تحلیل؛

ایران پرس: «استفان دوجاریک» سخنگوی سازمان ملل روز جمعه در واکنش به تجمعات دانشجویی در آمریکا در حمایت از مردم غزه گفت: دبیرکل سازمان ملل حامی سرسخت آزادی بیان از جمله در آمریکا است و از حق مردم برای اعتراض مسالمت آمیز حمایت می کند.

سخنگوی سازمان ملل تصریح کرد: دبیرکل سازمان ملل همچنین اعلام کرده است که باید اطمینان حاصل شود این اعتراضات تبدیل به انتشار اظهارات نفرت انگیز نشود. ما در زمان حساسی هستیم. روسای دانشگاه‌ها با زمان چالشی مواجه هستند و باید در تمام این مسایل موازنه ایجاد کنند.

حمایت سازمان ملل از اعتراضات مسالمت آمیز در آمریکا به رغم ناخرسندی دولت بایدن و نیز بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی از گسترش بی سابقه اعتراضات دانشجویی در ایالات متحده به منظور محکوم کردن جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و حمایت از مردم مظلوم این منطقه نشان می دهد که این نهاد جهانی نیز به ضرورت آزادی بیان و اعتراضات مسالمت آمیز و کنار نهادن معیارهای دوگانه در این زمینه که از سوی واشنگتن دنبال می شود معتقد است. با افزایش اعتراضات دانشجویی در آمریکا به جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی طرفداران فلسطینی ها در دانشگاه‌های آمریکا را «یهودستیز» دانسته و با «وحشتناک» خواندن این اعتراضات گفت که تظاهرات «باید متوقف شود.»

حمایت از مردم غزه و اعتراض ها به سیاست های دولت بایدن در حمایت همه جانبه از رژیم صهیونیستی، از سوی اقشار مختلف دانشجویان در دانشگاههای آمریکا گسترش بی سابقه ای یافته است. از زمان شروع اعتراض ها به جنگ اسرائیل در غزه که دهها هزار شهید و زخمی از مردم  این منطقه به جای گذاشته، جنبشی سراسری با عنوان «جنبش همبستگی با غزه» از دانشگاه کلمبیای نیویورک آمریکا آغاز شده و به سایر دانشگاههای آمریکا سرایت کرده است و تاکنون بیش از 550 نفر از دانشجویان و اعضای کادر علمی دستگیر شده اند.

آمریکا به عنوان یکی از مدعیان اصلی حقوق بشر و آزادی های انسانی از جمله حق آزادی بیان بارها مانع از ابراز عقایدو نیز برگزاری تظاهرات و اعتراضات بر علیه اسرائیل در داخل ایالات متحده شده است. این امر نشان می دهد که موضوع آزادی بیان فقط هنگامی از جانب دولت آمریکا مجاز شمرده می شود که در راستای حمایت از سیاست ها ی واشنگتن و متحدان آن به خصوص رژیم صهیونیستی باشد. در غیر این صورت مجال چندانی برای افراد و یا نهادهایی که بر خلاف سیاست های حاکم به ابراز نظر و یا اعتراض بپردازند وجود ندارد.

با توچه به برگزاری تظاهرات و اعتراضات در حمایت از مردم غزه و محکومیت اسرائیل در بیش از 11 دانشگاه بزرگ آمریکا در ایالت های مختلف این کشور مانند نیویورک، کالیفرنیا، تگزاس و ماساچوست، دولت این کشور از پلیس و دیگر نیروهای امنیتی مانند گارد ملی برای مقابله با این اعتراضات که جنبه کاملا مسالمت آمیز دارند کمک گرفته  و اقدام به بازداشت صدها نفر از دانشجویان و نیز اعضای کادر علمی نموده است.

شبکه الجزیره در گزارشی جالب  به عاقبت آزادی‌بیان در آمریکا یعنی قرار دادن دانشجویان و اساتید اخراجی دانشگاه کلمبیا در لیست سیاه و منع آنها از تحصیل و اشتغال پرداخته و تصریح نمودکه دانشگاه کلمبیا با وال‌استریت و شرکت‌های اسلحه‌سازی حامی اسرائیل دارای روابط اقتصادی نزدیک است و دانشجویان و اساتید اخراج فرصت ادامه تحصیل در دیگر دانشگاه‌ها و ورود به بازار کار از دست می‌دهند. هفته گذشته بیش از ۱۰۰ دانشجوی حامی فلسطین که در دانشگاه کلمبیا تجمع کرده بودند، بازداشت شدند. تعدادی از دانشجویان هم معلق شدند و به کمیته انضباطی دانشگاه معرفی شدند.

البته معیارهای دوگانه آمریکا نه فقط در زمینه آزادی بیان بلکه در باره حقوق بشر نیز صادق است. به رغم اینکه شواهد غیر قابل انکاری در باره نسل کشی مردم غزه از سوی ارتش اسرائیل وجود دارد اما واشنگتن هنوز هم منکر وقوع نسل کسی در غزه است. سازمان دیده‌بان حقوق بشر اروپا مدیترانه با اشاره به کشف بیش از ۱۴۰ گور دسته‌جمعی در نوار غزه اعلام کرد که بسیاری از اجساد فلسطینی‌ها در این گورها تکه تکه هستند و باید یک کمیته تحقیقات بین‌المللی برای رسیدگی به این جنایت وحشتناک اسرائیل تشکیل شود.

از سوی دیگر رژیم صهیونیستی با گرسنگی دادن عمدی مردم غزه در حال ایجاد قحطی مصنوعی دراین منطقه است اما دولت بایدن بی اعتنا به این جنایات اما از هر گونه اقدام موثر برای جلوگیری ازتداوم نقض حقوق بشر از جانب اسرائیل خوداری می کند.

 ضمن اینکه کاخ سفید از تحریم ادعایی برخی یگان های ارتش رژیم صهیونیستی نیز که آشکارا مرتکب اقدامات ضد انسانی و جنایات علیه بشریت شده اند منصرف شده است. شبکه خبری ای بی سی نیوز روز جمعه گزارش داد: دولت بایدن تصمیم گرفته است که کمک نظامی به سه گردان ارتش اسرائیل را به رغم نتیجه گیری مبنی بر «نقض فاحش حقوق بشر» غیرنظامیان فلسطینی در کرانه باختری، لغو نکند. این ارزیابی در نامه‌ای از سوی آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا به مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا ارسال شده است. بلینکن اعلام کرده که این تصمیم باعث تاخیر در ارائه هیچ نوع کمکی به اسرائیل نخواهد شد و تل آویو نیز کل مبلغ اختصاص یافته توسط کنگره را دریافت خواهد کرد.

بدین ترتیب باید آمریکا را شریک مستقیم اسرائیل در جنایات بی سابقه اش علیه فلسطینی های غزه با توجه به حمایت های همه جانبه سیاسی، دیپلماتیک و نیز نظامی و امنیتی از تل آویو ونیز سرکوب اعتراضات ضد صهیونیستی در داخل ایالات متحده دانست.

نویسنده: سید رضا میرطاهر

بیشتر بخوانید:

تظاهرات دانشجویان حامی فلسطین در چندین دانشگاه آمریکا

کنعانی: مقامات آمریکا شایستگی اخلاقی اظهارنظر در خصوص حقوق بشر را ندارند

تشدید اعتراض ها در دانشگاه های آمریکا ، 33 دانشجو در ایندیانا بازداشت شدند

بازداشت دو استاد دانشگاه در جورجیای آمریکا درپی حمایت از مردم غزه

خیزش دانشجویی در آمریکا و درگیری پلیس با دانشجویان