تحلیل؛

ایران پرس: سفر دو روزه ابراهیم رئیسی رییس جمهوری اسلامی ایران به پاکستان سفری تاریخی است که انتظار می رود به گشایش فصل جدیدی از روابط تهران و اسلام اباد منجر شود.

استقبال بسیار گسترده محافل مختلف عمومی، سیاسی و حتی اقتصادی پاکستان از این سفر بیانگر اقبال گسترده در این کشور به گشایش فصل تازه ای از روابط دو طرف است. سیاستمداران و روسای احزاب پاکستان هم همزمان با سفر رسمی رئیس جمهوری اسلامی ایران به اسلام‌آباد، ضمن خوش آمدگویی به ابراهیم رئیسی تعهد خود را برای حمایت از توسعه روابط فی مابین اعلام کردند.

از حدود دو هفته گذشته محافل سیاسی و رسانه ای پاکستان ضمن پرداختن به سفر رییس جمهوری اسلامی ایران به اسلام اباد آن را نقطه عطفی در روابط دو طرف ارزیابی می کنند. بخصوص انکه محوریت سفر توسعه و تقویت روابط اقتصادی و تجاری، گفت‌وگوهای دو جانبه و رایزنی‌های منطقه‌ای می باشد‌.

با توجه به اینکه سیاست اصولی دولت جمهوری اسلامی ایران توسعه مناسبات با کشورهای همسایه است؛ در دو سال اخیر سطح روابط تهران و اسلام اباد توسعه چشمگیری یافت و میزان مبادلات تجاری با جهش قابل توجه به دو نیم میلیارد دلار در سال گذشته رسید.

عباس فیاض، کارشناس مسایل سیاسی در این باره می گوید: «جمهوری اسلامی ایران و پاکستان علاوه براین که دو کشور اسلامی و همسایه هستند از اشتراکات فرهنگی و مذهبی و حتی زبانی هم برخوردارند و زبان فارسی یکی از زبانهای پر طرفدار در پاکستان است و در گذشته نیز از زبانهای رسمی در این کشور محسوب می شد.»

علاوه براین مردم پاکستان اهمیت ویژه ای به توسعه همکاری با ایران قائل هستند که اوج آن را در استقبال تاریخی از سفر مقام معظم رهبری به پاکستان در دوره ای که ایشان رییس جمهوری ایران بودند شاهد بودیم. توسعه روابط ایران و پاکستان دارای زمینه های گسترده اقتصادی، تجاری و سرمایه گذاری است که با شناسایی هر چه بیشتر فرصتها و بسترهای آن می توانیم شاهد توسعه روز افزون همکاری ها باشیم‌ زیرا میزان مبادلات تجاری با توجه به زمینه ها و فرصتهای موجود رضایت بخش نیست.

در مورد توسعه تجارت منطقه ای و سرمایه گذاری در مکران و همچنین گوادر و چابهار ایران به رغم اظهارات غرض ورزانه محافل بیگانه این مناطق نه تنها رودروی هم نیستند بلکه مکمل هم برای توسعه منطقه ای نیز می باشند.علاوه بر توسعه همکاری ها در بخش های اقتصادی و تجاری ایران و پاکستان از مواضع مشترک زیادی در مورد مسایل منطقه ای و بین المللی برخوردارند که می توانند به عنوان عامل تاثیر گذار، بسیاری از معادلات تحمیلی از جانب غرب را تغییر دهند.

از جمله این اشتراکات مساله دفاع از ملت مظلوم فلسطین در برابر جنایات روز افزون رژیم صهیونیستی است که دولت و ملت پاکستان نیز در این زمینه همیشه پیشرو بوده اند. تردیدی نیست اعتماد به نفس کشورهای اسلامی در مواجه با این رژیم می تواند کمک بسیار مهمی به حل مشکلات جهان اسلام بخصوص در مورد مساله فلسطین کند. واکنش تنبیهی جمهوری اسلامی ایران با عملیات وعده صادق علیه رژیم کودک کش صهیونیستی نه تنها اقتدار پوشالی آن را فرو ریخت بلکه نشان داد که جهان اسلام از ظرفیت های زیادی برای صیانت از آرمان مردم فلسطین برخوردار است.

از این رو بدون تردید سفر رییس جمهوری اسلامی ایران به پاکستان گامی مهم در راستای کمک به تقویت اتحاد و برادری کشورهای اسلامی برای صیانت از عزت و اقتدار جهان اسلام در برابر استکبار جهانی خواهد بود. به همین دلیل مردم پاکستان هم انتظار دارند دولت این کشور همدل و همصدا با جمهوری اسلامی ایران اقدامات عملی در جهت توسعه همکاری ها از جمله در بخش انرژی و همچنین تقویت جبهه مقاومت در برابر رژیم نژاد پرست صهیونیستی صورت دهد و نشان دهد که در کنار مقاومت در مقابله با اشغالگران صهیونیست قرار دارد.

نویسنده: وقاری

بیشتر بخوانید:

رئیسی: اشتراکات ملت‌های ایران و پاکستان، ظرفیت مهمی برای توسعه روابط دو کشور است

تاکید رئیسی بر لزوم بهره‌گیری از ظرفیت مرزهای مشترک بین ایران و پاکستان

هدف‌گذاری افزایش حجم تجارت رسمی ایران و پاکستان به ۱۰ میلیارد دلار

ساخت فیلمی مشترک بین ایران و پاکستان درباره اقبال لاهوری

تأکید رئیسی بر نقش مجالس ایران و پاکستان در تسهیل و تسریع ارتقای روابط دو کشور