به گزارش ایران پرس به نقل از خبرگزاری قدس، کمیته امور اسیران و آزادگان فلسطینی در بیانیه ای اعلام کرد، بر اساس قوانین بین المللی، هیچ رژیم اشغالگری حق ندارد زندانیانی را که اعتصاب غذا کرده اند، به خوردن غذا یا تغذیه اجباری آنها، وادار کند؛ این قوانین همچنین با سلب حق اعتراض زندانیان به بازداشت غیرقانونی خود و شرایط دشوار بازداشت آنها، مخالف است.
بر اساس این بیانیه، تغذیه اجباری یا تهدید به آن، یکی از رفتارهای ظالمانه ای است که توافقنامه مقابله با شکنجه، آن را ممنوع کرده و قانون بین المللی کیفری نیز آن را جرم دانسته است. همچنین این اقدام نقض آشکار و غیرقابل توجیه آزادی شخصی و حق اعتراض اسیران است.
کمیته امور اسیران و آزادگان فلسطینی در ادامه، تغذیه اجباری را خطری برای سلامتی و جان اسیران فلسطینی اعتصاب کننده دانسته و این اقدام را یادآور تغذیه اجباری اسیران فلسطینی در دهه های هفتاد و هشتاد قرن گذشته دانست که در نهایت به شهادت بسیاری از اسیران مانند «راسم حلاوه»، «علی الجعفری» و« اسحاق مراغه» و آسیب دیدگی دهها تن دیگر منجر شد.
تغذیه اجباری روشی است که بر اساس آن لوله های پلاستیکی از طریق بینی و با عبور از مری، وارد معده شده و سپس مواد غذایی از طریق این لوله ها به معده منتقل می شود؛ این اقدام ممکن است زندگی شخص اعتصاب کننده را به خطر بیاندازد.
کمیته امور اسیران و آزادگان فلسطینی درباره شهادت برخی اسیران اعتصاب کننده در صورت موافقت اداره زندان های اسرائیل با تغذیه اجباری این اسیران، ابراز نگرانی کرده و از جامعه جهانی خواست به وظایف خود برای جلوگیری از این اقدام و فشار بر سران رژیم صهیونیستی برای احترام به خواسته های اسیران، عمل کند.
کنست (پارلمان) رژیم صهیونیستی روز سی ام جولای 2015 قانون تغذیه اجباری اسیران فلسطینی که اعتصاب غذا کرده اند را تصویب کرد.
بیش از 1600 اسیر فلسطینی از روز 17 آوریل هم زمان با روز اسیر فلسطینی با هدف تحقق خواسته های انسانی خود مانند پایان بازداشت انفرادی، لغو بازداشت اداری و فراهم کردن امکان استفاده اسیران فلسطینی از تلفن عمومی در زندان های این رژیم، اعتصاب غذا کرده اند. 125/112
بیشتر بخوانید:
تظاهرات مردم مغرب در حمایت از اسیران فلسطینی
انتقال اسیران فلسطینی اعتصاب کننده به مکانی نامعلوم