شیشه، یکی از مواد همه‌کاره‌ در صنعت ساختمان‌سازی به شمار می‌رود و قرن‌ها است که با معماری پیوند دارد. کاربردهای آن در اصل به معماری امپراتوری روم برمی‌گردد، جایی که عمدتاً در ساخت پنجره‌ها برای ورود نور طبیعی به سازه‌ها استفاده می‌شد. یکی از مزایای دیگر شیشه ایجاد حس ارتباط قوی بین ساکنان یک ساختمان و فضای بیرون است..

استفاده از شیشه در معماری تا انقلاب صنعتی، نسبتاً بدون تغییر باقی مانده و بعد از آن پیشرفت در تکنیک‌های ساخت باعث شد تا تولید انواع شیشه‌های بزرگ‌تر، قوی‌تر و متنوع‌تر تسهیل شود. همین نکته باعث شد تا سقف و نمای شیشه‌ای هم متداول شده و ظاهری زیبا به ساختمان هدیه دهد. اگر کنجکاو هستید که در مورد مزایا و اینکه نمای شیشه‌ای ساختمان چه ویژگی‌هایی دارد بدانید، ادامه این مطلب را حتماً بخوانید.

ویژگی‌ها و مزایای استفاده از شیشه نمای ساختمان

شیشه به دلیل توانایی آن در ورود نور طبیعی، ایجاد عایق و افزایش زیبایی، از دیرباز جزو اصلی در طراحی محیط‌های مسکونی، تجاری و ... بوده است. با پیشرفت فناوری‌ها و تکامل طرح‌ها، معماران و صاحبان خانه به یافتن راه‌های خلاقانه برای استفاده از شیشه در خانه‌ها ادامه دادند؛ تا جایی که استفاده از آن برای اجرای سقف شیشه ای و نمای بیرونی ساختمان‌ها این روزها بسیار پرطرفدار شده و علاوه بر مراکز اداری و تجاری، برای مجتمع‌های مسکونی هم از آن استفاده می‌شود. دلیل این امر بیشتر به خاطر ویژگی‌های خاص چنین نمایی است که شامل موارد زیر می‌شود:

ویژگی‌های زیبایی‌شناسی

جذابیت بصری شیشه غیرقابل انکار است. شفافیت، درخشش و توانایی بازتاب و شکست نور، کیفیت زیبایی‌شناسی منحصر‌به‌فردی به آن بخشیده است. هنگامی که شیشه برای نما استفاده می‌شود، عملکردی مانند آینه دارد که جذابیت بصری فوق‌العاده‌ای را خلق خواهد کرد. علاوه بر این، شیشه‌های رنگی، بافت‌دار یا طرح‌دار می‌توانند عناصر هنری را به طرح و نمای ساختمان اضافه کنند.

امکان دستیابی به نور طبیعی

ماهیت شفاف شیشه اجازه عبور آزادانه نور طبیعی را خواهد داد و نیاز به نور مصنوعی را در طول روز کاهش می‌دهد. این امر می‌تواند حس روشنی را در فضای داخلی ایجاد کند، خلق‌و‌خوی ساکنان را بهبود بخشیده و بهره‌وری را افزایش دهد. همچنین می‌توانید از مزایای قرار گرفتن در معرض نور برای سلامت خود بهره‌مند شوید.

بهره‌وری در مصرف انرژی

پیشرفت در فن‌آوری شیشه منجر به تولید محصولاتی شده است که به‌ طور قابل‌توجهی بهره‌وری در مصرف انرژی را افزایش می‌دهند. این امر به حفظ دمای ثابت داخلی کمک می‌کند و انرژی مصرفی برای گرمایش یا سرمایش فضای مدنظر شما را کاهش می‌دهد. علاوه بر این، استفاده از شیشه فتوولتائیک می‌تواند برای تولید برق هم استفاده شود و به کاهش هزینه انرژی مصرفی یک ساختمان کمک کند.

