تحلیل؛

ایران پرس: رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار فرمانده کل ارتش و جمعی از فرماندهان نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با اشاره به ظرفیت‌های فراوان به‌ خصوص ظرفیت این نیرو برای کمک به اجرای سیاست‌های اقتصاد دریا محور، بر لزوم کشف ظرفیت‌های جدید به‌منظور افزایش اقتدار نظام و کشور و همچنین ایجاد نشاط و امید در جامعه تاکید کردند.

حضرت آیت ‌الله خامنه‌ای، فرمانده معظم کل قوا در این دیدار که سه شنبه به مناسبت ۷ آذر روز نیروی دریایی برگزار شد، پیشرفت‌های نیروی دریایی ارتش از ابتدای انقلاب تاکنون را چشمگیر و غیرقابل باور خواندند و گفتند: در سال‌های اول انقلاب حضور نیروی دریایی ارتش فراتر از آب‌های سرزمینی غیرقابل تصور بود اما اکنون نیروی دریایی ارتش با قدرت و صلابت سفر ۳۶۰ درجه به دور دنیا انجام می‌دهد و با سربلندی به کشور باز می‌گردد.

به مناسبت موفقیت دلاورمردان نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران به ویژه در عملیات مروارید در مقابل حمله دریایی و هوایی ارتش بعث عراق در هفتم آذر 1359 شمسی، این روز به نام روز نیروی دریایی نامگذاری شده است.

روز دوشنبه مراسم الحاق ناوشکن بومی «دیلمان» با حضور مقامات لشکری و کشوری به ناوگان شمال و منطقه چهارم نیروی دریایی ارتش در بندرانزلی برگزار شد و جلوه‌ای دیگر از توان صنایع دفاعی جمهوری اسلامی ایران را اثبات کرد.

 

 

این ناوشکن تمام ایرانی مجهز به انواع تجهیزات و سامانه‌های دفاعی و رزمی ساخته شده در داخل کشور است وعلاوه‌ بر قابلیت دریانوردی طولانی، توانایی جستجو، کشف، شناسایی، رصد، مقابله و در صورت نیاز انهدام هرگونه تهدید هوایی، سطحی و زیر سطحی را دارا است. بی تردید، اقتدار دریایی و برخورداری از یک نیروی دریایی قدرتمند و کارآمد نه‌ تنها می‌تواند تأثیر بسزایی در صیانت از منافع ملی و دستیابی به اهداف دفاعی داشته باشد، بلکه در دستیابی به یک سیاست دفاعی موفق نیز مؤثر و کارآمد است.

جمهوری اسلامی ایران به‌ واسطه قرارگرفتن در شمال اقیانوس هند، مجاورت با خلیج‌ فارس، تنگه هرمز، دریای عمان و دریای خزر از موقعیت ژئوپلیتیکی و دریایی ویژه‌ای در منطقه و جهان برخوردار است که اهمیت و نقش نیروی دریایی آن را دو چندان کرده است.

بر همین اساس، نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران در سالهای پس از انقلاب و جنگ تحمیلی و با وجود شرایط تحریم، با سرلوحه قراردادن منویات فرماندهی معظم کل قوا مبنی بر تکیه بر توان داخلی، همواره توانمندی های خود را افزایش داده و دوره های مهم را در بخش های مربوط به بازسازی، ارتقا و افزایش ناوگان در حوزه های مختلف تجربه کرده است.

 

 

نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران همچنین حضور در آب های بین المللی را افزایش داده است؛ ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش ایران شامل ناوشکن دنا و ناوبندر مکران چندی پیش برای نخستین بار دور دنیا را در ۲۱۳ روز دریانوردی طی کرد و علاوه بر نمایش توان فنی و بومی، قدرت بازدارندگی و تهاجمی نیروی دریایی ایران را به نمایش گذاشت.

بدیهی است، نیروی دریایی راهبردی ارتش به همراه نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، اکنون به عنوان قدرتی برتر و بازدارنده در منطقه محسوب می شوند که تأثیر بسزایی در صیانت از منافع ملی و دستیابی به اهداف دفاعی جمهوری اسلامی ایران دارد. نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به ویژه نیروی دریایی ارتش با تعهد، دانش، خلاقیت و نوآوری در کنار روحیه ایثار و فداکاری، قله های افتخار و عزتمندی را یکی پس از دیگری پشت سر گذاشته و با ساخت تجهیزات مدرن، افزایش ناوگان و حضور مقتدرانه در آبهای آزاد و بین المللی، اقتدار نظام جمهوری اسلامی را به رخ جهانیان کشیده اند.

امیر دریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش نیز در دیدار امروز با رهبر معظم انقلاب اسلامی ضمن ارائه گزارشی از توانمندی‌ها و فعالیت‌های این نیرو، گسترش حوزه نفوذ در دریا و تکیه بر فناوری و دانش را دو سیاست اصلی این نیرو در جهت تقویت مؤلفه‌های قدرت نظام برشمرد.

نویسنده: حسن عقیقی

116

بیشتر بخوانید:

دریادار تنگسیری: نیروی دریایی ارتش و سپاه به قدرتی پیش رونده تبدیل شده‌اند

ناوشکن دیلمان نیروی دریایی ارتش ایران در قاب ایران‌پرس

ناوشکن دیلمان به ناوگان نیروی دریایی ارتش ملحق شد