باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا به ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه درباره وارد شدن دو کشور به منازعه نظامی هشدار داد.

اوباما خطاب به پوتین اظهار داشت که مداخله در روند انتخابات ریاست جمهوری آمریکا می تواند به "جنگ مسلحانه" "Armed Conflict" میان دو کشور بیانجامد.

به نظر می رسد اوباما در آخرین ماه های زمامداری خود، قصد دارد از موضع تهدید با مسکو برخورد کند و مقامات ارشد روسیه به ویژه ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری این کشور مرعوب سازد. بهانه اوباما، ادعای دخالت مسکو درروند انتخابات ریاست جمهوری آمریکا است.

دموکراتها مدعی هستند که روسیه با حمایت ضمنی از دونالد ترامپ نامزد پیروز این انتخابات به وسیله هک کردن سرورهای حزب دموکرات و افشای محتوای ایمل های سران این حزب زمینه ساز پیروزی ترامپ شده است.  

رئیس جمهوری آمریکا با استفاده از خط تلفن قرمز به پوتین هشدارداد که  قوانین بین المللی مربوط به جنگ، شامل اقدامات سایبری نیزمی شود و روسیه در صورت این قبیل اقدامات علیه آمریکا، براساس قوانین بین المللی مربوط به جنگ، پاسخگو خواهد بود.

جدا از ماهیت تهدید اوباما نکته مهم این است که به گفته مقام های آمریکایی، دولت اوباما قبلا هرگز از خط تلفن قرمز بین مسکو-واشنگتن برای ارتباط دیپلماتیک با روسیه استفاده نکرده بود. استفاده اوباما از این تلفن قرمز نشان می دهد که هدف رئیس جمهوری آمریکا انتقال این پیام  به پوتین است که حمله ادعایی سایبری روسیه به آمریکا، به منزله به راه انداختن یک جنگ واقعی بین دو کشور بوده و به همین دلیل، واشنگتن حق واکنش مسلحانه به این اقدام مسکو را برای خود محفوظ می داند.

اوباما هفته گذشته پس از تایید مداخله روسیه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا از سوی سازمان اطلاعات مرکزی این کشور(سیا)، اعلام کرد، حملات سایبری که در نتیجه این انتخابات موثر بوده، توسط دولت روسیه هدایت شده است. اوباما روز جمعه نیز در اظهاراتی تند هشدار داد در صورتی که کشوری صحت انتخابات آمریکا را هدف قرار دهد با پاسخ تلافی جویانه واشنگتن مواجه خواهد شد.

مسئله  دخالت روسیه درانتخابات آمریکا از طریق حملات سایبری با هدف تضعیف هیلاری، کلینتون اکنون بسیار جدی شده است. این مسئله نه فقط تاثیر منفی برذهنیت مردم آمریکا بر قانونی بودن اتخاب ترامپ گذاشته، بلکه این برای نخستین بار در تاریخ آمریکا است که یک رئیس جمهورب منتخب، برچسب حمایت از سوی یک دولت خارجی برای انتخاب شدن را می خورد.

مسلما این موضوع بر محبوبیت ترامپ تاثیر منفی گذاشته و حتی اقدامات احتمالی وی برای بهبود روابط با روسیه نه اقدامی در راستای منافع آمریکا بلکه بیشتر پاداشی به روسها در ازای حمایت آشکار و پنهان از ترامپ تلقی خواهد شد. در این زمینه جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد، ولادیمیر پوتین شخصا بر اقدامات آژانس‌های اطلاعاتی کشورش برای هک کردن انتخابات آمریکا به نفع دونالد ترامپ نظارت کرده است.

سوءظن  مقامات آمریکایی در باره دخالت مسکو در روند انتخابات آمریکا بویژه پس از آن تشدید شد که بعد از اعلام نتایج انتخابات آمریکا و پیروزی ترامپ، مسکو از این مساله استقبال کرد. این اقدام روسیه به گمان مقامات سیاسی و اطلاعاتی آمریکا نشانه موضع هوادارانه مسکو از ترامپ است و همین مساله باعث تشدید سوءظن ها به مسکو در زمینه دخالت در انتخابات آمریکا از طریق جاسوسی سایبری و دسترسی به اسناد محرمانه مربوط به نامزد دموکراتها و انتشار آن از طریق ویکی لیکس به منظور کاستن از محبوبیت هیلاری کلینتون شده است.با توجه به این مسائل هشدار اخیر اوباما به پوتین را می توان اوج واکنش سیاسی واشنگتن  در قبال مسکو در این زمینه وهشدار جدی به آن تلقی کرد.