به گزارش ایران پرس، تارنمای شبکه خبری المناردر مقاله ای به قلم «منال ضاهر» نوشت، با شکست گروه تروریستی داعش، موصل آزاد ومی توان گفت که در واقع عراق آزاد شد؛ عراقی که مهد فرهنگ و تمدن ومیعادگاه ادیان است.
عراقِ پیروان حضرت محمد (ص)، عراقِ حضرت علی (ع)، عراقِ امام حسین (ع) و عراقِ کربلا که تاریخ بزرگی در رستگاری ها و فداکاری ها دارد.
قواعد جنگ و مبارزه درهمه جنگ ها یکی است؛ نیروها و صاحبان فکر درآنها تفاوتی ندارند از نیروهای نظامی و تجهیزات لجستیکی گرفته تا تعقیب و گریزها، تجهیزات، شهادت ها و قربانی ها در جنگ های مختلف تفاوتی ندارد؛ بنابراین جنگ چه کلاسیک و چه تحمیلی باشد یکی است اما آنچه که در آن قطعیت دارد این است که پایان هر جنگی پیروزی و یا شکست است اما در جنگ با تروریست ها جز پیروزی انتظار نمی رود.
رژیم صهیونیستی و داعش هدف مشترکی داشتند
هنگامی که موصل سقوط کرد و به اشغال گروه تروریستی داعش درآمد؛ مرزهای تحت اشغال داعش ازعراق تا سوریه و فراتر از آن اعلام شد؛ با توجه به اینکه رژیم صهیونیستی و داعش از منابع مشترکی تغذیه می شدند و هدف مشترکی نیز داشتند این رژیم نیز مرزهای خود را از نیل تا فرات ترسیم می کرد.
حمله داعش به موصل در 4 ژوئن 2104 آغاز شد و این گروهک تروریستی توانست در 10 ژوئن بر این شهر مسلط شود.
موصل از بزرگترین و مهمترین شهرهای عراق است که با داشتن موقعیت استراتژیک و منابع طبیعی، فرهنگی و تمدنی فراوان، جایگاه متمایزی نسبت به سایر شهرهای عراق دارد.
همزمان با حمله داعش به موصل و مقاومت برخی از نیروهای ارتش عراق، برخی از این نیروها فرار کردند و یا حتی به داعش پیوستند.
بعد از سقوط موصل سیطره داعش گسترش یافت به طوری که این گروه تروریستی توانست در مدت کوتاهی بر استان نینوا مسلط شود.
قبل از فتوای مرجع عالی قدر آیت الله سیستانی مبنی بر جهاد و ضرورت آزادی کشور از چنگ تروریست ها و تاکید بر وحدت در مقابل خطرهایی که کشور را تهدید می کند؛ محافل سیاسی، نظامی و امنیتی درگیر اختلافات گسترده ای بودند.
«حیدر العبادی» نخست وزیرعراق در اکتبر سال 2016 عملیات آزادسازی نینوا را درحالی اعلام کرد که بر فتوای مرجع عالی قدر آیت الله سیستانی درهمگرایی همه گروه های عراقی از هر مذهب و طایفه ای تاکید کرد.
لبیک مردم عراق به فتوای آیت الله سیستانی
بنابراین هنگامی که مرجع عالی قدر آیت الله سیستانی فتوای جهاد ضد داعش و تروریست ها در عراق را صادر کرد؛ مردم عراق با لبیک به آن، نبرد آزادسازی عراق را آغاز کردند و نیروهای بسیج مردمی (الحشد الشعبی) را تشکیل دادند تا با استفاده از نیروهای داوطلب مردمی در کنار ارتش زمینه برای آزاد سازی مناطق تحت اشغال داعش فراهم شود.
درواقع با فتوای آیت الله سیستانی بود که جنگ با تروریست ها در عراق به جنگی تبدیل شد که در آن فرصتی برای سستی و کوتاهی و فکر به واگذاری ذره ای از خاک عراق به تروریست ها و فرقه گرایی و درگیری های خونین فرقه ای فراهم نکرد؛ علاوه بر این تلاش شد تا افزون بر جنگ نظامی، افکار و عقاید افراطی این گروه نیز از ذهن برخی از طرفداران آن پاک شود.
نکته قابل توجه این است که با صدوراین فتوا درخلال جنگ موصل، برهماهنگی بین همه نیروهای عراقی ازارتش گرفته تا نیروهای مردمی افزوده شد؛ بدین ترتیب علاوه بر شکست این گروه تروریستی وآزاد سازی موصل، طرح امریکایی، سعودی، اسرائیلی که به دنبال تجزیه عراق و کشورهای همسایه بودند نیز با شکست مواجه شد.
پس ازصدور فتوای جهادی مرجع عالی قدر آیت الله سیستانی، از همان ابتدای عملیات آزاد سازی موصل نیز انتظار می رفت که با وجود همه هتک حرمت های تروریست ها و مخالفت صریح آنان با قرآن و دادن قربانی های فراوان، داعش شکست بخورد و قطعاً هر جنگی که در آن ایمان به خدا باشد و هدف از آن آزادی وطن و رهایی انسان ها از بند تروریست ها باشد پایان آن پیروزی خواهد بود.115/111
بیشتر بخوانید:
تاکید سید «حسن نصرالله» بر نقش ایران و آیتالله سیستانی در آزادسازی موصل/ آمریکا تماشاچی بود
قدردانی العبادی از نقش موثر آیت الله سیستانی در آزادسازی موصل
گزارش لوموند از اقتدار و نفوذ آیت الله سیستانی در عراق