ارائه نمایی جذاب از فضای بیرونی

شیشه می‌تواند مناظری بدون مانع از فضای باز ارائه دهد و حس ارتباط با طبیعت و مناظر اطراف را تقویت کند. ساختمان شیشه ای در بافت‌های شهری، می‌تواند نمای شهر یا خیابان را در مقابل دیدگان شما قرار دهد. این ارتباط با مناظر بیرونی می‌تواند کیفیت زندگی ساکنان را بهبود بخشد.

تطبیق‌پذیری و انعطاف‌پذیری بالا

شیشه از نظر ویژگی‌های فیزیکی و پتانسیل زیبایی‌شناختی تنوع بسیار بالایی دارد. می‌توان آن را در شکل‌ها، بافت‌ها، رنگ‌ها یا لایه‌بندی مختلف دسته‌بندی کرد. همین امر باعث شده تا برای استفاده در فضاها و ساختمان‌های تجاری، اداری، مسکونی و ... کاربردی باشد. در واقع دست شما برای انتخاب باز است تا بر اساس سلیقه، بودجه و نوع نیاز خود محصولات متنوعی را انتخاب کنید.

پایداری

شیشه 100% قابل بازیافت است و استفاده از آن در طراحی نمای یک ساختمان می‌تواند به نفع محیط‌زیست تمام شود. علاوه بر این، محصولات نوآورانه مانند شیشه فتوولتائیک استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر را برای شما ممکن خواهند کرد.

بزرگ جلوه دادن فضا

شیشه می‌تواند درک ما از فضا را تغییر دهد. دیوارها و پارتیشن‌های شفاف می‌توانند فضا را بزرگ‌تر و بازتر نشان دهند. این امر به‌ ویژه در محیط‌های شهری فشرده با فضاهای کوچک، ارزشمند است. به این ترتیب، شیشه طراحی نمای ساختمان را غنا می‌بخشد و جذابیت زیبایی‌شناختی، عملکرد، بهره‌وری انرژی و ارتباط محیطی ساختمان را افزایش می‌دهد.

هزینه لازم برای اجرای نمای شیشه‌ای

ویژگی‌های نمای شیشه‌ای باعث شده تا بسیاری از افراد برای استفاده از آن ترغیب شوند. نکته مهمی که در این رابطه باید مدنظر داشت هزینه لازم برای اجرای نمای شیشه‌ای است که به چند عامل مهم بستگی دارد:

متراژ نما و میزان شیشه مورد نیاز: به‌ طور قطع یکی از مهم‌ترین فاکتورهایی که در هزینه نمای شیشه‌ای اثر دارد، متراژ نما و میزان شیشه‌ای است که برای اجرای آن نیاز خواهید داشت. طبیعتاً متراژ بالاتر به هزینه بیشتر نیاز دارد.

نوع شیشه انتخابی: انواع مختلفی از شیشه از نظر بافت، برند، رنگ و طرح در بازار وجود دارد که هرکدام هزینه متفاوتی خواهند داشت.

مجری نما: شهرت و خوش‌نامی شرکتی که نمای شیشه‌ای را اجرا می‌کند هم در هزینه اثر خواهد داشت. یکی از بهترین مجریان نماهای شیشه‌ای شرکت نما دیزاین است که قبل از اجرای نمای شیشه‌ای می‌توانید مشاوره‌های لازم را در مورد هزینه خود از کارشناسان این مجموعه دریافت کنید.

سخن پایانی

استفاده از شیشه برای نما تأثیر قابل ‌توجهی در زیبایی ساختمان‌های امروزی و در فضای معاصر شهر دارد. با پیشرفت در زمینه تولید شیشه شاهد تولید محصولاتی هستیم که علاوه بر زیبایی، بهره‌وری در انرژی و مقاومت بالا را به همراه دارند. چنین محصولاتی ساختمان شما را به یک اثر هنری و نگینی درخشان تبدیل خواهند کرد.

برچسب ها : نمای شیشه ای ساختمان,سقف شیشه ای,ساختمان شیشه ای,کرتین وال