سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران جمعه شب در توییتر با اشاره به سفر سوال برانگیز "رافائل گروسی" مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به سرزمین های اشغالی، نوشت: ایران به عنوان یکی از امضاکنندگان اولیه پیمان منع اشاعه، نسبت به تضعیف بیش از پیش اعتبار آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به همگان‌ هشدار می دهد.

"رافائل گروسی" دیروز پنجشنبه در آستانه نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، برای دیدار و گفت وگو با  مقامات رژیم صهیونیستی به سرزمین‌های اشغالی سفر کرد.

این سفر در حالی صورت گرفت که سه روز پیش خبرگزاری رویترز با انتشار پیش‌نویس قطعنامه ضدایرانی تهیه شده از سوی آمریکا و سه کشور اروپایی برای طرح در این نشست، عملا سناریوی تشدید فشارها بر ایران را کلید زد.

گزارش منفی آژانس و متن قطعنامه پیشنهادی آمریکا و اروپا و اکنون سفر گروسی به فلسطین اشغالی نشان می‌دهد که مجموعه این اقدامات با رویکردی سیاسی و برای خوشایند رژیم صهیونیستی صورت گرفته است.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، "سعید خطیب زاده" سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در توییتر با هشدار نسبت به تضعیف بیش از پیش اعتبار آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، افزود، کسی نمی‌تواند در قبال برنامه مخفی تسلیحات اتمی اسرائیل سکوت پیشه کند و سپس ادعای بی‌طرفی کرده و درباره فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای ایران سخن بگوید.»

رژیم صهیونیستی بر اساس گزارش‌های مختلف دارای حدود 300 کلاهک اتمی است که می‌تواند جهان را به نابودی بکشاند.

این رژیم تاکنون از امضای معاهده  منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (ان پی تی -NPT) سرباز زده و در این زمینه حمایت آمریکا و متحدانش را دارد.

جمهوری اسلامی ایران تاکنون بارها از  جامعه بین‌الملل خواسته است، اسرائیل  را که تجاوزگری جزئی از ذات آن است به الحاق به "ان پی تی" و پذیرش بازرسی‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بدون داشتن سلاح اتمی مجبور کند.

"حسین امیرعبداللهیان"، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز جمعه در تماس تلفنی با جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اشاره به اقدامات مخرب رژیم صهیونیستی که خود مجرم اصلی فعالیت‌های غیرقانونی هسته‌ای در جهان است، سفر مدیرکل آژانس به تل آویو در آستانه نشست شورای حکام را در تعارض با رعایت اصل بی‌طرفی و جایگاه فنی و حرفه‌ای آژانس خواند.

"امیرعبداللهیان" در این گفت وگوی تلفنی همچنین با اشاره به عزم و اراده دولت جمهوری اسلامی ایران برای رسیدن به توافقی خوب، قوی و پایدار، اقدام اخیر آمریکا و سه کشور اروپایی در تهیه پیش نویس قطعنامه آژانس بین المللی انرژی اتمی را رفتاری بر خلاف رویه دیپلماسی، شتاب‌زده و غیرسازنده خواند که موجب سخت تر و پیچیده تر شدن روند مذاکرات خواهد شد.

مذاکرات در وین با محوریت رفع تحریم های ظالمانه و غیرقانونی ضد ایران،  به دلیل ابتکارات تیم مذاکره کننده ایران، پیشرفت‌هایی را تجربه کرده است اما تعلل طرف های غربی به ویژه دولت "جو بایدن" برای جبران اقدامات غیرقانونی دولت پیشین آمریکا و تداوم کارزار فشار حداکثری، منجر به تردیدهایی در جدیت این کشور برای بازگشت به برجام و طولانی شدن روند گفت‌ وگوها شده است.

جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری مسئولیت پذیر بارها اعلام کرده است با توجه به اینکه آمریکا طرفی بوده که توافق برجام را نقض کرده این واشنگتن است که باید با رفع تحریم‌ها به توافق بازگردد و لازم است اجرای تعهدات آمریکا مورد راستی‌آزمایی قرار گیرد.

ایران به دنبال خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا از برجام  (8 می 2018)  تلاش کرد توافق هسته‌ای را به شرط عمل دیگر طرف‌های این توافق به تعهداتشان حفظ کند اما اروپایی ها هیچ موفقیتی در اقدامات عملی وعده‌ داده شده برای حفظ این توافق کسب نکردند.

در چنین شرایطی، شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران 8 می 2019 در سالگرد خروج آمریکا از برجام اعلام کرد، ایران تعهدات برجامی خود را بر اساس بندهای 26 و 36 این توافق گام به گام کاهش خواهد داد تا میان تعهدات و حقوقش توازنی برقرار شود.

بر اساس بندهای 26  و 36  برجام، در صورت پایبند نبودن طرف مقابل به تعهداتش، ایران حق دارد اجرای تعهدات خود را به شکل کلی یا جزئی متوقف کند.

120