ابراهیم رئیسی شامگاه یکشنبه در گفتگوی تلفنی با رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه گفت: مردم غزه به واسطه حماس به عنوان دولت مشروع، قانونی و برآمده از آرای عمومی این منطقه، باید برای آینده غزه تصمیم بگیرند و آمریکا حق هیچگونه دخالت و تصمیمگیری برای مردم غزه را ندارد.
در حالی که امروز چهارمین و آخرین روز از توافق آتش بس موقت بین حماس و رژیم صهیونیستی است، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم در گفتگوی تلفنی با جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا بر ازسرگیری حملات به نوار غزه بعد از پایان آتشبس تاکید ولی به صورت ضمنی از تمدید آتش بس در مقابل آزادی اسرای صهیونیست نیز استقبال کرده است.
رئیس جمهوری آمریکا طی این تماس تلفنی ادعا کرده است راه حل دو دولت تنها راه تضمین امنیت بلندمدت برای صهیونیست ها و فلسطینیها است و آمریکا از این هدف دست نخواهیم کشید.
با وجود آنکه مقامات آمریکایی و صهیونیست پس از عملیات 7 اکتبر نیروهای حماس و حملات نظامی ارتش رژیم صهیونیستی به نوار غزه، از اظهارت دقیق و شفاف درباره طرح های خود درخصوص غزه خودداری می کنند اما از سخنان و گزارش های رسانه ای می توان برخی از ایده ها و گزینه ها در این باره را متصور بود.
مقامات صهیونیست می گویند، قصد اشغال غزه را ندارند، اما همچنین گفته اند که ادامه حکومت حماس پس از حمله ۷ اکتبر، غیرقابل قبول است.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در این باره گفته است: ما نمیتوانیم به وضعیت سابق یعنی مدیریت غزه توسط حماس برگردیم.... ما همچنین نمیتوانیم انطور که اسرائیلیها خودشان پیشنهاد میدهند، مدیریت غزه را به اسرائیل بسپاریم.
اظهاراتی این چنین نشان می دهد که امریکایی ها به عنوان صحنه گردان و عامل اصلی تداوم حملات رژیم صهیونیستی به غزه، در حال بررسی گزینههای مختلف برای آینده این منطقه هستند؛ در اختیار گرفتن نوار غزه توسط تشکیلات خودگردان فلسطین، اداره موقت نوار غزه توسط سازمان ملل ، استقرار نیروهای حافظ صلح در نوار غزه و یا سپردن نظارت بر نوار غزه به برخی کشورهای عرب همپیمان غرب، از جمله گزینه هایی است تاکنون درباره آینده غزه مطرح شده است.
نکته مهم اما آن است که وجه مشترک در همه این گزینه ها کنار گذاشتن حماس از قدرت و نادیده گرفتن حق فلسطینیان برای تعیین سرنوشت خود است، در حالی که جنبش حماس به عنوان بخشی از محور مقاومت و همچنین به عنوان یک تفکر و جریان ریشه دار اعتقادی، از بین رفتنی نیست و پس از جنگ در نوار غزه محبوبیت این جنبش افزایش نیز یافته است؛ نظرسنجی مرکز تحقیقاتی اوراد که شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی نتایج آن را منتشر کرده است نشان میدهد که در نتیجه جنگ ، اکنون حمایت از حماس علاوه بر نوار غزه در کرانه باختری هم در سطح بالایی قرار گرفته است و ۹۰ درصد پاسخ دهندگان در این نظرسنجی اعلام کردهاند حامی این جنبش هستند.
واقعیت این است که فلسطینی ها در هفت دهه گذشته به این نتیجه رسیده اند که در برابر اشغالگران صهیونیست هیچ راهی جز مبارزه وجود ندارد؛ سال ها مذاکره و تلاش برای صلح که به توافقنامه هایی در کمپ دیوید و اسلو منتهی شد، هیچ نتیجه ای برای مردم فلسطین نداشته است چرا که نه فقط حق تعیین سرنوشت را از آنان گرفت بلکه موجب شد صهیونیست ها به توسعه طلبی و جنایات خود ادامه دهند.
بر همین اساس، رئیس جمهوری اسلامی ایران ضمن حمایت از مقاومت فلسطینیان برای باز پس گیری سرزمینشان و همچنین مشروع و قانونی بودن دولت حماس در غزه که با آرای عمومی به قدرت رسیده، هرگونه دخالت آمریکاییها نسبت به آینده غزه را ادامه جنایات این کشور در حق فلسطینیان توصیف کرده است.
نویسنده: عقیقی
116
بیشتر بخوانید:
طوفانالاقصی؛ رژیم صهیونیستی ضربه فنی شد
شمارش معکوس برای پایان آتش بس موقت در غزه و سناریوهای پیش رو