به گزارش پارستودی به نقل از تارنمای رادیو بینالمللی فرانسه "اراف ای"؛ گروه بین المللی بحران، روز سهشنبه اعلام کرد از هفتم تا 28 اردیبهشت گذشته (27 آوریل تا 18 مه)، تنش و درگیری در منطقه مرزی میان نیجر و مالی، به کشته شدن حدود 100 نفر، منجر شده است.
به گفته کارشناسان گروه بینالمللی بحران (ICG)، این منطقه مرزی که در غرب نیجر و شرق مالی واقع است، کانون شورشی جدید در منطقه ساحل است.
مناطق غرب نیجر، نزدیک مرز مالی و بورکینافاسو از چند سال گذشته صحنه حملات پی درپی عناصر تروریستی به ویژه بوکوحرام هستند.
بوکوحرام پیشتر با گروه تروریستی القاعده ارتباط داشت اما در مارس سال 2015 با «ابوبکر البغدادی» سرکرده گروه تروریستی داعش بیعت کرد.
گروه تروریستی بوکوحرام فعالیت خود را در کشورهای حوزه دلتای نیجر از جمله نیجریه، نیجر و کامرون گسترش داده و با استفاده از حملات انتحاری به ویژه با استفاده از زنان و کودکان، هزاران شهروند این کشورها را به خاک و خون کشیده است.
در گزارش گروه بینالمللی بحران همچنین آمده است، عملیات ضد تروریستی گروههای سیاسی- نظامی مالی مانند "گاتیا" یا "جنبش ملی برای نجات ازواد" (MSA) مستقر در مناکا، ازسوی نیروهای مسلح، از جمله نیروهای فرانسه، حمایت میشوند.
طبق پیشبینی کارشناسان، استفاده از این گروهها تنش موجود در جامعه را تشدید کرده است و استقرار نظامیان دولتی و ایجاد مراکز کنترل مرزی، شمار قربانیان در این منطقه را افزایش خواهد داد.
فرانسه از ژانویه 2013 به بهانه مبارزه با تروریسم در مالی مداخله نظامی کرده و اکنون این سوال مطرح است که با وجود حضور نیروهای بینالمللی و مداخلات نظامی فرانسه، ریشه ادامه بحران در این کشور چیست؟
بسیاری از کارشناسان معتقدند حضور نیروهای فرانسوی در این منطقه نه تنها کمکی به مبارزه با تروریسم نکرده، بلکه باعث تقویت آنها نیز شده است، چرا که رویکرد رسمی دولت فرانسه در قالب استعمارنو و تلاش برای سلطه مجدد بر مستعمرات سابق است.
گفتنی است مالی دارای منابع عظیم اورانیوم و طلا و دارای ذخایر گاز و نفت بهرهبرداری نشده است و نیجر همسایه شرقی مالی، یک سوم اورانیوم نیروگاههای هستهای فرانسه را تامین میکند.
137/120
بیشتر بخوانید
تصمیم فرانسه برای استقرار نیرو در مرز نیجر با مالی
کشته شدن ۱۷ غیرنظامی در مرز نیجر و کشور مالی
18 کشته و زخمی در حمله به نظامیان نیجر در مرز مالی