گفته می شود، شیخ حسینه واجد نخست وزیر بنگلادش در سفر اخیرش به عربستان برای جلب نظر رژیم ال سعود با ساخت مسجد ازسوی این کشور موافقت کرده بود.
این در حالی است که محافل مذهبی در بنگلادش ساخت مسجد در کشورهای مختلف از سوی رژیم آل سعود را از ابزارهای انها برای گسترش وهابیت و فرقه گرایی تلقی می کنند.
تلاش عربستان برای نفوذ در کشورهای اسلامی
حکام آل سعود برای گسترش نفوذ خود در کشورهای اسلامی، وهابیت را از طریق مدارس مذهبی، مساجد و اعزام مبلغ و ایجاد دانشگاه گسترش می دهند.
در پاکستان بالغ بر بیست هزار مدرسه مذهبی وجود دارد که اکثریت آنها از سوی وهابیون سعودی اداره می شوند.
فارغ التصیلان این مدارس تامین کنندگان اصلی نیرو برای گروههای افراطی و تروریستی از جمله «لشکر جهنگوی» و «سپاه صحابه» در پاکستان هستند.
بنگلادش دیگر کشور حوزه شبه قاره هند نیز در سالهای اخیر مورد توجه حکام آل سعود قرار گرفته تا با ایجاد مساجد ضمن تبلیغ وهابیت، نفوذ خود را در این کشور گسترش دهند.
«پاتریک کاکبرن» کارشناس و نویسنده روزنامه ایندیپندنت اخیرا در مورد گسترش وهابیت و پیامدهای ان در جهان اسلام هشدار داد و تاکید کرد، هرکجا پای این تفکر باز شده، اقلیت ها مورد آزار قرار گرفته و مخالفین سرکوب شده اند.
به گفته وی وهابی کردن جریان اصلی اسلام سنی، یکی از خطرناک ترین تحولات عصر حاضر است که رژیم آل سعود با هزینه های سنگین درصدد اجرای ان است.
با این حال به دلیل جنایاتی که وهابیون در قالب فرقه گرایی در کشورهای اسلامی از جمله پاکستان انجام می دهند و به رغم هزینه های سنگین رژیم آل سعود مردم پاکستان هیچ تمایلی به وهابیت نشان نمی دهند.
گروه های تروریستی وابسته به وهابیت از عاملان افزایش جنگ فرقه ای در پاکستان
به همین دلیل گروههای تروریستی وابسته به وهابیت به جنگ فرقه ای در پاکستان دامن می زنند.
اخیرا نیز رژیم آل سعود خیز بلندی را برای گسترش وهابیت در افغانستان برداشته است که علمای این کشور از جمله در ولایت جوزجان در مورد پیامدهای آن از جمله گسترش فرقه گرایی و ناامنیها شدار داده اند.
«مولوی یارمحمد»، از اعضای شورای علمای این ولایت اعلام کرد، وهابیون شماری از جوانان و نوجوانانی را که آگاهی دینیشان کم است به تندروی و فرقه گرایی دعوت میکنند.
در بنگلادش نیز «رضاءالحق چندپوری» از علمای اسلامی اعلام کرد، ساخت مساجد در این کشور از سوی حکام سعودی هیچ توجیهی ندارد، زیرا آنان با ساخت مساجد تلاش دارند، افکار وهابیت را در بنگلادش تبلیغ و ترویج کنند که سبب گسترش تروریسم خواهد شد.
از دیدگاه محافل سیاسی در منطقه حکام سعودی با استفاده از ابزار کمکهای مالی سیاستها و خواسته های خود را به کشورها تحمیل می کنند که پیامدهایی همچون گسترش فرقه گرایی، افراط گرایی و تروریسم را به دنبال دارد.116/111
بیشتر بخوانید:
داعش مسئولیت حمله به فرودگاه بین المللی بنگلادش را برعهده گرفت
حمله انتحاری در بنگلادش دو کشته بر جای گذاشت
نیروهای امنیتی بنگلادش به حالت آماده باش کامل درآمدند