ایران پرس - پکن میزبان اجلاس دو روزه ای با نام یک «کمربند - یک جاده» بوده است. هدف چین در تبیین «کمربند اقتصادی کشورهای جاده ابریشم» مسلما نیازمند واکاوی بیشتری است.

پکن 14 و 15 ماه می، میزبان مقامات بیش از صد کشور جهان در اجلاسی با نام «کمربند اقتصادی کشورهای حوزه جاده ابریشم» بود.

اجلاسی که حول محور اقتصاد، تعاملات مالی، بانکی و رایزنی ها با هدف درهم تنیده شدن اقتصاد کشورهای این حوزه تشکیل شد.

تقریبا می توان گفت که چین، در زمینه برگزاری اجلاس های اقتصادی  پیشگام بوده است.

در این سالها پکن میزبان اجلاس های بزرگ توسعه اقتصادی، نشست های بیداخه، اجلاس بانک توسعه آسیا (زیرساخت ها) بود که همگی با هدف توانمند ساختن بنیادهای مالی، پولی، توسعه صادرات و واردات و نهایتا شکل دادن به روندی که رضایتمندی صاحبان سرمایه  را در پی داشته باشد، تشکیل شد.

اهداف اجلاس یک کمربند - یک جاده

اتصال به آفریقا، آسیا و بخش هایی از غرب آسیا و خاورمیانه، از اهداف این نشست در پکن اعلام شد.

«شی جین پینگ» رئیس جمهوری و دبیر کل حزب کمونیست چین در ساعت آغازین این نشست گفت: نتایج حاصل این نشست برد - برد است و قرار نیست کشوری در اینگونه تعاملات بازنده باشد.

شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین

رئیس جمهوری چین، همچنین تصریح کرد، وارد سیاست بازی های رایج نمی شویم زیرا وقتی هدف وراهبرد «سیاست برد - برد» باشد، در این صورت عنصر صداقت راهنمای عمل ما است.

رئیس جمهوری چین در عین حال گفت، مبارزه با سیاست های حمایتگرایانه «دونالد ترامپ» که به ضرر کشورهای آسیایی است، در دستور کار قرار دارد.

می توان از اظهارات دبیر کل حزب کمونیست چین اینگونه برداشت کرد که اولا یکپارچه سازی اقتصادی در آفریقا و آسیا وخاورمیانه، خانواده واحدی را تداعی کند که اعضای آن ملزم به کار و تلاش مشترک با هدف پرکردن شکاف های اقتصادی وکم کردن فاصله طبقاتی هستند و دقیقا در همین نکته است که بحث برد - برد قابل فهم است.

تلاش مقامات چین برای افزایش تاثیر گذاری در روند امنیت بین الملل

با این حال، به نظر می رسد که چین در کنار این طرح بزرگ اقتصادی، نیات سیاسی خود را دنبال میکند.

بدان معنا که حراست از «امنیت بین الملل» نقشی است که پکن می خواهد ایفا گر آن باشد.

از همه شواهد و قراین چنین استنباط می شود که چین در پی شکل دادن به نظم نوین جهانی است و در راستای حراست از امنیت بین الملل گام برمی دارد.

واقعیت این است که اتحادیه اروپا در 2005 جایگاه اقصادی چین را در جهان به رسمیت شناخت و آمریکا نیز نمی تواند این ایده جمعی را که چین می تواند رهبرآینده جهان باشد، نادیده بگیرد.

این در حالی است که لقب «رهبرکلیدی» دراین روزها به القاب شی جین پینگ افزوده شده است.

از نگاه برخی کارشناسان اقتصادی، چین می تواند سکان تعامل جهانی را که شیرازه آن حراست از اقتصاد جهانی است، برعهده بگیرد.116/111

بیشتر بخوانید:

 ایران حلقه طلایی در احیای  جاده تاریخی ابریشم/تحلیل

آغاز همایش بین‌المللی جاده ابریشم چین با حضور طیب نیا+ویدئو

کنفرانس «ایران و جاده جدید ابریشم» در لندن

شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین