پاکستان نسبت به افزایش همکاری‌های نظامی آمریکا و هند از جمله انتقال فناوری‌های پیشرفته جنگی به شبه قاره عمیقا ابراز نگرانی کرد و این اقدام را به ضرر صلح و ثبات در جنوب آسیا دانست‌.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس به نقل از ایرنا، وزارت امور خارجه پاکستان جمعه شب بیانیه مشترک سران آمریکا و هند مبنی بر مطالبه از اسلام‌آباد برای برخورد موثر علیه تروریسم، را مورد سرزنش قرار داد و همچنین نسبت به افزایش همکاری‌های نظامی آنان نیز ابراز نگرانی کرد.

در جریان سفر رسمی نارندرا مودی نخست وزیر هند به واشنگتن و دیدار رسمی وی با جوبایدن رئیس جمهوری آمریکا دو طرف بیانیه مشترکی صادر کردند که در بخشی از آن، واشنگتن و دهلی‌نو از اسلام‌آباد مطالبه کردند تا اقدامات جدی و موثر برای مقابله با تروریسم و افراط گرایی به ویژه جلوگیری از استفاده از قلمروی خود علیه دیگر کشورها انجام دهد.

وزارت امور خارجه پاکستان با بیان اینکه اسلام‌آباد متعجب است که به رغم همکاری نزدیک با واشنگتن در مبارزه با تروریسم، به این بیانیه اضافه شده است، افزود: بیانیه رییس جمهور آمریکا و نخست وزیر هند مغایر با موازین دیپلماتیک و دارای رنگ و بوی سیاسی است.

اسلام آباد اضافه کرد:  بیانیه مشترک آمریکا و هند نشان می دهد که روحیه همکاری که برای شکست دادن بلای تروریسم بسیار ضروری است، قربانی ملاحظات ژئوپلیتیکی شده است.

در همین حال خواجه محمد آصف وزیر دفاع پاکستان در حساب کاربری رسمی خود در توییتر نوشت که اسلام آباد با پیوستن به جنگ علیه تروریسم و مداخلات ناکام آمریکا در منطقه، تلفات انسانی سنگینی را متحمل شده است.

وی نخست وزیر هند را به سرکوب مسلمانان این کشور متهم کرد و نوشت: مطالبه سران آمریکا و هند خنده دار است زمانی که نخست وزیر فعلی هند زمانی که سروزیر ایالت گوجرات بود و به دلیل خشونت‌ها علیه مسلمانان، از ورود به ایالات متحده منع شد.125