ایران پرس: ارتش چین، دولت آمریکا را به نقش بی ثبات کننده در شرق آسیا از طریق اعزام شناورهای جنگی به این منطقه متهم کرد.

«ژانگ چونهوی» سخنگوی مرکز فرماندهی ارتش چین در شرق این کشور در بیانیه ای گفت: "ناوهای جنگی آمریکا درحال تردد از تنگه تایوان هستند و عمدا تنش در این منطقه را تشدید کرده و صلح و ثبات را به مخاطره انداخته اند."

ژانگ افزود: "نیروی هوایی و دریایی چین ناو «یو اس اس ماستین» آمریکا را حین آنچه این کشور آنرا تردد معمول از تنگه تایوان می خواند، ردیابی کردند."

این مقام نظامی چین گفت: آمریکا درحال قدرت‌نمایی و استفاده ابزاری از تایوان برای دستیابی به اهداف خودخواهانه راهبردی خود است و پکن شدیدا با چنین اقداماتی مخالف است.

اقدامات ماجراجویانه آمریکا در شرق آسیا، چالش اساسی بین پکن و واشنگتن

اقدامات ماجراجویانه آمریکا در شرق آسیا از جمله در مناطق همجوار چین در تنگه تایوان و دریای چین جنوبی از چند سال گذشته تاکنون به یکی از چالش های اساسی بین پکن و واشنگتن تبدیل شده است.

عبور هدفمند ناوهای جنگی آمریکا از تنگه تایوان و برنامه فروش سلاح به این جزیره از جمله مسائلی است که سبب شده تا تنش های چین با کاخ سفید در شرق آسیا وضعیت فزاینده ای به خود بگیرد.

تصمیم تازه وزارت خارجه آمریکا برای فروش صد سامانه پدافند ساحلی «هارپون» به تایوان که  ارزش این تسلیحات بالغ بر 2/37 میلیارد دلار است، سوژه ای جدید در تنش بین چین و آمریکا بشمار میرود که می تواند مناقشه آنان را تعمیق بخشد.

از نظر دولت چین اقدام آمریکا در فروش تسلیحات به تایوان بر خلاف سیاست اصل چین واحد است و این مسئله برای دولت این کشور تحمل پذیر نخواهد بود.

آمریکا در بازی فروش تسلیحات با تایوان قصد دارد علاوه بر افزایش سهم بازار خود در فروش سلاح و تجهیزات جنگی در شرق آسیا، توان و تمرکز راهبردی چین را به چالش بکشاند تا از این طریق گام هایی موثر در مهار قدرت یابی فزاینده این کشور در بخش های اقتصاد، تجارت و فناوری بردارد.

اظهارات سخنگوی مرکز فرماندهی شرقی ارتش چین درباره آنکه آمریکا با اعزام ناوهای جنگی خود به تنگه تایوان به بازیگری با نقش بی ثبات کننده در شرق آسیا تبدیل شده است، می تواند حساسیت های امنیتی دراین منطقه راهبردی را برای چین بشدت افزایش دهد.  

سوق یافتن چین به سمت اقدامات مقابله ای در تنگه تایوان از جمله تقویت آرایش نظامی و جنگی در این منطقه از پیامدهای سیاست های مخاطره آمیز آمریکا است که می تواند برگسترش ناامنی روانی در منطقه منجر شود. 

«چن شیانک میایو» محقق موسسه ملی دریای چین‌جنوبی می گوید: "آمریکایی‌ها حضور نظامی گسترده‌ای در این منطقه دارند و پکن لازم می‌داند ضمن برخورد با این روند، تاسیسات دفاعی برای حراست از آب‌های منطقه مستقر کند."

با وجود رقابت و تنازع بین آمریکا و چین در دهه های اخیر اما در دوره «دونالد ترامپ» تنش در روابط دو کشور به طور فزاینده ای افرایش یافته است که بر مناسبات تجاری آنان نیز تاثیر بشدت منفی گذاشته است.

جنگ تجاری آمریکا علیه چین ازمارس 2018 تاکنون عمده ترین ابزار تهاجم کاخ سفید به توان و ظرفیت اقتصادی این کشور است که پیش بینی ها از سبقت گرفتن اقتصاد چین از آمریکا در سال های پیش رو حکایت دارد.

دولت چین امیدوار است در دوره «جو بایدن» رئیس جمهوری جدید آمریکا، از میزان تنش در روابط دو کشور و اقدامات ماجرجویانه کاخ سفید در شرق آسیا کاسته شود.

نویسنده: محمدرضا عسگری

117

بیشتر بخوانید:

انتقاد چین از آمریکا به سبب مداخله در امور داخلی تایوان