ایران پرس - رئیس جمهور افغانستان در پیامی به مناسبت عید سعید فطر به طالبان هشدار داد زمان زیادی برای این گروه باقی نمانده است یا به صلح بپیوندد و یا سرکوب خواهند شد .

«اشرف غنی» تاکید کرد زمان پیوستن طالبان به روند صلح افغانستان محدود است و این گروه فرصت زیادی ندارد. علاوه بر وی، «حامد کرزی» رئیس جمهوری قبلی افغانستان نیز همواره در پیام تبریک عید فطر خود از طالبان خواسته بود با کنار گذاشتن سلاح به مردم این کشور بپیوندند.

علاوه بر مقامات سیاسی علمای افغانستان هم از طالبان خواسته اند به احترام ماه مبارک رمضان با کنار گذاشتن سلاح، خونریزی را متوقف کنند. اما این گروه نه تنها به این درخواستها توجه نکردند بلکه حملات خونین خود را نیز شدت بخشیدند به گونه ای که به گزارش خبرگزاری ها بر اثر این حملات در ماه رمضان در افغانستان بیش از 200 تن کشته و صدها نفر دیگر نیز زخمی شدند.

به همین  دلیل محمد اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان در پیام خود به مناسبت عید فطر درخواست از طالبان را به هشدار به این گروه تغییر داده و از آن خواسته است به روند صلح ملحق شوند در غیر این صورت سرکوب خواهند شد. دولت و مردم افغانستان میان گروه طالبان و سایر گروههای تروریستی تفاوت قایل هستند و طالبان را گروهی بومی می دانند و به رغم خشونتهای خونینش ،همچنان خواهان پیوستن آن به روند صلح افغانستان هستند.

این موضوع از چند جهت مهم است. اول انکه دولت افغانستان مهمترین چالش امنیتی خود را طالبان می داند. دوم آنکه با پیوستن طالبان به روند صلح افغانستان ارتش این کشور با قدرت بیشتری با سایر گروههای تروریستی همچون داعش مقابله خواهد کرد. سومین اهمیت پیوستن طالبان به روند صلح افغانستان این است که بزرگترین موفقیت برای دولت وحدت ملی این کشور تلقی خواهد شد که می تواند بیش از پیش به تحکیم و ثبات آن کمک کند.

علاوه بر این به عنوان چهارمین اهمیت پیوستن طالبان به روند صلح افغانستان کمک به تحکیم وحدت ملی است. ادامه خشونتهای خونین از سوی این گروه نه تنها از نظر امنیتی افغانستان را با مشکل مواجه کرده است بلکه موجب تضاد و چند دستگی در میان اقوام و گروهها و جناحهای سیاسی مختلف این کشور شده است. با توجه به اینکه گروه طالبان در بیانیه ای، خود را گروهی ملی و مدافع حقوق مردم معرفی کرده است از دیدگاه افکارعمومی، رفتار و عملکرد طالبان با این ادعای آن مغایرت دارد.

واقعیت این است که مردم افغانستان از جنگ و خشونت خسته شده اند و خواهان آرامش و ساختن افغانستانی آباد و آزاد هستند تا نسل آینده این کشور به دور از جنگ و خونریزی زندگی کنند. اما ادامه جنگ طالبان نه تنها بهانه لازم را به امریکا و ناتو می دهد تا همچنان افغانستان را در اشغال خود داشته باشند بلکه خونهای بی گناهی ریخته می شود که آثار و عواقب شدید اجتماعی مانند بی سرپرست شدن خانواده ها و آواره شدن آنها را به دنبال دارد.

از اینرو شورای علمای سراسری افغانستان نیز بارها از گروه طالبان خواسته است با کنار گذاشتن سلاح به روند صلح این کشور بپیوندد تا زمینه حضور نظامیان خارجی درافغانستان از بین برود. این شورا همچنین  کشتار غیرنظامیان توسط افراد طالبان و نیز هرگونه حمله و انفجار در مراکز دینی را اقدامی جنایت کارانه اعلام کرد.

رفیع الله نیازى سرپرست مرکز مطالعات منطقه ای افغانستان هم اعلام کرد: «تا زمانى که طالبان به روند صلح نپیوندد امنیت و ثبات به افغانستان باز نخواهد گشت و تمام گروه هاى سیاسى، رهبران و شخصیت هایى که در داخل و بیرون از نظام هستند، باید نظر واحد داشته باشند و با اجماع ملی به بحران کشور پایان دهند.»

در هر حال، اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان که اخیرا به علت تشدید خشونتهای خونین به شدت تحت فشارهای داخلی قرار دارد بیش از هر زمانی برای پیوستن طالبان به روند صلح اصرار دارد و امیدواراست در ایامی مانند عید سعید فطر با کمک علما بتواند طالبان را برای پیوستن به روند صلح افغانستان ترغیب نماید. 111/114

بیشتر بخوانید:

رئیس جمهوری اففانستان : حضور طالبان برای صلح در نشست کابل ضروری است

تاکید اشرف غنی بر عدم تحمل جنگ از سوی مردم افغانستان / تفسیر خبر

همکاری مستشاری نظامی خارجی با گروه طالبان در افغانستان/ تحلیل

افغانستان عملیات «خالد» برای سرکوب طالبان را آغاز کرد