«ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت: "درخصوص تحویل سلاح به اوکراین، ما طرف ها را براساس جغرافیا تقسیم نمی کنیم؛ ما می گوییم که هر طرفی که سلاح به کییف تحویل دهد، باید بداند که ما این سلاحها را اهدافی قانونی برای حمله توسط نیروهای روسی می دانیم."
برخی گزارش ها حاکی از آن است که دولت نتانیاهو در سیاست تل آویو در قبال اوکراین بازنگری می کند و امکان این وجود دارد که ارتش اوکراین را به سیستمهای دفاعی تجهیز کند.
«الی کوهن» وزیر امور خارجه جدید رژیم صهیونیستی نیز 19 ژانویه به اوکراین تضمین داد که عرضه کمکهای انسانی را ادامه میدهد.
گفته می شود که واشنگتن از رژیم صهیونیستی خواسته تا برخی از تسلیحات خود از جمله سامانه پدافند هوایی «هاوک» را به اوکراین منتقل کند. تل آویو در دهه شصت میلادی این سامانه ها را از آمریکا خریداری کرد.
حدود یک دهه پیش، ارتش رژیم صهیونیستی سامانه های هاوک را از رده خدمتی خارج کرد و اکنون حدود 10 آتشبار هاوک با صدها موشک در اختیار دارد.
همچنین نیویورک تایمز ماه گذشته گزارش داد که ارتش آمریکا، به صورت غیر علنی، صدها هزار گلوله توپخانه را از انبار عظیمی که در فلسطین اشغالی دارد، به اوکراین ارسال می کند.
نتانیاهو در این باره به «سی.ان.ان» گفت: "تصمیم با آمریکاست و او «هیچ مشکلی» با آن ندارد."
هشدار جدید مسکو به رژیم صهیونیستی با توجه به مواضع و اقدامات تل آویو در قبال جنگ اوکراین صورت گرفته است. روسیه پیش از این به صراحت به رژیم صهیونیستی هشدار داده که در صورت تلاش برای انتقال سامانههای پدافند هوایی به اوکراین، حتی از طریق کشور ثالث، این موضوع به عنوان عبور از خط قرمز تلقی میشود و عواقبی در پی خواهد داشت.
مسکو به تل آویو اطلاع داده است که اگر موشکهای پدافند هوایی یا سایر موشکهای رهگیر ساخت این رژیم مستقیم یا از طریق کشورهای ثالث به اوکراین ارسال شود، مسکو به این اقدام واکنش نشان خواهد داد.
این در حالی است که اسرائیل عملا در مسیر تسلیح اوکراین گام برداشته است. طبق گزارش ها یک شرکت صنایع امنیتی رژیم صهیونیستی «ممنوعیت تحمیل شده علیه این رژیم درخصوص فروش تسلیحات پیشرفته به اوکراین» را دور زده و سامانههای پدافند ضد پهپاد را از طریق لهستان به ارتش اوکراین فروخته است.
«دیمیتری مدودف» معاون شورای امنیت روسیه به اسرائیل درباره ارسال تسلیحات به اوکراین هشدار داده و گفته است: "این اقدام در صورت عملی شدن، اقدام بی پروایی خواهد بود و روابط میان دو طرف را ویران خواهد کرد."
روابط پرتنش روسیه و رژیم صهیونیستی
روابط روسیه و رژیم صهیونیستی پس از آغاز حمله روسیه به اوکراین وارد برهه جدید و پرتنشی به دلیل مواضع تل آویو در هم سویی با غرب و اتخاذ مواضع ضد روسی شده است.
هر چند در ابتدای جنگ اوکراین، رژیم صهیونیستی موضعی نسبتا بی طرفانه اتخاذ کرده و حتی روسیه و اوکراین را به پذیرش راه حل سیاسی و توقف جنگ فرا می خواند، اما با تداوم و گسترش جنگ در اوکراین و وارد شدن غربی ها به سرکردگی آمریکا به منظور حمایت جدی از کی یف و جنگ نیابتی با روسیه، مقامات تل آویو به این جمع رسیدند که باید جبهه خود را مشخص کنند.
به همین دلیل مقامات اسرائیل مانند «یائیر لاپید» وزیر خارجه وقت رژیم صهیونیستی به محکوم کردن مسکو به دلیل ادعایی جنایات جنگی روسیه در اوکراین پرداخته و حتی تل آویو مبادرت به ارسال تجهیزات نظامی برای ارتش اوکراین نمود.
به ویژه اقدامات اسرائیل برای حمایت های نظامی از اوکراین موجب آشکار شدن مواضع واقعی تلآویو شده است. با توجه به بی اعتنایی اسرائیل به هشدار های روسیه به دلیل موضع آن در قبال جنگ اوکراین، مسکو در اقدامی بیسابقه یکی از آژانس های یهود که از مهمترین نهادهای صهیونیستها در روسیه محسوب شده و عهده دار انتقال و مهاجرت یهودیان روس تبار به فلسطین اشغالی بود را تعطیل کرد.
اکنون با توجه به تشکیل دولت جدید توسط نتانیاهو مساله سیاست رژیم صهیونیستی در قبال جنگ اوکراین در مرکز توجه قرار گرفته است. وی تحت فشارهای فزاینده آمریکا و اوکراین برای تدارک سامانه های ضد موشکی و پدافند هوایی برای ارتش اوکراین قراردارد.
تحقق این خواسته ها به طور حتم واکنش شدید مسکو را برانگیخت و چه بسا موجب تجدید نظر کلی روسیه در روابطش با رژیم صهیونیستی شود. هم چنان که هشدار شدید زاخاروا به تل آویو را می توان نشانه ای در این زمینه دانست.
نویسنده: سيدرضا ميرطاهر
117