به نوشته نشریه آمریکایی پولیتیکو، ازجدیدترین این تهدیدها، درگیری یک مرد ۷۴ ساله در ایالت یوتا با ماموران پلیس فدرال آمریکا (اف بی آی) بود که در نهایت به کشته شدن این شخص انجامید. گفته می شود وی در رسانه های اجتماعی جو بایدن رئیس جمهور آمریکا را تهدید به قتل کرده بود. از همین رو کارشناسان نسبت به رادیکال شدن مردم آمریکا و افزایش خشونت با انگیزه های سیاسی هشدار داده اند.
هفته گذشته نیز یک مرد ۵۲ ساله اهل ایالت تگزاس به اتهام تهدید به کشتن کارکنان انتخابات ایالت آریزونا به سه سال و نیم زندان محکوم شد. چهار روز پیش از این ماجرا هم دادستان ها از دستگیری یک زن ۵۶ ساله اهل ایالت میشیگان که به دروغ گفته بود برای پسر معلول ذهنی خود اسلحه خریده، اما قصد داشته از آن علیه بایدن و فرماندار دموکرات آن ایالت استفاده کند، خبر دادند. پلیس کنگره آمریکا نیز سال گذشته در گزارشی اعلام کرد تعداد تهدیدها علیه اعضای کنگره نسبت به چهار سال قبل، بیش از دو برابر شده است.
دودستگی و افزایش قابل ملاحظه شکاف ها و اختلافات داخلی با توجه به وجود اختلافات متعدد بین دو حزب اصلی امریکا یعنی جمهوری خواه و دموکرات به ویژه بین دونالد ترامپ و جو بایدن روسای جمهور سابق و کنونی آمریکا اکنون در عرصه داخلی آمریکا به خوبی قابل مشاهده است.
از سوی دیگر دیدگاههای متعدد و اغلب متعارض درباره مسائل سیاست داخلی و سیاست خارجی آمریکا که موجب تشدد آراء و تردیدها در تصمیم گیری ها شده است اکنون کاملا عیان شده است. این امر منجر به افزایش قابل توجه افراط گرایی سیاسی و بروز تهدیدات بی سابقه علیه مقامات و نهادهای فدرال و ایالتی در آمریکا شده است.
افزایش شکاف های داخلی به ویژه بین افراد ناراضی از دولت فدرال و دولت آمریکا نقش مهمی در تشدید تهدید امنیتی جدید یعنی افزایش قابل توجه تهدیدات و اقدامات تروریستی و تخریبی توسط راست گرایان افراطی دارد.
«آلخاندرو مایورکاس» وزیر امنیت داخلی آمریکا می گوید: افراط گرایی خشونتآمیز داخلی، یکی از بزرگترین تهدیدات مرتبط با تروریسم در آمریکا است. اذعان وزیر امنیت داخلی آمریکا درباره خطر افراط گرایی خشونت آمیز داخلی به عنوان یکی از بزرگترین تهدیدات تروریستی با توجه به گسترش روز افزون افراد و نیز گروههای شبه نظامی در داخل آمریکا که نگرش ها و گرایش های راست گرایانه افراطی دارند ابراز شده است.
کارشناسان آمریکایی یکی از عمده دلایل وضعیت کنونی را ادعاهای بدون مدرک دونالد ترامپ رئیس جمهوری پیشین آمریکا می دانند. ترامپ بارها افبیآی را مورد انتقاد قرار داده و وزارت دادگستری را نیز زیر سوال برده است. وزارت دادگستری ایالات متحده از زمان اعلام نتیجه انتخابات ۲۰۲۰ ریاست جمهوری این کشور همواره هدف حملات این مقام پیشین قرار داشته است.
اتهامات انتخاباتی ترامپ هم چنین سبب شده تهدیدها علیه کارکنان انتخاباتی شدت یابد، به گونه ای که از هر ۶ نفر از این گروه، یکی گزارش تهدید می دهد. ضمن آنکه گفته می شود بسیاری از مدیران باتجربه انتخابات نیز شغل خود را ترک کرده و یا به رها کردن آن فکر می کنند.
«مایکل جرمن» مامور سابق افبیآی می گوید: شخصیتهای صاحب قدرت که تنها شامل ترامپ نمی شود و بسیاری از اعضای حزب جمهوریخواه را هم در بر می گیرد، اساسا با اقداماتشان دست به تبلیغ گروههای خشونتآمیز زده اند و به مردم عادی طرفدار خود برای خشونت چراغ سبز نشان میدهند.
کارشناسان هشدار داده اند از آنجاکه که تهدیدها تنها محدود به لفاظی خشن نبوده می تواند پیش زمینه ای برای خشونت های سیاسی باشد. آنها بر این گمان هستند که تشدید این لفاظی ها به ویژه با نزدیک شدن به زمان انتخابات ۲۰۲۴ و محاکمه ترامپ می تواند خطر خشونت را افزایش دهد.
«جاوید علی» یکی از مقامات ارشد پیشین مبارزه با تروریسم افبیآی، در این باره می گوید: نگرانی اصلی، مهاجمان تک نفره هستند که به صورت تکانشی عمل می کنند، نه مانند خشونت جمعی شورش ۶ ژانویه ۲۰۲۱ و یورش به ساختمان کنگره. حملات و خشونت هایی که توسط یک شخص انجام می گیرد به دلیل آنکه ممکن است خیلی سریع و بدون اطلاع قبلی رخ دهد، خطرناک تر است.
نویسنده: سيدرضا مير طاهر
116