با نزدیک شدن به زمان عملیات آزادسازی موصل، مرکز استان شمالی نینوا عراق از اشغال داعش، هجمه‌ها ضد نیروهای بسیج مردمی این کشور (حشد الشعبی) به اوج خود رسیده است.

علی کرمی: عادل الجُبیر وزیر امور خارجه عربستان و مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه عصر پنجشنبه در نشست خبری مشترک در ریاض، تشکیلات حشد الشعبی را هدف حمله قرار دادند و خواستار انحلال آن شدند.

الجُبیر که کشورش ترویج دهنده سیاست طایفه‌گرایی با نشر افکار وهابیت است، مدعی شد اگر نیروهای بسیج مردمی وارد موصل شوند، ممکن است فجایعی طایفه‌ای رخ دهد.

چاووش اوغلو هم که نظامیان کشورش بدون خواست ساکنان موصل و دولت عراق در حومه این شهر مستقر شده اند، از ساکنان موصل خواست در نبرد آزادسازی این شهر حضور یابند تا در بین گزینه داعش و بسیج مردمی گرفتار نشوند.

دخالت آشکار وزیران امور خارجه عربستان و ترکیه در امور داخلی عراق، در برابر بحران داعش در موصل نیست، بلکه تداوم این بحران و همسو با داعش است.

نقش مخرب ریاض و آنکارا در عراق، بر کسی پوشیده نیست.

مواضع سفیر عربستان در بغداد ضد بسیج مردمی و اصرار ترکیه بر حضور نظامیانش در موصل، مانعی جدی در مسیر مبارزه واقعی با تروریسم در عراق است.

اخبار منتشر شده در خبرگزاری روسی ریانووستی درباره توافق آمریکا و عربستان برای خروج عناصر داعش از موصل و فرستادن آنان به سوریه، مصداق دیگری از همکاری عربستان سعودی با داعش است که نفس‌های آخر خود را در عراق می‌کشد.

تجمیع توان نظامی درعراق نفس‌های داعش را در این کشور به شماره انداخته است و در این فرایند، نقش بسیج مردمی عراق قابل انکار نیست.

الحشد الشعبی با پشتوانه مرجعیت دینی و سیاسی، در مبارزه با تروریسم موفق عمل کرده است.

با توجه به ابعاد تاثیرگذاری حضور حشد الشعبی در جنگ با تروریسم داعشی، مشارکت جدی این نیرو در عملیات قریب الوقوع آزادسازی موصل از اشغال داعش، خواسته مردم و مورد توجه دولت عراق است.

تشکیلات حشد الشعبی در برگیرنده شیعیان، عشایر سنی و دیگر اقلیت‌ها است.

به گفته مسوولان الحشد الشعبی حدود 20 درصد نیروهای بسیج مردمی را اهل‌سنت تشکیل می‌دهد.

تشکیلات حشد الشعبی محل حضور اقشار مختلف مردم عراق برای نقش آفرینی در جنگ با تروریسم داعشی است و در این تشکیلات، نگاه طایفه‌ای حاکم نیست همچنان که صحنه میدان جنگ در عراق، نمایش وحدت شیعه، سنی، کُرد، ایزدی و دیگر گروه‌های عراقی است تا هر چه سریعتر بساط داعش را از کشورشان برچینند.

تنها هدف مردم و دولت عراق، نابودی داعش در موصل است و تعامل ساکنان این شهر با الحشد الشعبی، گزینه انتخابی نیست، بلکه همکاری راهبردی با نیرویی مردمی است تا ریشه داعش در عراق خشکانده شود.

داعش دشمن مشترک همه قشرهای مختلف در عراق است و ساکنان موصل نیز جزئی از مردم این کشور هستند و بیش از همه از ناحیه داعش ضربه خوردند و داغدار شدند.

آن چه ساکنان موصل را از شر داعش نجات خواهد داد به اصطلاح موعظه‌های وزیران امور خارجه عربستان و ترکیه نیست بلکه تنها تکیه‌گاه ساکنان موصل برای نجات از شر داعش، ارتش و الحشد الشعبی هستند.