تحلیل؛

ایران پرس: رصد تحرکات و رویکرد دشمنان به انتخابات 11 اسفند در ایران حاکی از این است که نگاه آنها به این انتخابات، امنیتی است.

دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری جمعه آینده (11 اسفند 1402) برگزار خواهد شد. انتخابات جمعه آینده در شرایطی برگزار خواهد شد که چشم بسیاری از سازمان‌های اطلاعاتی و مقامات خارجی به صندوق‌های رأی در ایران دوخته شده است. 

نگاه دشمنان به انتخابات جمعه آینده در ایران، امنیتی است. در سال‌های اخیر، مهم‌ترین رویکرد دشمنان به جمهوری اسلامی ایران، ایجاد بحران‌های داخلی و شکاف میان مردم و حاکمیت بود. مهم‌ترین هدف خروج آمریکا از برجام و بازگرداندن تحریم‌ها و همچنین وضع تحریم‌های جدید از سال 2018 به بعد، فشار بر مردم به لحاظ معیشتی و تبدیل نارضایتی مردمی به بحرانی امنیتی با هدف مشروعیت‌زدایی از نظام جمهوری اسلامی بود. اغتشاشات سال گذشته نیز از جمله رخدادهایی است که در راستای همین هدف مورد حمایت دشمنان قرار گرفته و تلاش کردند برای ماه‌ها ادامه داشته باشد. 

از دلایل اصلی اتخاذ چنین رویکردی، ناکامی برای همسوسازی سیاست خارجی ایران با غرب و دست بر داشتن از استقلال در تصمیم‌سازی‌های سیاست خارجی است، اما جمهوری اسلامی ایران حتی تحت فشار شدید تحریم‌ها نیز حاضر نشد استقلال در تصمیم‌سازی‌های سیاست خارجی را کنار بگذارد و همسو با منافع غرب به خصوص آمریکا حرکت کند. 

 

 

اکنون که جمهوری اسلامی ایران در آستانه برگزاری دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان قرار دارد که 40 و چهل و یکمین انتخابات در 45 سال گذشته است، شاهد تداوم نگاه امنیتی دشمنان به رخدادهای سیاسی در ایران هستیم. در واقع، دشمنان درصدد هستند میان تحریم‌ها، اغتشاشات و انتخابات پیوند برقرار کرده و نتیجه رفتارها و سیاست‌های خصمانه گذشته را پای صندوق‌های رأی ببینند. بنابراین، آنچه از انتخابات جمعه آینده انتظار دارند، تحریم و مشارکت حداقلی مردم است. در همین راستا نیز با تبلیغات گسترده رسانه‌ای، ضمن زیر سوال بردن اهمیت انتخابات و اهمیت مجلس شورای اسلامی، مردم را به تحریم و مشارکت نکردن در انتخابات ترغیب می‌کنند. 

از جمله اهداف این رویکرد، مشروعیت‌زدایی و به عبارتی کاستن از مشروعیت نظام جمهوری اسلامی ایران است. حاج علی اکبری، امام جمعه موقت تهران در خطبه‌های امروز نماز جمعه در تهران در این خصوص گفت: «دشمنان و کل جریان ضد انقلاب و ضد ایران زیر پرچم کفر جهانی، پرچم مقابله با انتخابات را به دست گرفته‌اند و بیش از ۵۰۰ شبکه کثیف علیه انتخابات سخن‌پراکنی می‌کنند.» دشمنان به این باور رسیده‌اند که داشتن پشتوانه مردمی و سرمایه اجتماعی، مهم‌ترین منبع قدرت جمهوری اسلامی ایران است.

 مخالفان جمهوری اسلامی ایران که آروز داشتند نظام جمهوری اسلامی ۴۰ سالگی خود را نبیند، اکنون که جمهوری اسلامی ایران چهل و ششمین سال عمر خود را پشت سر می‌گذارد، جدا کردن مردم از نظام را هدف اصلی و مهم خود قرار داده‌اند تا با بهره‌گیری از امپراطوری رسانه‌ای خود، این گونه تبلیغ کنند که جمهوری اسلامی ایران سرمایه اجتماعی و پشتوانه مردمی خود را از دست داده است. 

نویسنده: سید رضی عمادی

116

بیشتر بخوانید:

وزیر کشور از مانور آمادگی انتخابات بازدید کرد

خطیب نماز جمعه تهران: انتخابات آوردگاه بزرگ برای ملت ایران است

تبلیغات انتخابات مجلس دوازدهم آغاز شد

تشویق مردم برای حضور در انتخابات، یکی از وظایف اصلی رسانه‌ها