاز کانل رئیسجمهوری کوبا در دیدار امروز دوشنبه خود نیز بر آن تاکید کردند و افزودند: تحریمهای آمریکا تنها به وحدت هرچه بیشتر و حمایت از تغییرات اجتماعی در سطح منطقه آمریکای لاتین منجر خواهد شد.
قدرت گرفتن دوباره دولت های چپ گرا در کشورهایی چون آرژانتین و افزایش ناارامی های اجتماعی علیه سیاست های دولت های راستگرای این منطقه مانند شیلی، نمود دیگری از تقویت رویکرد ضد امپریالیستی و تسلیم نشدن در برابر سیاستهای واشنگتن در آمریکای لاتین است.139/118
نویسنده: آتوسا دینیاریان
بیشتر بخوانید:
ونزوئلا تمامی دیپلماتهای السالوادور را اخراج کرد
ترامپ تهدید کرد: قطع کمک به گواتمالا، السالوادور و هندوراس