'منی بعزاوی' پژوهشگر تونسی: ایران دارای فرهنگ و تمدن بسیار غنی و ریشه داری است و جامعه امروزی این کشور بهترین نمونه برای همزیستی مسالمت آمیز میان ادیان و اقوام مختلف در جهان است .

به گزارش ایران پرس، بعزاوی نویسنده ، شاعر، پژوهشگر و متخصص در حوزه تصوف و عرفان اسلامی است که دیداری هم از ایران داشته و کتابی با عنوان «رحله بالف رحله» در خصوص بازدید از مناطق مختلف ایران به ویژه مراکز فرهنگی در شهرهای مختلف به رشته تحریر درآورده است.

 وی برای درک و فهم بیشتر فرهنگ و تاریخ اسلامی، خود را بی نیاز از آموختن زبان فارسی ندیده و به همین دلیل به آموختن زبان فارسی در تونس روی آورده است. تاکنون چهار دیوان شعر و یک کتاب در مورد زن در فرهنگ عربی از این نویسنده و ادیب منتشر شده است.

این نویسنده و پژوهشگر تونسی، ایران را در کتابش مادر فرهنگ ها و پذیرای مردمان از جای جای جهان و مهد هنر و تمدن دانسته و تاکید کرده است که این کشور با تکیه بر این تاریخ غنی، همچون درختی تنومند، پایدار مقابل باد و بوران مشکلات ایستاده است.

بعزاوی در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا در خصوص چگونگی آشنایی با ایران و فرهنگ و هنر ایرانی گفت: با توجه به اینکه در حال آماده کردن پایان نامه خود در رشته عرفان و تصوف اسلامی هستم، پس از پژوهش هایی که در این زمینه داشتم، به این نتیجه رسیدم که درک عرفان اسلامی بدون آگاهی از عرفان ایرانی و اثرگذاری آن در این حوزه میسر نیست و به همین دلیل سعی کردم بیشتر با فرهنگ و تمدن و هنر ایرانی و همچنین زبان فارسی آشنا شوم، چون برای فهم بسیاری از منابع به زبان فارسی چاره ای جز آموختن این زبان نبود.

این پژوهشگر تونسی افزود: یک بار به ایران رفتم و طی آن با واقعیت های ایران بیشتر آشنا شدم و تصمیم گرفتم کتابی در خصوص واقعیت های ایران بنویسم، زیرا مشاهداتم بسیار متفاوت با شنیده هایم بود.

وی در خصوص ویژگی های ایران نیز گفت: ایران کشوری غرق در دریای هنر، فرهنگ و تمدن است، ایرانی ها به پیروان ادیان آسمانی احترام می گذارند و پیروان مذاهب و دیدگاه های مختلف با کمال آرامش و احترام کنار هم زندگی می کنند، این کشور در این روزگار سخت آموخته است که باید با جدیت کار کند، شکیبا باشد و به مقاومت مقابل دشمنان بپردازد.

مردم ایران هیچ گاه تسلیم نشده اند و کشور خود را به هیچ قیمتی برای به دست آوردن منافع مادی زودگذر نمی فروشند و پس از انقلاب اسلامی خود را از وابستگی به غرب نجات داده است.

بعزاوی افزود: در سفر به ایران متوجه شدم جامعه این کشور برای زنان ارزش زیادی قائل است و این گروه در عرصه های مختلف علمی و هنری حضور دارند و حتی به بالاترین جایگاه ها هم دست یافته اند و حضور آن ها در مراکز علمی، پژوهشی و دانشگاه ها چشمگیر است.

وی در خصوص فرهنگ و تمدن و هنر ایرانی اضافه کرد: تمدن و فرهنگ ایرانی، تاریخی و اصیل است و ریشه در اعماق تاریخ دارد، قدرت این تاریخ و فرهنگ و تمدن به خوبی در موزه ها و در زندگی روزمره مردم آشکار است، آثار به جای مانده از دوره های مختلف تاریخی نشان دهنده قدرت فرهنگ و تمدن ایران و پیشرفت آن است.

 وی افزود: می توان گفت فرهنگ ایران بسیار والا است و با توجه به حضور اقوام مختلف در این کشور مانند فارس ها، کردها ، لرها، عرب ها ، بلوچ ها، ترکن ها و ارمنی ها ، رنگین کمان زیبایی از فرهنگ و هنر و آداب و رسوم در ایران تشکیل شده است .

