برغم اعمال تنگناها و محدودیت های جدی علیه عزاداران حسینی، حاکمیت باکو با فرارسیدن تاسوعا و عاشورا، باردیگر به مومنین آذری هشدار داده است.

محمد علی طالبی- به گزارش خبرگزاری ترند، "سحلاب باقراف" جانشین فرمانده پلیس وزارت کشور جمهوری آذربایجان روز دوشنبه اعلام کرد: طی روزهای 11 و 12 اکتبر در ارتباط با برگزاری مراسم عزاداری تاسوعا و عاشورای حسینی، تدابیر امنیتی در کشور تشدید خواهد شد.

این مقام دولت باکو همچنین با اشاره به افزایش تدابیر امنیتی در روز های منتهی به عزاداری حسینی در طول سال های گذشته، خاطر نشان کرد : نیروهای پلیس به منظور برقراری نظم و امنیت شهروندان، در وضعیت آماده باش خواهند بود.

باقراف همچنین با تاکید بر این که نیروهای پلیس اعزام شده به مساجد و زیارتگاه ها هیچ مداخله ای در برگزاری مراسم دینی انجام نخواهد کرد، افزود: برگزاری مراسم، تجمع و تظاهرات در روزهای عزاداری در اماکن عمومی غیر ازمساجد ممنوع است.

درهمین ارتباط، پلیس راهنمایی و رانندگی جمهوری آذربایجان نیز طی اطلاعیه ای از محدودیت های ترافیکی در شهرهای بزرگ این جمهوری خبر داد.

 کارشناسان می گویند: هشدارهای پی در پی مقام های دولت باکو درباره مراسم باشکوه عزاداری سرور و سالار شهیدان کربلا حضرت امام حسین (ع)، نشان دهنده نگرانی حاکمیت از عزاداری های عمومی دینی و مذهبی است.

تجربه سال های گذشته در ایام محرم نشان می دهد که، مردم مومن و خداجوی جمهوری آذربایجان به بهترین شکل و در باشکوه ترین حالت، مراسم عزاداری برای امام سوم خود را اجرا می کنند.

برغم محدودیت های دولت باکو علیه مومنین آذری، همه ساله در ظهر عاشورا، ده‌ها هزار نفر ازساکنان باکو و اطراف و حتی شهرستان های جمهوری آذربایجان در "بی بی رحیمه" حاضر می شوند و برای امام سوم شیعیان جهان، بر سر و سینه می کوبند.

بی بی رحیمه خواهر گرانقدر امام رضا (ع) امام هشتم شیعیان جهان است که، با توجه به وضعیت آن دوران، برای رهایی از ظلم و فساد حاکمان اموی، سکونت در باکو را برگزید.

مقام های دولت باکو این حقیقت را نمی توانند نادیده بگیرند که، استقبال ساکنان باکو در دوران اموی از مذهب شیعه و ائمه بزرگوار و بستگانشان آن قدر زیاد بود که، امام زاده ها به این سمت متمایل می شدند.

در حقیقت، امام زاده های شیعه ضمن اسکان درمناطق مختلف ایران زمین ازجمله آذربایجان، به پرورش افکار و اندیشه های ناب دینی واسلامی دراین مناطق می پرداختند.

با وجود این برخی سیاستمداران در حاکمیت باکو تلاش می کنند سابقه بیش از هزار ساله تربیت نیروی دینی و مذهبی را با یک یا دو دهه خشونت و آزار، از عرصه اجتماعی کشور حذف کنند.

از جمله می توان به بیانیه های پی در پی وزارت کشور جمهوری آذربایجان اشاره کرد.

هشدارهای دولت باکو به مومنین آذری و تاکید بر عزاداری در مساجد کشور نشان می دهد، حاکمیت باکو واکنش های مردم را غیرقابل پیشبینی می داند.

انتشار بیانیه های متعدد نهادهای دولتی جمهوری آذربایجان بیهوده است و بعید به نظر می رسد دولت باکو با تهدید مردم به نتیجه مثبتی دست یابد.