«آلفونسو داستیس» وزیر امور خارجه اسپانیا هشدار داد، اگر اسکاتلند از انگلیس جدا شود، در صورت اینکه بخواهد به عضویت اتحادیه اروپا در آید، باید در انتهای صف قرار گیرد.

به گزارش ایران پرس به نقل از روزنامه ال موندو، داستیس دیشب (سه شنبه شب) این سخنان را در واکنش به گفته های روز دوشنبه «نیکلا استروجن» وزیر اول اسکاتلند و همزمان با شروع مذاکرات نمایندگان پارلمان اروپا درباره لایحه برگزیت بیان کرد که در آن، اولتیماتوم داده بود؛ «همه پرسی‌ دوم استقلال اسکاتلند از بریتانیا، احتمالا بین پاییز 2018 تا بهار 2019 میلادی برگزار خواهد شد».
داستیس در این مورد تاکید کرد: اسپانیا از تمامیت ارضی‌ بریتانیا حمایت کرده و مشوق تجزیه طلبی یا تقسیم هیچ کدام از کشورهای عضو اتحادیه نخواهد بود. ما ترجیح می‌ دهیم که همه چیز همانطور که هست ادامه یابد.
وی هشدار داد: اگر اسکاتلند با توافق دوجانبه و مطابق با قوانین قانون اساسی‌ در بریتانیا، در نهایت از این کشور استقلال یابد، به نظر ما نمی‌ تواند در اتحادیه اروپا بماند، زیرا دیگر عضو این اتحادیه نخواهد بود و برای عضویت باید در انتهای صف قرار گیرد، شرایط عضویت را داشته باشد و مذاکرات انجام دهد.
اسپانیا خود با احساسات جدایی طلبی در بخش هایی از این کشور، بخصوص در ایالت های کاتالونیا و باسک روبروست.

روز دوشنبه وزیر اول اسکاتلند به ترزا می، نخست‌وزیر بریتانیا هشدار داد؛ مانع برگزاری دومین همه‌پرسی استقلال اسکاتلند نشود.

در ۲۷ شهریور ۱۳۹۳ (۱۸ سپتامبر ۲۰۱۴) همه‌پرسی استقلال اسکاتلند از بریتانیا برگزار شد که رأی نیاورد.

این همه‌پرسی در پی توافقی میان اسکاتلند و دولت بریتانیا برگزار شد که بر اساس نتایج آن، اکثر اسکاتلندی‌ها یعنی 55.3 درصد از رأی‌دهندگان خواستار عدم استقلال از بریتانیا بودند و 44.7 درصد نیز از استقلال حمایت کردند.

خانم استرجن حدود دو ماه بعدازاین همه‌پرسی به قدرت رسید و به‌طورجدی به دنبال استقلال اسکاتلند است.

نخست‌وزیر بریتانیا تلاش اسکاتلند برای استقلال را محکوم و وزیر اول اسکاتلند را به ایجاد تفرقه در بریتانیا محکوم کرده است.

به گفتۀ تحلیلگران، تلاش اسکاتلند برای استقلال از بریتانیا درحالی‌که لندن خود را برای خروج از اتحادیۀ اروپا آماده می‌کند، چالشی جدی برای دولت انگلیس ایجاد خواهد کرد.

صرف‌نظر از موضوع استقلال، اکثر مردم اسکاتلند در مورد حضور در اتحادیۀ اروپا نیز نظری برخلاف نظر اکثر مردم انگلیس دارند.

در همه‌پرسی 3 تیر امسال در بریتانیا که اسکاتلند را نیز شامل می‌شود، به‌طورکلی حدود 52 درصد از مردم رأی به خروج این کشور از اتحادیهٔ اروپا دادند. باوجوداین، اکثر مردم اسکاتلند برخلاف نظر اکثر مردم انگلیس مایل به ماندن در این اتحادیه هستند.

بر اساس نتایج این همه‌پرسی، 62 درصد از مردم اسکاتلند مایل هستند؛ اسکاتلند در اتحادیۀ اروپا باقی بماند و 38 درصد رأی به خروج از این اتحادیه (برگزیت) دادند، درحالی‌که 48 درصد از انگلیسی‌ها رأی به ماندن در اتحادیه اروپا دادند و 52 درصد از برگزیت حمایت کردند.

مقامات اسکاتلند برای استقلال از بریتانیا و ماندن در اتحادیۀ اروپا به دولت انگلیس فشار می‌آورند و از لندن خواسته‌اند مانع برگزاری همه‌پرسی دوم استقلال و تحقق خواست مردم اسکاتلند نشود.

123/110

بیشتر بخوانید:

وزیر اول اسکاتلند به نخست‌وزیر بریتانیا هشدار داد 

موافقت نهایی پارلمان بریتانیا با آغاز برگزیت 

تظاهرات مخالفان خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا  

اصرار اسکاتلند برای کسب استقلال از بریتانیا/ تحلیل 

استقلال اسکاتلند و مواضع متفاوت اتحادیه اروپا و ناتو/ تحلیل 

تلاش وزیر اول اسکاتلند برای برگزاری دومین همه پرسی استقلال 

احتمال برگزاری همه پرسی استقلال اسکاتلند در پاییز 2018 میلادی 

افزایش حمایت از استقلال اسکاتلند 

تاکید اسکاتلند برای ادامه حضور در اتحادیه اروپا/ تحلیل