به گزارش روز چهارشنبه خبرگزاری رویترز، «حمید البار» در آستانه نشست سازمان همکاری اسلامی در کوالالامپور گفت، ما نمی خواهیم نسل کشی دیگری را مانند آنچه که در کامبوج و رواندا اتفاق افتاد، نظاره گر باشیم.
وی افزود، سرکوب مسلمانان روهینگیا در میانمار که از زمان آغاز مجدد آن در روز نهم اکتبر سال 2016، موجب قربانی شدن دست کم 86 تن و فرار بیش از 66 هزار نفر به بنگلادش شده است، دیگر یک مسئله داخلی میانمار نیست و به یک نگرانی بین المللی تبدیل شده است.
بر اساس این گزارش، نشست اضطراری وزرای امور خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی با هدف بازگرداندن شرایط مسلمانان روهینگیا به حالت عادی روز پنجشنبه 19 ژانویه 2017 به ریاست ریاست نجیب رزاق، نخستوزیر مالزی، برگزار می شود.
انتظار میرود 56 نماینده از کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی (OIC) در این نشست حاضر شوند.
دکتر محمد جواد ظریف، وزیر خارجه کشورمان نیز پس از سخنرانی در نشست مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوییس به منظور شرکت در این اجلاس راهی کوالالامپور می شود.
وضعیت وخیم انسانی مسلمانان روهینگیا در میانمار
ایالت راخین در شمال غرب میانمار، محل سکونت شمار زیادی از مسلمانان روهینگیا، از سال 2012 تاکنون صحنۀ خشونت های افراطگرایان بودائی علیه انان بوده است.
در این خشونتها، صدها تن کشته و دهها هزار نفر از بیم جان، خانههای خود را ترک کرده و در اردوگاههای میانمار، تایلند، مالزی و اندونزی با شرایط سخت، پناه گرفتهاند.
بنا بر اعلام سازمان ملل، مسلمانان روهینگیا مظلوم ترین اقلیت جهان هستند که قربانی بیشترین آزار و اذیت و خشونت های بوداییان افراطی در میانمار می شوند.
بیشتر بدانید:
گزارش تکان دهنده عفو بین الملل از سرنوشت صدها مسلمان در میانمار+ویدئو
فرار 65 هزار مسلمان روهینگیایی از میانمار به بنگلادش
یورش بودائیان افراطی به مراسم اسلامی در میانمار
116/110