نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل متحد به درخواست ایران و درپی آن برگزارشد که رژیم صهیونیستی بامداد شنبه (26 اکتبر) در اقدامی تنشزا، نقاطی از مراکز نظامی در استانهای تهران، خوزستان و ایلام را مورد هجوم قرارداد که طی آن چهار نظامی ایران شهید شدند؛ اما سامانه یکپارچه پدافند هوایی ایران ضمن رهگیری، توانست مقابله ای موفق با این اقدام تجاوزکارانه رژیم اسرائیل داشته باشد.
«امیرسعید ایروانی» سفیر و نماینده دائم جمهوریاسلامیایران دراین نشست گفت: تجاوزات رژیم اسرائیل علیه ایران آشکار و مکرر است. این حمله تهاجمی بخشی از الگوی گستردهتر و مستمر تجاوز و مصونیت بیحدی است که رژیم اسرائیل برای بیثبات کردن منطقه به ویژه از طریق تجاوزات مداوم، پاکسازی قومی و جنایات جنگی علیه مردم فلسطین و لبنان ادامه میدهد.
دراین نشست کشورهای منطقه ضمن محکومکردن جنایات اسرائیل خواستار محکومیت جهانی اقدامات رژیم صهیونیستی وعدم حمایت کشورهای غربی از اقدامات این رژیم بهویژه در جنگافروزی در منطقه شدند. «واسیلی نبنزیا» سفیر و نماینده دائم روسیه در سازمان ملل دراین نشست، نسبت به "مارپیچ کنترل نشده" خشونت در غرب آسیا به دنبال حملات اسرائیل به ایران هشدارداد و گفت: «منطقه در حال حاضر به دلیل تشدید خشونتها در اطراف نوارغزه برای بیش از یک سال بی ثبات شدهاست».
«عمار بن جامع» سفیر و نماینده دائم الجزایر در سازمان ملل نیز تصریح کرد: حملات اسرائیل به ایران نقض صلح بین المللی است.
در حالی که تجاوزات اسرائیل با حمایت های کشورهای غربی به ویژه آمریکا صورت می گیرد،در نشست شورای امنیت نیز کشورهای غربی با نادیده گرفتن جنایات اسرائیل به حمایت بی قید وشرط از رژیم صهیونیستی ادامه دادند و تلاش کردند تا با چنین موضعی، ایران را مقصر وضعیت کنونی منطقه جلوه دهند؛ چنانکه «لیندا توماس گرینفیلد» نماینده آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل مدعی شد ایالات متحده در حمله اسرائیل به ایران مشارکت نداشته است، وی همچنین از ایران خواست که حملات خود به اسرائیل را متوقف کند.
کشورهای غربی در حالی خواستار عدم پاسخگویی جمهوری اسلامی ایران به تجاوزات رژیم صهیونیستی شدند که ایران همواره بر مبنای سیاستهای اصولی خود در سیاست خارجی اولویت اصلی را به همکاری با کشورهای همسایه و منطقه و جلوگیری از مداخلات بیگانگان قرار داده است. دراین زمینه سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: ایران همواره دیپلماسی را بهعنوان مسیر حل چالشهای منطقهای و تقویت صلح و ثبات دنبال کرده است.
در این حال، جمهوری اسلامی ایران اقدامات عمدی و تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی را ناقض اصول بنیادین حقوق بینالملل و منشور سازمان ملل متحد، به ویژه ماده ۲ بند ۴ آن می داند که به صراحت استفاده از زور علیه حاکمیت و تمامیت ارضی هر کشور را ممنوع کرده به همین دلیل پاسخ به این اقدامات تجاوزکارانه حق مشروع و قانونی ایران است.
همچنین باید در نظر داشت که تحولات دهههای اخیر به ویژه در منطقه غرب آسیا، شاهدی بر این ادعا است که علت اصلی ناامنیها، گسترش تروریسم، بیثباتی و تشدید بحرانها در کشورهای این منطقه، رژیم صهیونیستی و دخالتهای مستقیم و غیرمستقیم آمریکا و متحدان غربی کاخ سفید است. در این راستا حمایت بیقید و شرط ایالات آمریکا و متحدانش از رژیم اسرائیل، سبب شده حتی شورای امنیت سازمان ملل که مسئول برقراری صلح و ثبات در مناطق مختلف جهان است نیز از وظیفه خود بازماند.
نویسنده: آتوسا دینیاریان