به گزارش ایران پرس، «برایان بوگارت» مشاور منطقه ای برنامه جهانی غذا در بیانیه ای اعلام کرد، کمبود بارش باران و شیوع آفت درمحصولات کشاورزی بخش جنوبی قاره آفریقا تهدیدی برای گسترش قحطی در سراسر این منطقه به شمار می رود که میلیونها نفر به ویژه کودکان را تهدید می کند.
برایان بوگارت افزود، این منطقه از سه سال خشکسالی ویران کننده به علت پدیده النینو هنوز به طور کامل بهبود نیافته است.
مناطق گسترده ای از سراسر این منطقه که از جنوب آفریقا تا زامبیا کشیده شده است درجه حرارت بالا و کاهش میزان بارش باران را شاهد بوده است و حشرات و آفتهای محصولات نیز موجب کاهش تولید غلات در سال 2018 شده است.
شمار کسانی که در این منطقه به این کمک ها نیاز دارند پس از آنکه در اوج بحران «پدیده النینو» بین سالهای 2014 و 2016 به 40 میلیون نفر رسیده بود سال گذشته به 26 میلیون نفر کاهش یافت.
موج خشکسالی و قحطی چند سالی است که مناطق مختلف آفریقا را در برگرفته است.
تغییرات آب و هوایی در اثر گازهای گلخانه ای بسیاری از اقلیم های کشورهای این منطقه را برهم زده است.
وقوع سیلاب ها و خشکسالی های نامتعادل، کشاورزی و زمین ها را در بسیاری از مناطق نابود کرده است.
این در حالی است که سهم کشورهای این قاره در تولید گازهای گلخانه ای بسیار ناچیز است و در واقع آنها قربانیان آلودگی هایی هستند که کشورهای پیشرفته و غربی به وجود آورد اند.
نبود زیرساخت های توسعه ای، استفاده نادرست از منابع آب و عدم امکان بازیابی فاضلاب، جمعیت زیاد، فقدان تکنولوژی و استفاده از روش های کشت سنتی ازدیگر دلایل قحطی در این مناطق است.
جنگ، درگیری و اختلافات داخلی و خارجی نیز در بسیاری از کشورها بر تشدید این شرایط افزوده است.
سازمان های بین المللی و کارشناسان غذا مدت هاست نسبت به وقوع خشکسالی در مناطق مختلف این قاره هشدار داده اند.
این هشدارها در حالی است که هنوز برنامه ریزی و کار اجرایی در راستای کمک به این کشورها صورت نگرفته است. در واقع نهادهای بین المللی طی سال های گذشته تنها به هشدار و شعار بسنده کرده اند.
118/116
بیشتر بخوانید:
قحطی شدید و سوء تغذیه کودکان در سومالی / ویدئو
هشدار سازمان بهداشت جهانی درباره خشکسالی در سومالی