ایران پرس- «جیمز ماتیس»،‌ وزیر دفاع آمریکا در جریان سفر به اندونزی درباره فاجعه انسانی در میانمار و کشتار مسلمانان روهینگیایی گفت، این فاجعه‌ای است که حتی از چیزی که «سی‌ان‌ان» یا «بی‌بی‌سی» نشان می‌دهند، بدتر است.

بعد از بریتانیا، آمریکا نیز به وضعیت فاجعه آمیز مسلمانان روهینگیایی ابراز نگرانی کرده است.

چندی پیش کمیته توسعه بین الملل مجلس عوام بریتانیا از بی توجهی دولت این کشور در این باره انتقاد کرد.

این ابراز نگرانی‌ها و انتقادها بیش از آنکه ناشی از دغدغه های بشردوستانه جیمز ماتیس و اعضای کمیته توسعه بین الملل مجلس عوام بریتانیا باشد، برای سرپوش گذاشتن بر انفعال دولت های غربی به خصوص آمریکا در قبال کشتار مسمانان روهینگیایی است.

اگر کشور و کشورهایی توانایی توقف این کشتار و آوارگی صدها هزار انسان در میانمار را داشته باشند این کشور و کشورها آمریکا و کشورهای اروپایی هستند. 

بعد از آنکه «آنگ سان سوچی» دارنده مدال صلح نول به راس هرم قدرت در میانمار دست یافت، روابط میانمار با کشورهای اروپایی بهبود یافته و بسیار نزدیک است. 

ارتش میانمار با هدف پاکسازی نژادی خانه بسیاری از مسلمانان روهینگیا را به آتش کشیدند، صدها نفر را به قتل رساندند و به هزاران دختر و زن مسلمان روهینگیا تجاوز کردند.

جنایات مداوم ارتش میانمار باعث شده است که حدود هفتصدهزار مسلمان از میانمار به بنگلادش فرار کنند.

صدها هزار روهینگیایی برای فرار از قتل و غارت و تجاوز به بنگلادش پناه بردند

 

واکنش دولت‌های اروپایی در قبال کشتار این مظلوم ترین اقلیت جهان به اذعان سازمان ملل تنها دعوت دولت میانمار به حفظ حقوق مسلمانان میانمار بوده است.

مقامات میانمار و آنگ سان سوچی وجود تبعیض و کشتار مسلمانان روهینگیایی در ایالت راخین را انکار کرده است.  

سکوت کشورهای غربی در قبال جنایت ضد بشری در میانمار

آمریکا و دولت های اروپایی این قدرت و توانایی را دارند که با فشار سیاسی و اعمال تحریم‌های اقتصادی دولت میانمار را وادار به توقف کشتار مسلمانان روهینگیایی و بازگشت آوارگان به خانه هایشان بکنند.

روزنامه واشنگتن پست گزارش داد، آمریکا با کشورهای اروپایی برای تحریم گروهی فرماندهان ارتش میانمار و دیگر مقامات این کشور که عامل خشونت های اخیر هستند، همکاری نکرده است. 

واشنگتن پست تصریح کرده است، آمریکا همچنان از ارتش میانمار حمایت می کند و موضع گیری مقامات واشنگتن در انتقاد از نسل کشی مسلمانان روهینگیا در این کشور، نمایشی است. 

واشنگتن پست می افزاید، آمریکا در قبال ادامه نسل کشی ارتش میانمار علیه مسلمانان روهینگیا به جای استفاده از قدرت خود برای اقدام بین المللی عملی در این زمینه، دست روی دست گذاشته است و فقط ابراز نگرانی می کند.

گزارش‌های سازمان ملل متحد، سازمان های بین المللی مدافع حقوق بشر و تصاویر منتشر شده از وضعیت اسفبار مسلمانان روهینگیایی  نشان می دهد  جنگی که علیه مسلمانان روهینگیا آغاز شده، نمونه بارزی از پاکسازی قومی و جنایت علیه بشریت است.

« توکل کارمن» درمقاله ای در سایت شبکه الجزیره نوشت:

"به راستی چه اتفاقی در حال روی دادن است؟ چرا این هولوکاست انسانی که درست مقابل چشمان ما در حال روی دادن است، متوقف نمی شود؟ این واقعا وحشتناک است که آنگ سان سوچی خشونت و پاکسازی قومی درمیانمار را انکار می کند.

مشاور ارشد دولت میانمار که همواره برای دفاع از حقوق بشر و حفظ آرمان های انسانی تلاش کرده بود، این بار ترجیح داد که اقدامات نظامی سرکوبگرایانه علیه روهینگیا را نادیده بگیرد، این چه پایان اندوهناکی برای زنی است که بسیاری روی او حساب می کردند."

نویسنده: مرتضی مکی

116/110

بیشتر بخوانید:

توافق میانمار و بنگلادش درباره بازگشت پناهجویان روهینگیا به میانمار/تحلیل

ردپای سعودی‌ها در میانمار/ گفتگو با سفیر اکرودیته در میانمار

انتقاد از بی‌توجهی دولت بریتانیا به کشتار مسلمانان میانمار/ تحلیل

 

صدها هزار روهینگیایی برای فرار از قتل و غارت و تجاوز به بنگلادش پناه بردند