دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری، روز جمعه 11 اسفند (اول مارس) به صورت همزمان در سراسر ایران اسلامی برگزار می شود.
«محسن اسلامی» سخنگوی ستاد انتخابات کشور گفت: براساس اعلام نظر شورای نگهبان قانون اساسی، فهرست 771 نفر دیگر از داوطلبان تأیید صلاحیت شده برای شرکت در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی از سوی این شورا به وزارت کشور ارسال شده است.
به این ترتیب شمار نامزدهای تایید صلاحیت شده برای شرکت در این دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی به چهارده هزار و 38 نفر رسید و حدود ۵۰ نفر بهازای هر کرسی نمایندگی با هم رقابت خواهند داشت.
فهرست نهایی نامزدهای تایید صلاحیت شده، سه روز دیگر ( 19 بهمن - 8 فوریه) مشخص خواهد شد. فهرست نمایندگان تایید صلاحیت شده برای مجلس خبرگان پیشتر مشخص شده بود.
آشنایی با مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری در ایران
مجلس شورای اسلامی یکی از دو رکن قوه مقننه در ایران است. در واقع مجلس شورای اسلامی ایران بدون شورای نگهبان قانون اساسی، جایگاه قانونی ندارد و تنها زمانیکه مصوبات آن مورد تأیید شورای نگهبان قرار گیرد، برای اجرا به قوه مجریه و قوه قضایی ابلاغ خواهد شد.
مجلس شورای اسلامی دارای 290 عضو است و تعداد نمایندگان هراستان بسته به جمعیت استان متفاوت است.
طبق اصل ۶۲ قانون اساسی، نمایندگان مجلس شورای اسلامی پس از احراز صلاحیت بهطور مستقیم از سوی مردم انتخاب میشوند و دورهٔ نمایندگی آنها چهار سال است.
در این مجلس زرتشتیان و کلیمیان هر کدام یک نماینده، مسیحیان آشوری و کلدانی مجموعاً یک نماینده، مسیحیان ارمنی جنوب و شمال هم هرکدام یک نماینده انتخاب میکنند.
مجلس خبرگان یا شورای خبرگان نیز مجلسی مشورتی است که متشکل از فقهای «واجد شرایط» است که بر اساس اصل ۱۰۷ قانون اساسی مسئولیت تعیین، عزل و نظارت بر رهبر جمهوری اسلامی ایران را بر عهده دارد. اعضای این مجلس به وسیلهٔ انتخابات از بین نامزدهای تأیید شده انتخاب می شوند و مدت هر دورهٔ آنها هشت سال است.
با این توضیحات مردم ایران روز جمعه 11 اسفند (اول مارس) برای پیگیری آرمان های خود و موفقیتهای انقلاب اسلامی باردیگر پای صندوق های رای میروند.
مردم ایران با درک اینکه انتخاب یک امر مقطعی، تشریفاتی و نمایشی نیست بلکه یک امر ضروری، واقعی و مستمر است، باردیگر تلاش می کنند با انتخاب نامزدهای اصلح برای مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری، نقش موثری در پیشرفت و توسعه کشور ایفا کنند.
در واقع مشارکت سیاسی مردم ایران در همه دورههای گذشته انتخابات، مسئولیتپذیری آنها را نشان میدهد که در هر شرایطی به حق مدنی خود آگاه هستند. با این حال، شرایط کنونی ایران و تلاش هایی که دشمنان برای ایجاد شکاف بین مردم و نظام انجام می دهند ایجاب می کند، زمینه مشارکت هرچه بیشتر مردم در آن فراهم شود تا علاوه بر ناکام گذاشتن توطئه های دشمنان، بار دیگر اراده ملت در پاسداری از ارزش ها و دستاوردهای انقلاب اسلامی به نمایش درآید.
بدیهی است، حضور فعال و مشارکت بیشتر مردم در انتخابات، نه تنها پایههای نظام را مستحکم می کند، بلکه ناامیدی دشمنان را هم در پی دارد؛ بر همین اساس، مقامات جمهوری اسلامی ایران به ویژه رهبر معظم انقلاب اسلامی همواره بر مشارکت گسترده مردمی در انتخابات به عنوان یک تکلیف و همچین یک حق تاکید کرده اند.
نویسنده: علی محمدی
117
بیشتر بخوانید:
ستاد امنیت انتخابات تشکیل شد