بعزاوی اضافه کرد: هرچند اقوام و گروه های مختلفی در ایران زندگی می کنند، اما همه بدون هیچ مشکلی در کمال آرامش کنار هم قرار دارند و همه خود را با افتخار ، ایرانی می دانند و به همین دلیل باید گفت، این کشور سرزمین همزیستی مسالمت آمیز میان اقوام و ادیان و مذاهب مختلف است، ایرانی ها به هیچ وجه از نظر فکری و مذهبی تندرو نیستند و ایران اسلامی هم اعتقاد راسخ به ضرورت اتحاد مسلمانان با وجود اختلاف های فرهنگی و زبانی دارد.

محقق تونسی در خصوص علت تالیف کتابش در مورد ایران نیز گفت: این کتاب در حقیقت یک اثر فرهنگی است که واقعیت ها و ویژگی های ایران و مردم آن را بیان می کند. هدف از تالیف این کتاب بیان واقعیت ها در ایران بوده، زیرا برخی طرف ها تصویرهای غلط و نادرستی در خصوص این کشور ارائه کرده و باعث مسموم شدن فکر مردم شده اند.

به عنوان یک پژوهشگر و ادیب بر خود واجب دیدم که واقعیت های موجود در ایران، پیشرفت های آن در زمینه های مختلف فرهنگ، تمدن و هنر آن را آنگونه که خود تجربه کردم، برای مردم بیان کنم.

این شاعر و نویسنده تونسی در خصوص زبان و ادبیات فارسی نیز افزود: نام شاعران و ادیبان بزرگی در آسمان ادبیات ایران می درخشد که البته بسیاری از این ادیبان در کشورهای مختلف شناخته شده اند، شاعرانی مانند عمر خیام، سعدی شیرازی، فردوسی، مولانا جلال الدین رومی و فرید الدین عطار.

بعزاوی گفت: ادیبان ایرانی برای اهل فرهنگ در جهان کاملا شناخته شده اند. بسیاری از ادیبان عرب و از جمله اعشی ، ابوالعتاهیه جبران خلیل جبران از فرهنگ ایرانی تاثیر پذیرفته اند و ایران نیز با آغوش باز از فرهنگ عربی استقبال کرده است. به همین دلیل باید گفت، پژوهشگران اسلامی به هیچ عنوان از آموختن زبان و فرهنگ ایرانی بی نیاز نیستند، جدا از این ادیبان و دانشمندان ایرانی زیادی در پیشبرد تمدن اسلامی نقش مهمی ایفا کرده اند که ابن مقفع، ابن سینا، سیبویه و خوارزمی از جمله این بزرگان هستند.

بعزاوی در خصوص بازتاب انتشار کتابش در تونس نیز گفت: این کتاب در سال 2018 چاپ شد و یک نویسنده کویتی به نام 'محمد صرخوه' به تصحیح آن پرداخت. این کتاب در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران و همچنین در تونس به نمایش گذاشته شد و در کشورهای مختلف مانند کویت، الجزایر، لبنان و تونس مورد استقبال مردم قرار گرفت.

وی افزود: مردم ایران، مردمانی فرهیخته و اهل فرهنگ و هنر و به دور از تندروی و خشونت هستند ، آنها پیوسته در کنار مردمان و فرهنگ ها و ادیان مختلف با کمال آرامش زندگی کرده و به افکار و عقاید دیگران احترام می گذارند، سعی در حفظ هویت اسلامی خود دارند و در عین حال از زبان و فرهنگ و تمدن شان دفاع می کنند و سعی در حفظ آن دارند . 

بعزاوی افزود: مردم ایران، شکیبا، مقاوم و پایدار و با فهم و درک بالا هستند ، از اصول و ارزش های خود تا آخرین نفس دفاع می کنند ، تسلیم هیچ قدرتی نمی شوند و مهم تر از همه اینکه در دوستی صادق و هیچ گاه از پشت خنجر نمی زنند، هرچند دیگران چنین رفتاری با آن ها داشته باشند.

141/112

بیشتر بخوانید:

تونس، میزبان نشست بررسی آثار و اندیشه های عمرخیام

القدس‌العربی: تاکید مبلّغ تونسی بر آزادی مکه از چنگ «صهیونیست‌های عرب»