محمد حنیف اتمر، شمار تروریست های داخلی و خارجی در این کشور را پنجاه و پنج هزار نفر اعلام کرد و افزود: بیشتر منابع مالی گروههای تروریستی در افغانستان از قاچاق مواد مخدر تامین می شود.
اظهارات مقام ارشد امنیتی دولت افغانستان همزمان با سفر هیات بلند پایه سازمان پیمان آتلانتیک شمالی ناتو به افغانستان قابل توجه و تامل است.
زیرا ادامه حضور و تقویت گروههای تروریستی در افغانستان بیش از آنکه متوجه دولت این کشور باشد متوجه آمریکا و سازمان ناتو است که بیش از 15 سال با حضور نظامی در افغانستان نه تنها برای از بین بردن تروریسم و افراط گرایی در این کشور اقدام نکردند بلکه با مدیریت بحران موجب رشد و تقویت گروههای تروریستی در افغانستان شده اند که ظهور گروه تروریستی داعش در این کشور در همین راستا قابل توجه است.
امریکا در سال 2014 که بخش مهمی از نیروهای خود ر ا از افغانستان خارج کرد تجهیزات آنان را به ارتش افغانستان واگذار نکرد.
علاوه براین امریکا و ناتو در جهت بازسازی و تقویت نیروی هوایی و هوانیروز افغانستان اقدام نکردند و همچنان ارتش افغانستان فاقد تجهیزات و سلاحهای مدرن و تجهیزات نیروی هوایی و هوانیروز است.
امریکا که به بهانه مقابله با تروریسم در سال 2001 به افغانستان لشکر کشی و این کشور را اشغال کرد در جهت از بین بردن منابع مالی آنها که تولید و قلاچاق مواد مخدر است نه تنها اقدام نکرد بلکه برخی گزارش های خبری از همکاری پایگاههای امریکا در افغانستان در نقل و انتقال مواد مخدر حکایت دارند.
«رند پال»Rand Pal' سناتور جمهوریخواه آمریکا معتقد است؛
"شکست امریکا در جنگ افغانستان حتمی است و نظامیان خارجی به فرماندهی امریکا باید برای جلوگیری از کشتار نظامیان این کشور و غیرنظامیان افغان از این کشور خارج شوند.
جنگ افغانستان به طولانی ترین جنگ تاریخ آمریکا تبدیل شده است و ترامپ باید نظامیان آمریکایی را از افغانستان خارج کند چون هیچ نتیجه ای برای واشنگتن و افغانستان نداشته است."
امریکا برای اهداف بلندمدت و فراتر از افغانستان در این کشور حضور نظامی دارد.
مهمترین هدف امریکا را می توان تلاش برای تبدیل افغانستان به مهمترین پایگاه نظامی خود در منطقه دانست که از طریق آن درصدد جاسوسی از کشورهای منطقه و ترانزیت تروریسم به آسیای مرکزی و تا مرزهای چین است.
انتقال تروریستهای داعش به افغانستان و سازماندهی آنها در این کشور بیانگر اهداف بلند مدت امریکا از حضور نظامی در افغانستان است.
حامد کرزای رییس جمهوری سابق افغانستان
"آمریکا در کشتار مردم این کشور جنگ زده نقش اساسی دارد.اقدامات امریکا به بهانه مبارزه با تروریسم منجر به ریختن خون مردم افغانستان میشود. ظلم بر آنان با پول و نقشه واشنگتن انجام می گیرد.افزایش حضور نظامیان امریکا در افغانستان که دونالد ترامپ رئیس جمهوری امریکا دنبال می کند به ناامنی در افغانستان دامن می زند."
در هر حال، ادامه حضور دهها هزار تروریست در افغانستان کارنامه شکست امریکا در افغانستان در مقابله با به اصطلاح تروریسم است اما از آنجا که امریکا از ناامنی برای پوشش غارت منابع معدنی افغانستان استفاده می کند همچنان به مدیریت بحران و ناامنی در این کشور ادامه می دهد و این بدان معنا است که جان و مال مردم افغانستان برای امریکا هیچ ارزشی ندارد.
137/110
نویسنده: مجید وقاری
بیشتر بخوانید:
انتقاد وزیر مبارزه با مواد مخدر افغانستان از مجامع بین المللی
لاوروف: ناتو به مبارزه با مواد مخدر در افغانستان توجه کند
افغانستان بزرگترین تولید کننده مواد مخدر در جهان/تحلیل