حدود 30 نهاد مدنی و حامی حقوق زنان در افغانستان با فرستادن نامه‌ای به شرکت کنندگان اجلاس دوحه درباره افغانستان، نگرانی خود را از برگزاری این نشست در پشت درهای بسته ابراز کردند.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، شهر دوحه پایتخت قطر امروز و فردا (دوشنبه و سه شنبه) میزبان نشستی با موضوع افغانستان با حضور «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد و نمایندگان ویژه حدود 25 کشور جهان و سازمان‌های بین‌المللی خواهد بود.

همزمان با برگزاری نشست دوحه حدود 30 نهاد مدنی و سازمان حامی حقوق زنان در نامه‌ای تحت عنوان «با من صحبت کن، نه در مورد من» به سازمان ملل و شرکت کنندگان، نگرانی خود را درباره برگزاری این نشست در پشت درهای بسته و بدون حضور نمایندگان زنان افغانستان ابراز کردند.

دربخشی از این نامه آمده: "ما به ویژه نگران چشم‌انداز این نشست هستیم که [مبادا] دری را به روی به رسمیت شناختن بین‌المللی طالبان در آینده باز کند."

همزمان نیز فعالان مدنی و زنان در کابل، پاکستان و چند کشور اروپایی تظاهراتی در اعتراض به احتمال گفت وگو درباره به رسمیت شناختن دولت طالبان در نشست دوحه برگزار کردند.

پیش از این شورای امنیت ملل متحد با صدور قطعنامه‌ای خواستار لغو محدودیت کار زنان افغان از سوی حکومت طالبان شد، اما این گزوه هیچ اعتنایی نکردند و گفتند: "این ممنوعیت یک «مسئله اجتماعی داخلی» است و تاثیری بر دیگر کشورها ندارد."

با وجود آنکه دبیرکل سازمان ملل از طالبان برای شرکت در نشست دوحه دعوت نکرده برخی منابع دیپلماتیک گزارش داده‌اند که احتمالاً «امیرخان متقی» وزیر خارجه حکومت طالبان در نشست دو روزه دوحه شرکت ‌کند.

براساس ادعای این منابع دیپلماتیک، «بلاول بوتو زرداری» وزیر خارجه پاکستان، امیرخان متقی، را به نشست دوحه دعوت کرده است.

گفتنی است، «سهیل شاهین» سخنگوی سیاسی طالبان در دوحه قطر در واکنش به این نشست گفته که این اجلاس بدون نماینده افغانستان بی‌نتیجه است.

موضع ایران درباره افغانستان مستقل و مبتنی بر درک عمیق واقعیات است 

«حسن کاظمی قمی» نماینده ویژه رئیس جمهوری ایران در امور افغانستان برای شرکت در اجلاس دوحه درباره افغانستان عصر امروز وارد قطر شد.

کاظمی قمی در گفت‌وگویی در مورد نشست دوحه گفت: موضع جمهوری اسلامی ایران در این نشست، مستقل و مبتنی بر درک عمیق واقعیات و الزاماتی است که منافع مردم و حکومت افغانستان توامان در آن مستتر است.

در نشست دوحه نمایندگان قطر، آمریکا، چین، فرانسه، آلمان، هند، اندونزی، ایران، ژاپن، قزاقستان، قرقیزستان، نروژ، پاکستان، روسیه، عربستان، تاجیکستان، ترکیه، ترکمنستان، امارات، انگلیس، ازبکستان و اتحادیه اروپا، سازمان همکاری اسلامی و سازمان همکاری شانگهای حضور خواهند داشت.

 هدف از این نشست فعال شدن مشارکت های بین المللی مشترک و سازنده و در راستای تشویق طالبان برای تغییر رفتارهای خود در کوتاه مدت و میان مدت است.

پیش از این تارنمای شبکه «طلوع‌نیوز» افغانستان با اشاره به جزییات نشست نوشت: در این نشست درباره نگرانی‌های جهانی درباره سیاست‌های طالبان و تغییر آن گفت‌وگو خواهد شد.

اهداف نشست دوحه عبارت اند از: تقویت تعامل بین‌المللی پیرامون اهداف مشترک برای یک راه پایدار رو به جلو، شناسایی پارامترهای خلاق انعطاف‌پذیر، اصولی و تعامل سازنده گفته شده است.

117